
בבוקר ה-15 במאי 2019 הגיעו שוטרים לערוך חיפוש בביתו של עבריין תושב הצפון, כשבידיהם צו בית משפט. בחצר המגדרת את הבית, סמוך למייבש כביסה, השוטרים מצאו תת מקלע מאולתר "קרלו", ולצדו אביזרים שונים לנשק, ביניהם מחסנית ריקה המתאימה לאקדח FN. בתוך שקית שהוכנסה למייבש הכביסה נמצא אקדח FN, ועל משטח נחושת שהונח על ארון עץ נמצאה שקית ניילון ובתוכה שני אקדחי סטאר, שניהם חסרים חלקים, אחד מהם חלוד. החיפוש הניב גם מאות כדורים בקטרים שונים שנמצאו בשני ארגזי תחמושת, ושני רימוני הלם שנמצאו מתחת למושב אחורי שפורק מרכב. במרפסת הדירה מעל משקוף החלון, השוטרים מצאו 1.93 גרם חשיש.
כתב האישום שהוגש נגד בעל הבית לבית משפט השלום בעכו ייחס לו את החזקת כל הפריטים שנמצאו בחיפוש. ואולם, לאחר שהמשפט החל, תוך כדי הדיונים, התברר כי בתיק קשיים ראייתיים משמעותיים, עליהם הצביע סנגורו של הנאשם, עו"ד ליאור דוידי. בין היתר הדגיש הסנגור, כי די-אן-איי של הנאשם נמצא על פריט אחד בלבד מבין כל אלה שנמצאו בחיפוש – האקדח שנמצא במייבש הכביסה. זאת ועוד, התברר כי מוצגים בתיק לא נשמרו ככל הנראה לפי הנהלים. לפיכך, בסיומו של משא ומתן בין הצדדים, הם הגיעו להסדר טיעון שבמסגרתו כתב האישום תוקן וייחס לנאשם עבירה אחת של החזקת נשק שלא כדין.

הנאשם, שעל שמו ופרטיו הוטל צו איסור פרסום, הודה במיוחס לו בכתב האישום המתוקן והורשע. בדיון הטיעונים לעונש ביקשו הצדדים לכבד את ההסדר. נציג התביעה ציין בדיון: "מדובר בענישה המשקללת את העבירה החמורה בה הודה הנאשם וכן את עברו הפלילי המשמעותי. ההסדר אליו הגענו הוא חריג שבחריגים בתיקים מעין אלה". עו"ד דוידי אמר בדיון כי "קיימים קשיים ראייתיים שלעניות דעתי יורדים לשורשו של עניין ולראיה כתב האישום תוקן באופן מאוד משמעותי".
השופטת ג'ני טנוס אישרה את ההסדר וגזרה על הנאשם 10 חודשי מאסר בניכוי ימי מעצרו (כשמונה חודשים). כמו כן, בהתאם להסדר היא הפעילה עונש של 10 חודשי מאסר על תנאי שהוטל על הנאשם מתיק קודם, כך שמחציתו ירצה בחופף ומחצית במצטבר. בנוסף, הטילה על הנאשם 12 חודשי מאסר על תנאי וקנס של 5,000 שקל.

עו"ד דוידי מסר בתגובה: "הוגש כתב אישום חמור ביותר כנגד מרשי ובמידה והיה מורשע בו היה צריך לרצות מספר שנים מאחורי סורג ובריח. לאחר ניהול מספר דיוני הוכחות נמצא שעולים כשלים ראייתיים בתיק אשר לא ניתן היה להתעלם מהם, אשר הובילו בסופו של יום להסדר המקל של 15 חודשים הכוללים בתוכם מאסר על תנאי בן 10 חודשים שעמד כנגד מרשי מתיק קודם שלו".











הגיע הזמן שאדם שמחזיק נשק שלא ברישיון , רף הענישה התחתון יהיה לפחות 10 שנים, ללא אפשרות משפטית למצוא צוהר לנושא.
עורכי הדין צריכים לייצג ולהילחם רק על מה שמעבר לרף הענישה, רק כך יהיה צדק אמיתי
זה שלא מפרסמים את שמו…אומר דרשני…או במילים מכובסות…יקיר התביעה…אחרת אין סיבה בעולם שיתנו צו איסור פרסום על עברין עם עבר פלילי…
קיצר משהו עומד להתפוצץ בקרוב…
תיראו איזה בולשיט מדינה של שמאלנים ארורים מצאו את כל האקדחים בחצר שלו ולא יכלו להעמיד אותו לדין על זה כי עלק איין די אן איין
כולם רוצים להיות כמוני תגידו מה שבא לכם