
ועדת השחרורים בבית הסוהר כרמל אישרה שחרור מוקדם לאסיר תושב טייבה (36), שהורשע ונשפט לחמש וחצי שנות מאסר על דריסת דודתו עקב סכסוך משפחתי.
על רקע סכסוך ירושה בין הוריו של האסיר לאחות של האבא, התפתח עימות פיזי בין הדודה לאמו של האסיר.
הדודה הביאה בני זוג שהתעניינו ברכישת קרקע סמוכה לביתם, האם יצאה וקיללה את הבאים והתעמתה איתם פיזית.
הדודה היכתה את האם באמצעות מכשיר טלפון שהחזיקה בידה.
בשלב הבא הבנים (האסיר ואחיו) התערבו. הם הבחינו בדודה עומדת סמוך לכביש. האח הצעיר נהג במהירות לעברה, עד אשר פגע ברגליה והפילה ארצה. לאחר מכן החליפו האחים מקומות בכיסא הנהג. א"מ התיישב בו, נסע אחורנית במהירות גבוהה, לאחר מכן התקדם שוב אל עבר הדודה במהירות גבוהה כאשר היא יושבת על הקרקע, ופגע בה בעוצמה. בשלב זה נמלטו מהמקום.
הדודה נפצעה באופן קשה וגפיה רוסקו. היא נזקקה לשיקום ארוך. א"מ הורשע במסגרת עסקת טיעון בגין חבלה בכוונה מחמירה ושיבוש מהלכי משפט, ונידון לחמש שנים וחצי החל בספטמבר 2016.
ל-א"מ הרשעות קודמות בעבירות סמים, רכוש ואלימות, בגינם ריצה גם שני עונשי מאסר קודמים. מועד השחרור המלא שלו נקבע למרס 2022. ועדת השחרורים בראשות השופט יעקב וגנר דנה מספר פעמים בבקשה שהגיש האסיר לשחרור מוקדם באמצעות פרקליטתו, עו"ד רותם טובול.
הפרקליטות והמשטרה התנגדו לבקשה לקיצור העונש והגישו מידעים מודיעיניים לעיון הוועדה, האמורים לכאורה לבסס את מסוכנותו. נציג המדינה הדגיש גם את חמש הרשעותיו הקודמות של האסיר.
מנגד הדגישה עו"ד טובול את חוות הדעת של כל גורמי הטיפול בשב"ס וברשות לשיקום האסיר (רש"א) התומכים בבקשת האסיר להמשך שיקומו בקהילה, בתנאים של פיקוח אלקטרוני. לגורמים התומכים בשחרור מוקדם הצטרפה לאחרונה גם ועדת אלמ"ב המורכבת מעובדים סוציאליים ונציגי שב"ס. הוועדה הבוחנת מסוכנות של אסירים שהורשעו באלימות במשפחה, שינתה את עמדתה הקודמת שהתנגדה לשחרור, על רקע התקדמותו של האסיר בהליכי טיפול ועל רקע המלצת רש"א לשיקום בקהילה. ועדת אלמ"ב ציינה כי התוכנית שהציגה רש"א כוללת מענה טיפולי מתאים בתחומי ההתמכרות, אלימות במשפחה ופסיכו-סוציאלי, ומסוכנותו של האסיר אינה מוערכת כגבוהה.
עו"ד טובול ועורכי הדין קובי אביטבול ועומר אבוקסיס טענו בדיון המסכם בוועדת השחרורים כי א"מ בשל לשחרור מבית הסוהר, בהתאם לתוכנית השיקום של רש"א ולחוות הדעת, לאחר שהשלים טיפול במחלקת התמכרויות, אלימות כללית ואלימות במשפחה.
האסיר עצמו הביע חרטה וביקש לשחררו לביתו, לארוסתו ולבתו בת ה-14 מנישואים קודמים.
ועדת השחרורים דחתה בסיכום את עמדת המשטרה המתנגדת לשחרור מפאת מסוכנות. "על אף הדו"חות החסויים שהוצגו לעיוננו, לאור כברת הדרך והמלצות העובדים הסוציאליים לגבי האסיר, ניתן לומר כי הוא ראוי לשחרור מוקדם, וזאת במיוחד לנוכח ההתרשמות החיובית לכברת הדרך שעבר האסיר במסגרת הטיפולית במאסרו", קבעה הוועדה.
האסיר ישוחרר ויהיה בפיקוח איזוק אלקטרוני. כן תיאסר עליו כניסה לעיר טייבה עד לסיום תקופת התנאי.










