אישום: שפוט על הריגה מכלא איילון "גייס" סוהר להחדרת סמים לכלא

שתף כתבה עם חברים

האסיר אמר לסוהר אפשר לעשות כסף בכלא כמו "במערה של עלי באבא". הסוהר דיווח למפקדיו, הופעל כסוכן סמוי והפליל את האסיר, אחיו ואדם נוסף

מימין: הסמים והכסף. משמאל: הסמים הוכנסו לקופסאות סיגריות (צילומים: דוברות שב"ס)

כתב אישום הוגש לאחרונה נגד אסיר בכלא איילון ושניים נוספים בתיק הברחת סמים לכלא.
במהלך יולי האחרון נחשפה פרשת שוחד חמורה בכלא איילון, במהלכה ניסו לכאורה שניים מהנאשמים להחדיר סמים מסוכנים לתוך הכלא, בשיתוף פעולה עם סוהר שהופעל כסוכן סמוי על ידי שב"ס.

אחד הנאשמים הוא מועד תורכמאן (27), אסיר בכלא איילון. הוא הורשע ב-2019 בעבירת הריגה, נשיאת נשק, רכישת נשק, פציעה, חבלה חמורה וניסיון השחתת גוף, בתיק שזכור כ"רצח בשוק תלפיות", ונשפט ל-18 שנות מאסר בפועל.
הנאשם השני הוא אחיו של האסיר, מומין תורכמאן (19) מחיפה.
אדם מחאמיד (27) מחיפה הוא הנאשם השלישי.

לפי כתב האישום, ב-2 ביולי 2024 פנה האסיר מועד לסוהר והציע לו להשתתף בעסקה של החדרת סמים לכלא. הוא טען כי הכלא הוא כמו "המערה של עלי באבא" והדגיש את הפוטנציאל הרווחי שבהצעה, כשטען שיוכל להרוויח עד 100 אלף שקל בחודש. הסוהר דיווח מיד על ההצעה לגורמים הרלוונטיים בשב"ס, ומאז הופעל כסוכן סמוי במסגרת החקירה.

במהלך החודש נמשכו שיחות בין הנאשמים לבין הסוהר. האסיר ביקש ממנו פרטים אישיים כמו מקום מגורים ומספר טלפון לתיאום החדרת הסמים, ואף מסר לו את מספר הטלפון של הנאשם מחאמיד לצורך המשך התיאום. בין היתר דיבר האסיר עם הסוהר על החדרת "שני זרגים" עבור 10,000 שקל.

ב-25 ליולי קיימו כל הנאשמים מספר שיחות עם הסוהר בטלפון, ועדכנו כי הסמים יוכנסו לכלא בתוך קופסאות סיגריות. כמו כן סוכם עניין התשלום. כשהסוהר הביע הסתייגות בגלל סידור העבודה שלו בכלא, האסיר מועד אמר לו: "זה מחרבן אח שלי, אמרתי לך קניתי דברים… ועכשיו אתה בא בדקה ה-90".

השיחות הגיעו לשיאן ב-30 ביולי 2024, אז נפגשו הנאשמים עם הסוהר במתחם חנות ברמלה, שם מסרו לו שלוש קופסאות סיגריות שהכילו חשיש, LSD ו-MDMA, במשקל כולל של כ-200 גרם. בנוסף נמסרו לסוהר 5,000 שקל במזומן כתמורה עבור החדרת הסמים לכלא.
מיד לאחר העסקה, לוחמי יחידת דרור של שב"ס התערבו. מומין ומחאמיד ניסו להימלט, אך נעצרו לאחר מרדף קצר. כתב האישום מייחס להם מתן שוחד בצוותא חדא לעובד ציבור, ניסיון להכניס חפץ מסוכן לכלא ואספקת סמים מסוכנים.

בידי הפרקליטות ישנן ראיות חזקות, ביניהן הודעות הסוהר שפעל כסוכן ומתארות בפירוט את השתלשלות האירועים, כפי שהם מפורטים בכתב האישום.
בנוסף, קיימות הקלטות של שיחה בין הסוהר לבין האסיר מועד, בה נשמע האסיר מציע שוחד, תוך שתדרך את הסוהר כיצד להסליק את הסמים על גופו והיכן להניחם.

בתיק גם הקלטות שיחות בין כל הנאשמים לבין הסוהר, בהן הם מתאמים את אופן החדרת הסמים, מקום המפגש והתזמון המדויק. פלטי התקשורת חושפים יותר מ-250 שיחות בין מומין למועד, וכן שיחות נוספות בין יתר הנאשמים, כולל שיחות ועידה טלפוניות בין הנאשמים לבין הסוהר.

מעבר לכך, בתיק התכתבויות וואטסאפ בין הצדדים. זאת ועוד, אירוע מסירת הסמים ומתן השוחד לסוהר תועד במצלמות וידאו, לצד דוחות פעולה של השוטרים שעצרו את הנאשמים ותפסו את הסמים והכסף שהועבר לסוהר.

הנאשמים, שמיוצגים על ידי עו"ד ששון ברעוז ועו"ד פאדי זועבי, שמרו על זכות השתיקה לאורך חקירותיהם. הנאשם מומין ניסה להסביר את נוכחותו ברמלה בטענה שהגיע לחפש מקום לאכול, אך פלטי התקשורת סותרים טענה זו.
בעימותים שנערכו בין הנאשמים לבין הסוהר, הם המשיכו לשמור על זכות השתיקה, מה שלטענת התביעה מוסיף למשקל הראיות נגדם.

למומין ומחאמיד אין עבר פלילי, ולכן בית משפט השלום בראשון לציון הורה לשחרר אותם למעצר בית (25 ספטמבר). מחאמיד שוחרר באיזוק אלקטרוני ומומין למעצר בית מלא.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *