שגב שלום: שני חשודים באירוע ירי בו נפצעו שלושה אנשים

שתף כתבה עם חברים

אחד מהקורבנות נפצע קשה ומאושפז עם כדור שנתקע בלסתו. אחד החשודים שוחרר בהיעדר ראיות, השני שוחרר בהרחקה מהיישוב

זירת ירי (צילום ארכיון להמחשה: משטרה)

שוטרי תחנת שגב שלום במרחב נגב עצרו שני תושבי היישוב בחשד למעורבות באירוע ירי שבמהלכו נפצעו שלושה בני אדם.
החשודים שנעצרו הם עלא (29) ומוחמד (24) אבו מעמר. לפי החשד, הם היו מעורבים באירוע ירי שהתרחש ב-16 בנובמבר. אחד משלושת הקורבנות נפצע באורח קשה וגם שני האחרים נזקקו לטיפול רפואי בבית חולים.

במסגרת חקירה שנפתחה נעצר תחילה עלא. לטענת המשטרה, בחקירתו הוא אישר שהיה במגע עם אחד הנפגעים, אך הכחיש את ביצוע הירי. במהלך הדיונים בבית משפט השלום בבאר שבע, נציג המשטרה סירב לחשוף פרטים מהחקירה או הראיות.
סנגורו של החשוד, עו"ד עמית רוזנצויג, הכחיש את המיוחס למרשו והזכיר כי הוא נעדר עבר פלילי. בדיון הראשון התברר כי הקורבן מאושפז לאחר שכדור פגע בראשו ונתקע בלסתו.

מעצרו של חשוד זה הוארך במספר ימים, אך בדיון השני בעניינו – השופט עמיחי חביביאן קבע כי החשד הסביר לא התחזק ואין בסרטון שצורף לתיק החקירה פרטים כדי לקדם את החקירה. לפיכך, הוא קיבל את עמדת הסנגור והורה על שחרור החשוד למעצר בית ובתנאים מגבילים נוספים.

בחלוף מספר ימים נעצר החשוד מוחמד. בתום חקירה ראשונית, הוא הובא לבית משפט השלום בבאר שבע, שם ביקשה המשטרה להאריך את מעצרו.
נציג המשטרה הודה כי לא נתפס דבר שמחזק את עבירת הירי. עוד טענה המשטרה, כי יש גרסאות סותרות בין חשוד זה לבין חשוד אחר ששוחרר.
כך או כך, עו"ד רוזנצויג שמייצג גם את מוחמד, הכחיש את המיוחס לו וטען שהחשד נגדו מתבסס על מידע מודיעיני בלבד, מה גם שהחשוד מסר גרסת אליבי.

השופט תומר אורינוב ציין האריך את מעצרו של החשוד עד 2 בדצמבר וציין בהחלטתו את הסתירות הקיימות בין גרסאות החשודים. הוא הוסיף כי גרסת האליבי של החשוד אינה מעוררת אמון ואף נסתרת בחלקה.

עדכון (2 דצמבר)
הצדדים הסכימו על שחרורו של החשוד בתנאי הרחקה משגב שלום למשך 15 יום, הרחקה מהמעורבים הנוספים למשך חודש, ובכפוף להפקדת ערבויות עצמית וצד ג'.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *