
ביום שישי התקבל דיווח במשטרה על גניבת נשק בעיר הרצליה (30 מאי).
עם קבלת הדיווח נפתחה חקירה סמויה על ידי יחידת הבילוש והמודיעין בתחנת משטרת לב תל אביב. החקירה הובילה למעצר חשודה בדירת מסתור בנתניה, דריה ברבוי (35) מתל אביב.
במהלך חיפוש בדירת המסתור שבה נעצרה החשודה נתפסו רכוש וראיות הקושרות אותה לכאורה למיוחס לה. בהמשך נעצר גבר בחשד שהיה שותפה הפלילי של החשודה.
החשוד, רועי בקלו (38) גם הוא מתל אביב, נעצר בעת שהחזיק באקדח טעון שלפי החשד, כאמור, נגנב ביום שישי על ידי החשודה.
חקירה משותפת לתחנות לב תל אביב וגלילות העלתה כי החשודה פעלה בשיטת פעולה דומה במספר מקרים נוספים, הנחקרים כעת תחת אותן נסיבות.
לאחר חקירה ראשונית, החשודים הובאו לבית משפט השלום בתל אביב, שם ביקשה היחידה החוקרת להאריך את מעצרם בעשרה ימים.
המשטרה ייחסה לחשודים עבירות החזקת נשק, החזקה ושימוש בסמים, שלילת כושר התנגדות לצורך עבירה, גניבת נשק, קשירת קשר לפשע, שימוש ברכיב חיוני באמצעי תשלום, גניבה והחזקת נכס החשוד כגנוב.
בפתח הדיון סיפר נציג המשטרה על השתלשלות הדברים שהובילה למעצר: "ב-30 במאי סמוך לשעה שלוש בלילה התקבל דיווח ממודיע על כך שפגש באישה בבית מלון בהרצליה וטען שהיא סיממה אותו… התעורר בשירותים וגילה שנגנב ממנו רכוש. הוא סיפר שהוא הכיר בחורה בצ'אט, השניים קבעו להיפגש במלון, עלו לחדר, בשלב כלשהו היא מזגה לו וויסקי וכעבור כמה דקות הוא הרגיש סחרחורת, נשכב על המיטה ושם את האקדח שהיה ברשותו מתחת לכרית".
"לאחר מכן", הוסיף נציג המשטרה, "הוא הרגיש צורך ללכת לשירותים ומאז הוא לא זוכר מה קרה לו. כעבור זמן מה הוא מתעורר על הרצפה של השירותים וגילה שנגנב לו האקדח. בסמיכות כלשהי לזמנים, הוא מיד גילה שגנבו לו כרטיס אשראי וקיבל דיווח שבוצעו שימושים והצליחו למשוך לפי טענתו 7,300 שקל בסך הכל".
לצד פירוט נסיבות התיק כפי שעלו מהחקירה, נציג המשטרה הציג לשופט טל כהן אלימלך סרטונים שתיעדו את החשודה בזירה. "איתרנו אותה במקום בו היא היתה, פרצנו לדירה ועצרנו אותה. כששאלו אותה היכן האקדח שנגנב, היא מסרה שהיא נתנה אותו לחשוד בקלו – בן הזוג שלה. בהמשך, הוא התייצב באופן עצמאי בתחנת המשטרה עם האקדח", אמר נציג המשטרה.
כאמור, המשטרה חושדת שהחשודה פעלה בשיטה דומה במקרים נוספים. סנגורם של השניים, עו"ד אופיר חגואל, אמר כי מדובר בחשודה עם נסיבות חיים מאוד קשות, יצאנית שמשתמשת בסמים. הוא טען שהחשודה סברה שמדובר באקדח איירסופט או גז להגנה עצמית.
הסנגור הוסיף והזכיר כי לבקשת המשטרה החשוד הגיע לתחנה במונית ספיישל והביא את האקדח.
השופטת עיינה בחומרי החקירה ושמעה את טיעוני הצדדים, ולאחר מכן קבעה כי קיים חשד סביר. היא האריכה את מעצרם של שני החשודים בארבעה ימים.









