
בבוקר ה-24 בפברואר עצרו שוטרים מתחנת זכרון יעקב את פיראס מוחסן (19) מפורדיס, בחשד לביצוע חמישה מקרי ירי בהם נפצעו אנשים ונגרם נזק לכלי ולרכוש.
לאחר ששהה במעצר קרוב ל-36 שעות, מוחסן הובא לבית משפט השלום בחיפה (25 פברואר). המשטרה, באמצעות רס"ר עבדאללה עיאדה, ביקשה מהשופטת טל תדמור זמיר להאריך את מעצרו של החשוד בחמישה ימים.
סנגורו של החשוד, עו"ד מוחמד בריה, טען כי המעצר לא חוקי. "החשוד נעצר בשישי בשעות הבוקר והיה צריך להגיע לבית המשפט באותו בוקר", אמר הסנגור.
נציג המשטרה השיב: "הוא נעצר אמנם בשעה 09:30 אך החקירה שלו היתה בשעה 12:39 ובית המשפט לא מקבל בקשות לאחר השעה 12. לא היה ניתן להביאו לבית המשפט טרם חקירתו".
הסנגור התעקש: "יש להורות על שחרורו של החשוד, גם כיוון שמעצרו אינו חוקי וגם מאחר שהחשדות מבוססים על מידע מודיעיני משנת 2022".
השופטת תדמור זמיר לא חסכה בביקורת על המשטרה, למרות ששוכנעה כי קיים יסוד לחשד סביר: "אותו יסוד נולד לפני כחודשיים ימים ולא מצאתי בתיק החקירה מענה לשאלה מדוע הוא נעצר רק אתמול".
השופטת הוסיפה וביקרה: "החשוד נעצר ביום שישי בשעה 09:25 ונחקר בשעה 10:37, ולא מצאתי בתיק החקירה מענה לשאלה מדוע הוא לא הובא כבר אתמול בפני שופטת. בתיק אמנם מזכר לפיו קצינת חקירות שוחחה עם מפקד תחנת זכרון שאישר הארכת מעצרו של החשוד מעל ל-24 שעות, ברם אין הסבר לשאלה מדוע נדרשה אותה הארכה או איזה צורך חקירתי עמד בבסיסה".
בהתחשב בכל האמור, השופטת הורתה על שחרור החשוד בתנאים מגבילים ובכפוף לערבויות כספיות.
מהמשטרה נמסר בתגובה: "תכליתה של כל חקירת מקרה פשיעה היא אחת ויחידה – להגיע לחקר האמת, וכך היה גם במקרה זה בו נעצר החשוד בגין ביצוע חמישה מקרי ירי. אין שחרור בכדי להעיב על ההליך החקירתי אשר ממשיך להתנהל. לצד זאת, ככל שמושמעת ביקורת שיפוטית הרי שהיא נלמדת, ובמידת הצורך מופקים הלקחים הנדרשים בהתאם".









