
לראשונה, המשטרה פרסמה את החלטות בית הדין למשמעת ימים אחדים אחרי מתן פסקי הדין, כאשר בדרך כלל אלו התפרסמו בשיהוי של שבועות וחודשים.
מדובר בפרי מאבק של עו"ד פיני פישלר, שדרש מהמשטרה שקיפות ופרסום מלא ומהיר. הקובץ המלא עלה לאתר המשטרה.
אחד מפסקי הדין עוסק בחוקרת צעירה בתחנת ראשון לציון, שמסרה ידיעה מודיעינית חסויה לחברתה שהיתה עדה בתיק פריצה למוסד ציבורי.
החוקרת שהיתה בצוות החקירה, עדכנה אמנם את עמיתיה על היכרותה האישית עם העדה, אך גם לא התאפקה מלגלות לחברתה ידיעה מודיעינית על זהות מבצע האירוע הפלילי שניקר ביחידה.
במסגרת הסדר עם מח"ש, נחתם עם החוקרת הסדר מותנה לסגירת התיק הפלילי נגדה, שתנאיו הם קנס של אלף שקל בלבד והעמדה לדין משמעתי.
כתב האישום בבית הדין למשמעת ייחס לה עבירת רשלנות בשמירת ידיעה שהגיעה אליה מתוקף תפקידה ומעשה שיש בו כדי לסכן בטיחותה של הידיעה. התובעת המשטרתית אמרה כי עבירות מסוג זה טומנות בחובן פוטנציאל סיכון חיי מקורות, אך שלושה עדי אופי בהם מפקד תחנת ראשון לציון לשעבר נצ"מ צביקה חסיד, וממלא מקום מפקד התחנה וקצין נוסף, התייצבו בבית הדין, הפליגו בשבחה של החוקרת, וטענו כי במקרה זה לא נגרם נזק משמעותי.

השופטים תנ"צ רקפת לוין-גורדון, סנ"צ תמר עמית וסנ"צ ניסן מיכו אמרו כי מדובר בעבירה חמורה "שיש בה כדי לערער את הבסיס עליו נשענת עבודת המשטרה", ומאידך מדובר בשוטרת מצוינת לפי מפקדיה. העונש על העבירה החמורה הסתכם בנזיפה ובהורדה בדרגה למשך חצי שנה – על תנאי.









