
המשטרה עצרה ארבעה חשודים, שחלקם מוכרים היטב למשטרה, במעורבות בפיצוץ מטען בחודש ינואר השנה, ברכבו של יועץ מקצועי בכיר בתאגיד עירוני בקריית גת (5 מרס).
כך נודע לראשונה לאתר "פוסטה".
חקירת המשטרה נפתחה ב-14 ינואר, סמוך לחצות, אז התפוצץ מטען חבלה ברכב חונה ברחוב הרימון בשכונת מגורים בעיר.
למקום הוזעקו כוחות הצלה, כיבוי ומשטרה שהבחינו בשני כלי רכב שעולים באש. איש לא נפגע אך נגרם נזק רב.
לאחר השתלטות על הלהבות, בדיקת חבלן משטרתי העלתה חשד כי מקורו של הפיצוץ במטען חבלה.
תוך זמן קצר התברר כי אחד מכלי הרכב שייך ליועץ מקצועי של אחד מהתאגידים העירוניים.
לאחר המקרה, רמת האיומים על ראש העירייה, כפיר סוויסה, הועלתה לדרגה המקסימלית – רמה 6, ובהתאם לכך תוגברה המעטפת האבטחה סביבו.
גורמים בסביבתו של ראש העירייה טענו אז כי הרקע הוא מאבקו של ראש העירייה נגד מניעת חדירת עבריינים לתאגידים עירוניים.
ראש העירייה סוויסה התייחס בעצמו לאירוע ואמר: "מאז כניסתי לתפקיד, אני פועל בנחרצות כדי להוביל את השינוי שהבטחתי בתרבות, בחינוך, בספורט, בתשתיות ובכל תחומי החיים. אחרי שנים, סוף סוף השינוי ניכר בשטח. כשעושים שינויים ונוגעים בתחומים שלא נגעו בהם שנים, יש מי שלא אוהב את זה. אני מוכן לשלם כל מחיר כדי להילחם על העתיד של העיר האהובה שלנו. אני לא מפחד ולא חושש מאף אחד – ואמשיך להוביל את השינוי הנדרש, כי המחויבות שלי היא רק לכם. אנחנו נמשיך לפעול בכל הכוח ושום דבר לא יסיט אותי מהדרך".

כך או כך, החקירה הוטלה על היחידה המרכזית של מרחב לכיש, שבתום חקירה סמויה של יותר מחודש וחצי עצרה ביום חמישי האחרון ארבעה חשודים במעורבות בפיצוץ:
שי (יהושע) בנאמו (45) מקרית גת
מיכאל בנאמו (35) מקרית גת – אחיו של שי
אדיר מאיר אזולאי (39) מקרית גת
אורן אהרון דהן (22) מקרית גת
לאחר חקירה ראשונית, הארבעה נכלאו והובאו ביום שישי לבית משפט השלום באשקלון, עם בקשה להאריך את מעצרם בשמונה ימים.
היחידה החוקרת יחסה לכל אחד מהם על פי חלקו שורה ארוכה של עבירות חמורות:
קשירת קשר לביצוע פשע,
גרימת פיצוץ חומר נפץ,
שיגור חומר נפיץ,
הנחת חומר נפיץ,
היזק מכוון בחומר נפיץ,
היזק לרכוש במזיד,
סחיטה באיומים,
איומים,
תקיפת שוטר והכשלת שוטר במילוי תפקידו.

מהדיון בעניינו של שי בנאמו עלה כי בעת פיצוץ המטען הוא לא שהה בארץ וחזר לפני כחודש וחצי, בין היתר נטען לגביו כי הוא שלח אחרים להניח ולפוצץ את המטען.
לדברי נציגי המשטרה, ישנן נגדו ראיות קבילות שתומכות בעבירת הסחיטה.
בדיון בעניינו של מיכאל בנאמו, האח, נטען על ידי המשטרה כי קיימות נגדו ראיות הקושרות אותו לביצוע העבירות.
מתברר כי גם הוא לא שהה בארץ בעת קרות האירוע וחזר ארצה בסוף חודש פברואר.
מעבר לכך סירבו נציגי המשטרה לחשוף בדיוני הארכות המעצר פרטים מהחקירה, חלקו המדויק של כל אחד מהחשודים, המניע לפיצץ המטען והסחיטה והראיות שנאספו בתיק.
לאחר שהשופטת הגר אזולאי אדרי קבעה כי קיים חשד סביר מעצרם של האחים בנמו והחשוד דהן הוארך עד 11 במרס.
מעצרו של אזולאי הוארך עד 7 במרס.
סנגוריהם של החשודים הכחישו את המיוחס למרשיהם.
את החשוד שי בנאמו מייצגת עו"ד עינב יתח.
את החשוד מיכאל בנאמו מייצגת עו"ד יונת בן חיים.
את החשוד אזולאי מייצג עו"ד ירין סולאש מהסנגוריה הציבורית.
את החשוד דהן מייצגת עו"ד שני פרג'ון.











