המשטרה שחררה למשה חוגג שני מיליון שקל

שתף כתבה עם חברים

שמונה מיליון נוספים ישוחררו לו עוד שלושה חודשים. חוגג התבטא לראשונה: "כואב לי ואני רוצה לצעוק, זה פשע שהמשטרה אומרת שתכננתי בריחה מהארץ"

משה חוגג היום בבית המשפט (צילום: ראשון ניוז)

היחידה הארצית לחקירות הונאה ביקשה את אישור בית המשפט להחזיק ערבויות של איש העסקים משה חוגג למשך 90 יום אחרונים. שנה עברה מאז תחילת החקירה נגד חוגג, בחשד להונאות משקיעי קריפטו בסכומי עתק. כזכור, נחקרו גם עבירות מין במסיבות שערכו חוגג וחבריו.

לצורך השחרור שלו הפקיד חוגג ערבויות בסכום של עשרה מיליון שקל, מחציתן במזומן ומחציתן בנכסים, זאת בנוסף לרכוש בשווי עשרות מיליוני דולרים שהוקפא בהליכי חילוט. לפי החוק, לאחר 360 ימים המשטרה רשאית לבקש הארכת ערבויות (לא כולל החילוט שמתנהל בנפרד) פעם אחת נוספת בלבד, לתקופה של 90 יום, וגם זה באישור מיוחד. המשמעות היא כי בעוד שלושה חודשים, המשטרה תיאלץ ממילא להחזיר לידי חוגג ערבויות בעשרה מיליון שקל, ובנוסף יפקע צו עיכוב יציאה מהארץ התלוי נגדו. בינתיים הוגשה בקשה להארכת התנאים, חתומה על ידי מנהל פרקליטות מיסוי וכלכלה יונתן תדמור.

הבקשה מעדכנת כי "על פי החשד, המשיב ביחד עם חשודים נוספים ביצעו פעילות פלילית שיטתית באמצעות מיזמי קריפטו (מטבע דיגיטלי) שהקימו והובילו, במסגרתם גייסו במרמה כספי משקיעים ונטלו אותם לכיסם ולשימושם הפרטי. החקירה מתמקדת במספר מיזמים עיקריים, אשר במסגרתם גויסו על ידי חוגג ואנשיו כספים בהיקף של 290 מיליון דולר".

העבירות ברובן בוצעו כלפי משקיעים מחוץ למדינת ישראל, טוענת המשטרה, זאת תוך שימוש בחברות שהוקמו בחו"ל, חשבונות בנק בחו"ל וביצוע טרנסאקציות כספיות מחוץ לגבולות המדינה. חקירתם של חלק מהעדים הנמצאים מחוץ לישראל טרם הושלמה, ויש פעולות חקירה שמתבצעות בחו"ל.

יאח"ה טענה כי יש "אינדיקציות" שחוגג ידע על החקירה עוד לפני מעצרו לפני שנה, ואפילו הכין תוכנית בריחה שנקטעה עם מעצרו. על בסיס זה אישר בית המשפט לפני שנה כאמור סכום ערבויות כה גבוה, כתנאי לשחרורו.
היום (7 דצמבר) התנהל דיון בבקשת המשטרה להחזיק את הכסף עוד שלושה חודשים, אולם נציגי יאח"ה אישרו כי אין עדיין צפי לסיום החקירה, וחוגג ואחרים יזומנו לחקירות הטחה נוספות בחודשים הקרובים.

חוגג ביקש היום לומר כמה דברים בעצמו לשופטת דורית סבן נוי: "זו פעם ראשונה שאני מדבר מאז שנעצרתי פומבית. ההליך הזה קשה לי מאוד, אנו אנשים נורמטיביים. אני רואה עצמי כאיש טוב, שבע שנים הייתי בצבא, קצין מצטיין. עדיין רואה עצמי לוחם צדק, ההליך הזה מובן לי, המשטרה צריכה לחקור, אבל זה כואב לי וגורם לי לצעוק מבפנים, שהמשטרה טוענת שיש אינדיקציה שאני מתכנן לברוח. זה על גבול השערורייה ופשע לומר שאברח מהארץ. אני מרגיש זלזול מטורף בזכויות שלי. יגיע היום שהצו יפקע, אני אצא ואחזור לארץ, וכולם יבינו שה'אינדיקציה' (טענת המשטרה) שקרית ואף אחד לא יתנצל בפניי".
בתום הדיון בבית משפט השלום בראשון לציון, השופטת קיבלה את בקשת הסנגורים – עורכי הדין עמית חדד ומשה מזור – לשחרר כבר עכשיו מתוך הערבויות 1.8 מיליון שקל, מהם חצי מיליון שקל במזומן שיוחזרו לחוגג. שאר הכסף יוחזק שלושה חודשים נוספים.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *