
בית המשפט לתעבורה בחיפה פסל לארבעה חודשים את רישיונו של נהג משפרעם, אשר הורשע בעבירת נהיגה בהשפעת משקאות משכרים, מאחר שלטענת המשטרה סירב להיבדק במכשיר הינשוף.
ע"נ, עובד במוסד ציבורי, נעצר ב-9 ביוני 2018 לבדיקה שגרתית של המשטרה בשדרות המגנים בחיפה. לטענת השוטרים, לאחר שנתפס, הוא סירב להיבדק במכשיר הינשוף, ולכן הוגש נגדו כתב אישום שבו יוחסה לו עבירת נהיגה בשכרות.
סנגורו של הנאשם, עו"ד אסף ברדוגו, מצא בתיק מספר כשלים ראייתיים. כך למשל, בניגוד לטענת המשטרה, התברר כי הנאשם הסכים למסור דגימת נשיפה, אולם נפח נשיפתו לא היה בכמות מספקת. כמו כן הציג עו"ד ברדוגו לתביעה את הכשל הראייתי המרכזי בתיק: באופן מפתיע, פלט של אחת מבדיקות הינשוף נעלם מהתיק. הסנגור טען בהקשר זה, כי יתכן שדווקא באותו פלט צוין כי הנאשם נתן דגימה. כמו כן, מהנתונים בתיק לא היה ברור מי מבין שני השוטרים שעצרו את הנאשם הוא זה שביצע את בדיקת הינשוף.
בעקבות כל הכשלים, הצדדים הגיעו להסדר טיעון לפיו רישיונו של הנהג יפסל לארבעה חודשים, ללא ניכוי תקופת הפסילה של המנהלית.
בבית המשפט ציין עו"ד ברדוגו כי מרשו נוהג 30 שנה ולא ביצע עבירות חמורות. הוא ביקש מבית המשפט לא להטיל על מרשו עונש מאסר אלא להסתפק בהתחייבות עצמית, מאחר ומדובר בעובד ציבור, שבמסגרת עבודתו נוסע בין ערים שונות. לפיכך הוא גם ביקש שתקופת הפסילה תתחיל מה-1 באוקטובר.

השופט אור לרנר שאימץ את ההסדר ציין בגזר הדין כי מדובר בנהג שלחובתו 23 הרשעות קודמות בעבירות תעבורה, אולם עם זאת – ב-10 השנים האחרונות נרשמו לחובתו שתי עבירות בלבד. בנוסף ציין השופט כי הנאשם לקח אחריות על מעשיו, ולבסוף התחשב בפעילותו הציבורית. בהתאם להסדר, מלבד הפסילה, השופט הוסיף לעונש שלושה חודשי פסילה על תנאי וקנס של 1,500 שקל. הוא נענה לבקשת הסנגור וקבע כי הפסילה תתחיל בחודש אוקטובר.
עו"ד ברדוגו מסר בתגובה: "מרשי טען לאורך כל הדרך כי לא נהג בהיותו שיכור, ואף חומר הראיות תמך בכך. לפיכך, בית המשפט גזר בתיק הזה עונש ברף התחתון המייחס נהיגה תחת משקאות משכרים ואף דחה את תחילת ריצוי מועד הפסילה בשלושה חודשים. כמו כן בית המשפט נמנע באופן חריג מהטלת עונש מאסר על תנאי והסתפק בהתחייבות אישית שתיחתם על ידי הנאשם".







