אסירים בכלא שקמה חשודים בהזמנת הצתה בדירה של נאשם ברצח

שתף כתבה עם חברים

המשטרה חשדה כי אסף קדושים ומתן ארביב המרצים מאסר בתיק ניסיון חיסול שלחו אחרים להצית את דלת דירתו של תומר אלפסי, הנאשם ברצח מתן בוחניק. על הדרך חשפה המשטרה גם מעבדת הידרו בצפון תל אביב

נאשם ברצח, תומר אלפסי

בסוף חודש באפריל התקבל דיווח על שריפה בבניין באשדוד. כוחות מכבי אש ומשטרה שהגיעו למקום זיהו דלת של דירה עולה באש, וצוותי כיבוי השתלטו על הלהבות. איש לא נפגע, אך נגרם נזק לדלת הדירה, וחוקר דלקות קבע כי מדובר בהצתה מכוונת. בדירה שהו באותה עת  בני משפחתו של תומר אלפסי, נגדו הוגש לפני מספר חודשים כתב אישום על רצח נדב בוחניק.

במסגרת חקירת ההצתה עלה חשד לפיו ההצתה בוצעה על רקע סכסוך כלשהו בכלא. ב-6 במאי נחקרו על ידי המשטרה שני אסירים בכלא שיקמה: אסף קדושים ומתן ארביב, המרצים בימים אלה מאסרים שנגזרו עליהם עקב חלקם בתיק ניסיון חיסול של עבריין מאשדוד. השניים נחקרו בחשד ששלחו מבין כותלי הכלא אנשים אחרים לבצע את ההצתה. בתום חקירתם הם שוחררו והוחזרו למקום בו היו כלואים, ומאז ככל הידוע לא נחקרו בשנית.

חוקרי תחנת אשדוד המשיכו בחקירה סמויה תוך שימוש באמצעים טכנולוגיים, והגיעו לזהותם של שני חשודים במעורבות בהצתה: סתיו כהן (18) ואלי ארביב (25) מחדרה, אחיו של האסיר מתן ארביב. בשיאו של מעקב אחר השניים הם נעצרו סמוך לדירה הממוקמת בקומה השנייה באחד מבנייני רחוב קהילת קליבלנד בצפון תל אביב. יחד איתם נעצרו גם דור איפרגן (22) מחדרה וחיים תורג'מן (19) מפרדס חנה.

השוטרים איתרו מפתח לדירה בארון חשמל ונכנסו לתוכה כדי לערוך חיפוש. מפתיע או לא, בתוך הדירה הם גילו מעבדה לגידול קנאביס עם כ-140 שתילים וציוד רב המשמש לגידול. הארבעה נעצרו בחשד למעורבות בגידול הסמים, לאחר שלפחות חלקם נצפו נכנסים לדירה במסגרת החקירה הסמויה והמעקבים. ארביב וכהן נחשדו כאמור גם בהצתה.
בבית משפט השלום באשקלון התקיימו דיונים בעניינם של החשודים, במסגרתם ביקשה היחידה החוקרת להאריך את מעצרם של הארבע בשבעה ימים (20 מרס). הארבעה – המיוצגים על ידי עורכי הדין שני מורן, עינב יתח, שי לוי, רותם כהן, צחי מצרי ומיכאל סיבוני – הכחישו את המיוחס להם או שמרו על זכות השתיקה. בתום הדיונים, מעצרם הוארך עד 26 במאי.

 

כ-140 שתילים וציוד רב. המעבדה שנתפסה בצפון תל אביב
השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *