עבודות שירות לתושב חולון שגידל והחזיק עשרות ק"ג קנאביס

שתף כתבה עם חברים

הנאשם שיתף כי הוא במצוקה בגלל גורמים בשוק האפור ושירות המבחן המליץ לאפשר לו לשמור על מקום עבודתו

גידול קנאביס. צילום להמחשה

כשנתיים לאחר שהועמד לדין, נגזר דינו של מוכר למשטרה מחולון לאחר שהורשע בגידול עשרות ק"ג קנאביס.

הנאשם, אילן זאודו (39), הועמד לדין בתום חקירת משטרת חולון, כשנטען כי גידל כ-220 שתילי קנאביס במשקל של כ-35 ק"ג נטו, במעבדה שהקים בדירה שכורה. כמו כן יוחסה לו נטילת חשמל לצורך תפעול המעבדה והחזקת ציוד ששימש לגידול. בחיפוש בדירה נתפס גם כסף מזומן.

יש לציין, כי נגד זאודו היה תלוי ועומד צו מעצר, שהוצא נגדו במסגרת התליית הליכים בתיק אחר, שבמסגרתו ביצע עבירות דומות של גידול סמים. ההליכים הותלו לאחר שלא התייצב לדיונים וכשלו הניסיונות לאיתורו.

לאחר דין ודברים בין הפרקליטות לסנגוריו של הנאשם, עורכי הדין קובי בן שעיה ואדם אבישר, הגיעו הצדדים להסדר דיוני, שבמסגרתו הורשע הנאשם בעבירות של נטילת חשמל, החזקת סמים, גידול הסמים והחזקת חצרים לשם הכנת סמים. במסגרת ההסדר, צירף הנאשם תיק נוסף, שבמסגרתו הורשע בהחזקת סמים שלא לצריכה עצמית, בכמות של כקילוגרם.

הנאשם נשלח לקבלת תסקיר מטעם שירות המבחן, שבו שיתף כי הוא בעל חובות לגורמי שוליים ושוק אפור. שירות המבחן התרשם, כי הנאשם אינו זקוק לטיפול בהיבט העברייני. לגבי הענישה, סבר שירות המבחן כי ענישה בדרך של מאסר תקטע את התהליך החיובי שבו מצוי הנאשם ותוביל לנסיגה.

במקביל, סבר שירות המבחן כי עבודות שירות יאפשרו לנאשם לשמור על מקום עבודתו וליהנות מתמיכת המשפחה בהיבט תעסוקתי. במסגרת הטיעונים לעונש, התביעה עתרה להטיל עליו 30 חודשי מאסר. מנגד, סנגוריו, עורכי הדין בן שעיה ואבישר, ביקשו לאמץ את המלצות שירות המבחן.

בתום הדיון, החליט השופט ירון גת, לאחר שמיעת טיעוני הצדדים, בחינת חוות דעת של שירות המבחן והעובדה שהנאשם נעדר עבר פלילי – להטיל על זאודו תשעה חודשי עבודות שירות. כמו כן, הוטלו עליו מאסרים מותנים, קנס בסך 4,000 שקל, צו מבחן לשנה, פסילת רישיון ופסילת רישיון על תנאי.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *