הסדר טיעון לחברי "הרשת היפואית" שסחרו בקוקאין ו-MDMA

שתף כתבה עם חברים

לנוכח קשיים ראייתיים ורצונה של הפרקליטות להימנע ממשפט ממושך הכולל עדי תביעה רבים, הצדדים ניגשו להליך גישור בסיומו הושג ההסדר

קוקאין שנתפס והיה מיועדים להפצה (צילום: משטרה)

שנה ושלושה חודשים חלפו מאז הוגש כתב אישום נגד שישה תושבי יפו, בטענה שהשתייכו לרשת שמכרה קוקאין ו-MDMA לאלפי לקוחות. היום, חברי הרשת שנחשפה על ידי היחידה המרכזית של משטרת מחוז תל אביב, נשפטו למאסרים במסגרת הסדר טיעון.

מוחמד חדאד, סעיד אטרש, אדם קומע, נור קומע, אברהים מחאמיד וסעיד דלק עסקו בהפצת סמים באזור המרכז החל מיולי 2017 ועד לדצמבר 2019. חדאד ואטרש עמדו לכאורה בראש הרשת, בעוד שארבעת האחרים היו אחראים על ההפצה והאספקה. עם הגשת כתב האישום נטען כי בין לקוחותיה של הרשת היו עורכי דין, מנכ"לים, אנשי עסקים ואנשים מתעשיית הבידור. כמו כן נטען כי כתוצאה מהעסקאות, ראשי הרשת גרפו כ-7.2 מיליון שקלים ובהתאם ביצעו גם עבירות הלבנת הון.

התשתית הראייתית נגד חברי הרשת התבססה על ממצאי החקירה הסמויה והגלויה של הימ"ר, בין היתר האזנות סתר שבמסגרתן נקלטו עשרות אלפי הודעות ושיחות. תיק החקירה כלל גם עדויות של לקוחות רבים, שזיהו את קולות הנאשמים בהאזנות, הודו שקנו מהם סמים ותיארו כיצד פעלה הרשת.

במהלך דין ודברים בין סנגורי הנאשמים לבין הפרקליטות, הציגה ההגנה טענות שונות ביחס לתיק, כמו גם קשיים ראייתיים. במסגרת השיח בין הצדדים הוצג עלה שיקול נוסף – הסדר טיעון בתיק של נאשמים אחרים מיפו, שהפעילו באותה תקופה ממש מערך זהה של סחר בסמים (הן מבחינת אופן ביצוע העבירות והן מבחינת היקפן), מעין "מתחרים עסקיים" של הנאשמים בתיק הנוכחי.

לנוכח הטענות ועל רקע רצונה של הפרקליטות להימנע ממשפט ממושך הכולל עדי תביעה רבים, הצדדים ניגשו להליך גישור ובסיומו הגיעו בחודש ינואר להסדר טיעון. במסגרת ההסדר הוגש נגד הנאשמים כתב אישום מתוקן, וכל אחד מהם הורשע בסחר בסמים לפי חלקו.

מוחמד חדאד וסעיד אטרש, שהודו והורשעו בריבוי מקרים של סחר בסמים, הורשעו גם בעבירות מס. אדם קומע הורשע בעשרה מקרים של סחר בסמים, ואילו היתר הורשעו במקרים בודדים של סחר. ביחס לנור קומע נקבע גם כי החזיק בביתו MDMA וקוקאין במשקל שאינו ידוע. אדם קומע ומחאמיד צירפו תיקים נוספים.

מוחמד חדאד וסעיד אטרש שמיוצגים על ידי עורכי הדין שחר חצרוני ותמיר סננס ממשרד נוי סננס שפרלינג וחצרוני – נשפטו ל-38 חודשי מאסר בפועל.
אדם קומע המיוצג על ידי עו"ד מחמוד נעאמנה, נשפט ל-21 חודשי מאסר בפועל כולל צירוף תיקים והפעלת מאסר מותנה בן חמישה חודשים.
בית המשפט גזר על נור קומע, המיוצג על ידי עו"ד איתן און, תשעה חודשי עבודות שירות.
אברהים מחאמיד, שמיוצג אף הוא על ידי עו"ד און, נשפט לתשעה חודשי עבודות שירות, תוך צירוף תיק נוסף.
על סעיד דלק, שמיוצג על ידי עו"ד נעאמנה, נגזר מאסר בהיקף ימי המעצר, כך שלמעשה סיים לרצות את תקופת מאסרו.
על כל אחד מהנאשמים הוטלו מאסרים מותנים שונים.

 

 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *