אבו-זייד נגד אבו-גאנם? אלה החשודים בתיק הרצח בלוד

שתף כתבה עם חברים

הנרצח ממשפחת אבו גאנם. החשודים הם צעירים בשנות ה-20 לחייהם משכונת פרדס שניר בלוד

הנרצח, עלי אבו גאנם (רשתות חברתיות)

גבר מבוגר נורה למוות הבוקר בעיר לוד (8 אוקטובר).

סמוך ל-10:10 התקבל דיווח על אירוע ירי בשכונת פרדס שניר בלוד.
למקום הוזעקו כוחות הצלה ומשטרה שאיתרו גבר מבוגר ירוי בתוך רכב ומחוסר הכרה.
לצוותי הרפואה לא נותר אלא לקבוע את מותו של האיש, עלי אבו גאנם, בן 72 במותו.

פראמדיקית מד"א ויולט חורי סיפרה: "כשהגענו למקום הבחנו בפצוע, גבר בן 72, כשהוא מחוסר הכרה ללא דופק ונשימה לאחר שנפגע באירוע אלימות. הפציעה שלו היתה קריטית ולא נותר לנו אלא לקבוע את מותו במקום".

שוטרי תחנת לוד סגרו את הזירה ופתחו בחקירה. השוטרים גובים עדויות ובודקים הימצאות מצלמות אבטחה בניסיון להתחקות אחר מבצעי הירי.

במקביל דווח על מסוק משטרתי שנראה חג באזור כסיוע לכוחות המשטרה על הקרקע בביצוע סריקות.
הרקע פלילי, אך הנסיבות נבדקות. במשטרה ציינו כי המניע הוא "סכסוך בין חמולות ברחוב הערבי".

video
play-sharp-fill
בסרטון: מפקד מרחב שפלה, תנ"צ קובי מור, על הרצח והמעצרים

אתר חדשות פלילי >>>
רשימת עורכי הדין הפלילים המומלצים >>>

בשלב זה טרם ברור האם הקורבן נרצח בשל סכסוך אישי שלו או בשל השיוך המשפחתי שלו, ככל הנראה נגד משפחת אבו זייד המצויה בסכסוך ארוך שנים עם חמולת אבו גאנם, על רקע רצח אשה מחמולת אבו זייד.

כוחות משטרה בזירת הרצח (צילום: דוברות המשטרה)

בתום הערכת מצב שקיים מפקד מחוז מרכז, ניצב יאיר חצרוני, הוא הטיל את חקירת הרצח על היחידה המרכזית במחוז.
בסיוע מערכים מודיעיניים וטכנולוגיים עצרו ארבעה חשודים במעורבות ברצח – תושבי שכונת פרדס שניר בלוד, צעירים בשנות ה-20 לחייהם.

לאתר "פוסטה" נודע כי החשודים משתייכים לחמולת אבו זייד ובכוונת המשטרה להביאם לדיון בבית המשפט בבקשה להאריך את מעצרם בהתאם לצורכי החקירה וממצאיה.

עדכון (9 אוקטובר)
החשודים שנעצרו על מעורבות ברצח עצמו הם:
אחמד אבו זייד (27)
וואל אבו זייד (24)
עזאלדין אבו זאיד (21).

מהדיון בעניינם בבית משפט השלום בראשון לציון עלה, כי בחקירתם שמרו החשודים על זכות השתיקה.

סנגוריהם של החשודים הכחישו את המיוחס למרשיהם. השופט איתמר סיון, שעיין בחומרי החקירה ושמע את טיעוני הצדדים, קבע כי קיים חשד סביר והאריך את מעצרם של החשודים עד 16 באוקטובר.

בתוך כך נעצרו שני חשודים נוספים, בעל ואישה, בחשד לקשירת קשר לפשע וסיוע לאחר מעשה. מדובר במחמד (40) ואישטאיג (37) זיתון.
לפי החשד, החשודה אספה את שלושת החשודים המרכזיים לאחר הרצח ולקחה אותם לביתם המשותף.

הסנגור של בני הזוג הכחיש כל קשר של מרשיו לרצח. השופט סיון קבע כי קיים חשד סביר והאריך את מעצרם עד 12 באוקטובר.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *