שב"ח מעזה הורשע בחטיפת ורצח נער בן 17 בשפרעם

שתף כתבה עם חברים

ויסאם אבו אלחסנה קבר את גופת הנער ולאחר מכן דרש מהוריו 400 אלף שקל כדי להחזירו בחיים

הנער שנרצח עאדל חטיב על רקע הזירה בה נמצאה הגופה

בית המשפט המחוזי בחיפה הרשיע את ויסאם אבו אלחסנה, שוהה בלתי חוקי (שב"ח) מעזה, ברצח הנער עאדל חטיב (17) משפרעם. אבו אלחסנה הורשע ברצח בנסיבות מחמירות, חטיפה לשם רצח וסחיטה וכניסה לישראל שלא כחוק.

גופתו של חטיב נמצאה ב-7 בדצמבר 2019 לאחר שנעדר מביתו. בפברואר אשתקד הוגש כתב האישום נגד אבו אלחסנה, ממנו עלה כי הוא עבד והתגורר בשפרעם במשך מספר שנים. ב-27 בנובמבר 2019 הוא יצר קשר עם הנער ואמר כי ברצונו למסור לו דבר מה. ב-3 בדצמבר הצטייד הנאשם במעדר שהסתיר בשטח אדמה סמוך לבית ספר בשכונת עין עאפי בשפרעם, ותיאם עם הנער פגישה בשכונה. בהתאם לסיכום, סמוך לשעה 19:06 הגיע הנער לשכונה והלך לכיוון עסק סמוך שם שהה הנאשם. הנאשם יצא מהעסק חמוש בסכין והלך אחר הנער לכיוון השטח בו החביא את המעדר. כאשר הגיעו לשטח הוציא הנאשם את הסכין ודקר למוות את הנער 21 דקירות. לאחר מכן קבר את הנער וכיסה את גופו באמצעות המעדר.

לאחר מכן עזב הנאשם את הזירה ובהמשך הניח על שמשת רכב שחנה סמוך לבית המנוח מכתב בו כתב בערבית, בין היתר, כי המנוח נמצא במקום בטוח, ודרש 400 אלף שקל תוך חמישה ימים. הוא איים במכתב כי במידה ובני המשפחה יודיעו למשטרה, הנער ייחתך, וכי חמישה ימים לאחר שיקבל את הכסף – הנער יימסר לאביו.

סנגורו של הנאשם מטעם הסנגוריה הציבורית, עו"ד נאג'י עמר, מסר בתגובה: "בית המשפט לא קיבל את טענותיו של אבו אלחסנה. אנו נלמד את הכרעת הדין ולאחר מתן גזר הדין נשקול את המשך צעדינו המשפטיים".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *