
גזר דין ראשון בפרשת "כוכב נולד" – תיק חשבונות פיקטיביות בהיקף של קרוב למיליארד שקל בענף הדלק: האיש שסיפק את הפלטפורמה הארגונית להעלמת ההכנסות נשלח למאסר בפועל ויאלץ לשלם קנס גבוה מאוד.
הנאשם הוא נאדר ג'אבר, תושב ג'לג'וליה שהואשם בכך ששימש בורג מרכזי בפרשה.
ג'אבר היה "ספק התשתית" שנשכר על ידי הנאשם המרכזי בפרשה – איש העסקים שלמה אלון יעקבסון – כדי לסייע לו להעלים מס בהיקפי ענק.
יעקובסון, העוסק בין השאר באספקת דלק וסולר, שכר את ג'אבר כדי שיכין לו תשתית של חברות קש כפלטפורמה לניפוח תשומות וקיזוז מע"מ.
במסגרת הפרשה שרשות המסים והמשטרה עבדו עליה יחד הוגשו כתבי אישום נגד חמישה אנשים.
התיק נוהל על ידי עו"ד אור הדאיה, ראש צוות ביחידה המשפטית מרכז ברשות המסים, בסיוע עורכי הדין איתן לאמעי ודביר עמר מהיחידה.
ג'אבר הוא הראשון שנגזר עונשו בפרשה. לפי כתב האישום, הוא ביצע שורה ארוכה של פעולות לא חוקיות, כגון:
ליווי אנשים – שנשלחו על ידי אינאס שוויכי (42), מנהלת חשבונות ממזרח ירושלים, וראאד שעאר (46), בעלה לשעבר של שוויכי – לחתימה על חוזים כוזבים אצל עורכי דין.
התייצגות בכזב כנציג הספקים הפיקטיביים במעמד חתימת החוזים.
ליווי חותמי החוזים הפיקטיביים לנותני שירותי מטבע.
על פעולותיו אלה קיבל ג'אבר קצבה חודשית – 10,000 שקל במזומן, סכום מגוחך בהשוואה להיקף הסכומים שהפיקו נאשמים אחרים בפרשה. התמורה הקטנה הזאת הוזכרה במתן העונש כעת, על ידי שופטת בית משפט השלום ברמלה, דורית סבן נוי, שציינה: "הנאשם לא שלשל לכיסו את רווחי ההשתמטות ממס בניגוד למעורבים אחרים, לא נהנה מעמלות אלא קיבל קצבה זעירה".
השופטת קיבלה למעשה את עמדת המדינה שהגיעה עם הנאשם להסדר טיעון על עונש המאסר – 36 חודשי מאסר בפועל. התביעה הותירה את רכיבי המאסר האחרים פתוחים, עם אפשרות לטעון, משמע הקנס הגבוה הוא בשל החלטת השופטת ששוכנעה שיש מקום להחמיר ברכיב זה.










