כוחות של ימ"ר לכיש ורשות המסים פשטו על בתים ועסקים של שישה בני משפחה מאשדוד המחזיקים ברשותם כספים ונכסים הנאמדים ביותר מ-10 מיליון שקל, שלפי החשד מקורם בעבירות כלכליות של השמטת הכנסות והלבנת הון (11 יולי).
במרכז החקירה שזכתה לכינוי "שבט אחים" עומדים בני משפחת סויסה מאשדוד, ביניהם רותם, טל ואליאב סויסה, שבשנים האחרונות הצליחו להתעצם כלכלית תוך הקמת עסקים לגיטימיים כמו מאפיה, פיצוציה, תחנת טוטו וכדומה, אבל לטענת המשטרה עסקים אלה משמשים מסווה לניהול וארגון קווי הימורים ("בטים") על ידי החשודים עצמם. כפועל יוצא מכך, לפי החשד הם גם מפעילים קווי הלוואות בריבית.
כל זאת, לפי החשד, ללא דיווח אודות הכספים והרווחים שמקורם לכאורה בעבירות פליליות.
לפי המשטרה, בשנה האחרונה נאספו ראיות נגד בני המשפחה שהצליחו לצבור לעצמם נכסים, בתים ועסקים, חלקם לפי החשד רשומים ומופעלים על ידי אנשי קש, וכן חשבונות בנק וארנקים דיגיטליים שאינם מדווחים.
החקירה מנוהלת על ידי חוקרי ימ"ר לכיש, תחנת אשדוד ויחידת החילוט במשטרת מחוז דרום, בשיתוף יחידת יהלום ברשות המסים.

במסגרת מעבר החקירה לשלב הגלוי פשטו שוטרי המרחב עם כלבנים על הבתים ועל ארבעה עסקים של החשודים באשדוד.
בחיפוש באחד הבתים נתפסה "מכונת כרייה" של מטבעות ביטקוין באמצעות רשת מחשבים, שרק עלות הקמתה נאמדת ביותר מחצי מיליון שקל.
בנוסף נתפס בבתים רכוש קונבנציונלי, ארבעה כלי רכב ואופנוע, מאות אלפי שקלים במזומן ובמטבע זר, צ'קים ורשומות של חייבים המעלים חשד לניהול קווי הלוואות בריבית גבוהה.
בנוסף הוקפאו חשבונות בנק המשמשים את החשודים בעסקיהם.
בסך הכל עוכבו או נעצרו שישה בני אותה משפחה, ושמונה נוספים הקשורים אליהם, כולם תושבי אשדוד וגן יבנה, בחשד לעבירות הלבנת הון, השמטת הכנסה, קשירת קשר לפשע ועבירות על פי חוק אשראי הוגן. בסיום יום החקירה כל החשודים שוחררו בתנאים, אולם רכוש בשווי עשרה מיליון שקלים נתפס לצורך חילוט בעתיד, לאחר הגשת כתב אישום ובמידה ותושג הרשעה בעבירות המיוחסות להם כעת.
חמישה מהחשודים מיוצגים על ידי עו"ד נס בן נתן וחשוד נוסף על ידי עו"ד יפעת כהן.
עו"ד בן נתן מסר בתגובה: "מרשיי הם אנשי עסקים לגיטימיים, אשר פרסו לפני היחידה החוקרת את כל הכנסותיהם ושיתפו פעולה בחקירה, ולכן גם שוחררו".












כחלון הכי חזקים באזור