הסניגוריה הציבורית דורשת שינוי נוהלי המשטרה לתפיסת טלפונים

שתף כתבה עם חברים

 

הסנגור הארצי יואב ספיר

הסניגור הציבורי הארצי יואב ספיר פנה למפכ"ל המשטרה קובי שבתאי בדרישה לחידוד נוהלי המשטרה בקשר לתפיסת מכשירי טלפון מאזרחים.
"ניסיונה של הסניגוריה הציבורית מלמד על חשש משימוש יתר בסמכות המשטרה לתפוס מכשירים סלולאריים אגב חקירות", כתב ספיר. "לא אחת, נתקלת הסניגוריה בדיווחים של לקוחותיה על כך שמכשירים סלולאריים נתפסו, גם במקרים בהם כלל לא בוצע חיפוש במכשיר לאחר התפיסה.
"תפיסת המכשירים הסלולאריים של אזרחים פוגעת בצורה ממשית בזכויותיהם ובשגרת חייהם. במרבית המקרים, המכשירים הסלולאריים מושבים לידיהם של הנחקרים בסופו של דבר. אולם, בחלק גדול מהמקרים הדבר נעשה לאחר ימים ושבועות ארוכים. לעתים, לצורך השבת המכשיר נדרשת פנייה של הסניגור המייצג אל משטרת ישראל, ובחלק מן המקרים אף נדרשו פניות אל בית המשפט", כתב ספיר.

"ראוי לחדד ולהבהיר את הנחיות המשטרה בהקשר זה. יש לקבוע מפורשות כי תפיסה של מכשיר סלולארי תיעשה אך ורק במקרים בהם ישנה כוונה לערוך חיפוש במכשיר או במקרים בהם ישנה כוונה לחלט אותו. במקרים בהם טרם התקבלה החלטה סופית בדבר כוונה לערוך חיפוש במכשיר או לחלטו, יש לקבוע פרק זמן של שעות לקבלת החלטה".
ספיר ציין כי הסניגוריה הציבורית פנתה אל היועמ"ש לאחרונה גם בשל ריבוי פניות לבית משפט לקבלת צווי חיפוש בטלפונים, ללא עילת חיפוש. בנושא זה עשויה הסנגוריה לעתור לבג"ץ לקביעת כללים מנחים.
ספיר אמור לסיים את תפקידו בשבועות הקרובים, ובהיעדר ממשלה קבועה טרם נקבע מחליפו.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *