
יממה לאחר הגשת כתב-אישום נגד בגיר וקטין המעורבים בירי אליו נקלעה אחותו של זמר מוכר, עצרה היום המשטרה עבריין מוכר מירושלים, בן 29, בחשד כי היה מעורב בהזמנת הירי (22 בדצמבר).
החשוד הסתבך לפני כעשור בעבירה של סיוע להריגה, עבירות נשק וסמים. מאז שנת 2015 ועד היום הוא מנהל תיק שבו הוא הואשם בארגון הימורים, החזקת מקום הימורים וסחיטה בכוח ובאיומים.
ל"פוסטה" נודע, כי במשטרה חושדים כעת כי מי שנאשמת עמו בתיק זה, א' (50), הייתה למעשה היעד לירי. א' מתגוררת בבית בראשון-לציון, שיחידת דיור ממנו אותו היא משכירה לאחותו של אותו זמר מוכר. משמע, כי ניסיון הירי לעברה של האחות בוצע לכאורה מתוך טעות בזיהוי. אינדיקציה לכך עולה גם מעצם העובדה שהבגיר שהואשם אתמול בפרשה, אהרון כלף, בניסיון לירות באחותו של אותו זמר, צעק לעברה דווקא את שמה של א'.
על פי-החשד, המניע לניסיון הפגיעה ב-א', נעוץ בעובדה כי היא נאשמת עמו בתיק הסחיטה וההימורים של העבריין הירושלמי המוכר שנעצר היום. העבריין, שמיוצג על ידי עו"ד מיכאל עירוני, נלקח לחקירה במשרדי הימ"ר ומחר הוא צפוי להיות מובא להארכת מעצרו בבית-המשפט.
בתוך-כך, לבית המשפט המחוזי בלוד הוגש אתמול כאמור כתב אישום נגד אהרון כלף (21) ונגד קטין, בגין קשירת קשר לפשע, חבלה בכוונה מחמירה ונשיאה והובלה של נשק. לכלף, תושב בני-ברק, מיוחסת גם נהיגה ללא רישיון (21 בדצמבר).
כפי שפורסם ב"פוסטה", השניים ניסו לפגוע באחות של זמר מוכר ולמעשה, איש לא נפגע עקב מעצור בנשק.
על-פי הנטען בכתב-האישום, שהוגש על-ידי עו"ד הינד נאבלסי מפרקליטות מחוז המרכז, הנאשמים קשרו קשר עם אחרים במטרה לחבול בא'. לפי התכנון ביניהם, כלף היה אמור לירות לעברה, בעוד הקטין יישאר בכלי-הרכב עימו הגיעו לזירה, יאבטח את המקום ויודיע על הגעת האישה שסומנה כיעד. תמורת מעשים אלו קיבל הקטין תשלום על-סך של 7,000 שקלים.
לטענת התביעה, במועד שאינו ידוע במדויק קיבלו הנאשמים מאדם נוסף כלי-רכב. לוחית רישוי של רכב אחר הונחה תחת לוחית הרישוי המקורית. במקביל, בכדי לקדם את מימוש התוכנית, הצטיידו הנאשמים באקדח ובכפפות.
עוד עולה מכתב-האישום, כי ביום ה-28 באוקטובר האחרון הגיעו הנאשמים ברכב לצומת רחובות הסמוכים למקום מגוריה של א' בראשון -לציון וחנו את הרכב. השניים סרקו את הרחובות הסמוכים לביתה, ולאחר-מכן עזבו את הצומת.
למחרת, בשעות הבוקר, הגיעו הנאשמים לצומת והחנו את הרכב. אישה נוספת, ג', ששוכרת יחידת דיור מ-א' יצאה מהבית. כאשר הבחינו הנאשמים ב-ג' יצא כלף מהרכב כשהוא עוטה לראשו ברדס וכפפות בידיו, והחזיק את האקדח. הנאשם החל בריצה לעבר ג' ובהגיעו בסמוך לדלת ביתה של א', דרך את הנשק בפעם הראשונה. כלף המשיך להתקדם לעבר ג' בעודו צועק את שמה של א'.
בשלב זה, כך לטענת הפרקליטות, נעמד כלף מול ג', הושיט את האקדח לעברה, דרך אותו בשנית וניסה לירות לעברה, אך בשל סיבה שאינה ידועה לא נפלט כדור. כלף דרך את האקדח בפעם השלישית ונמלט מן המקום.
כשהגיע לרכב שעמד בצומת, הכניס את האקדח לחלק הקדמי של מכנסיו, התיישב במושב הנהג ונמלט יחד עם הקטין ברכב.

לצד הגשת כתב-האישום נגד השניים, הגישה הפרקליטות לבית-המשפט גם בקשה להאריך את מעצרם של הנאשמים עד תום ההליכים המשפטיים נגדם. בין היתר נטען כי השניים מסכנים את בטחון הציבור. בבקשה מציינת התובעת כי בידי המאשימה שורת ראיות לכאורה, היכולות להוכיח את אשמתם כלף והקטין. בין היתר, מוזכרים צילומים ממצלמות אבטחה, האזנות סתר, עדי ראייה, נתוני GPS, טביעות אצבע ומעל הכל, הודאתם של הנאשמים במיוחס להם.

"מסוכנותם של המשיבים נלמדת מכך שהם ביצעו את המעשים תוך תכנון מוקדם יחד עם אחרים", כתבה עו"ד נאבלסי. "ביום האירוע, הגיעו המשיבים בשעות הבוקר לשכונת המגורים, ארבו במקום כשהם מצוידים בנשק ועם יציאתה של ג.ג. מהבית, הוציאו את תוכניתם לפועל. מסוכנותם של המשיבים אף מתעצמת, וזאת נוכח ניסיון הירי בעיבורה של עיר שיש בו כדי לסכן את הציבור וכבר היו דברים מעולם, שעוברי אורח תמימים נקלעו לקו האש".
עו"ד מעיין נופר עמון, המייצגת את כלף, מסרה בתגובה לדברים: "כתב האישום התקבל רק עתה. מחומר החקירה עולים סימני שאלה רבים חרף האמור בבקשת המעצר, בשים לב לגילו של מרשי. על אותם סימני שאלה להתברר היטב. נלמד את החומר ונגיב בבית המשפט".
עו"ד עירוני, המייצג את העבריין שנעצר, מסר: "שוב מרשי נעצר ללא שום סיבה אמיתית, שוב מבקשת המשטרה להאריך את מעצרו ללא כל תשתית ראייתית ושוב כפי שכבר קרה בעשרות פעמים קודמות הוא ישוחרר מהמעצר מבלי שיוגש נגדו כתב אישום".
עדכון (27.12.20)
החשוד שנעצר הוא משה לקר והמשטרה טענה כי היה מעורב בביצוע עבירות של סחיטה באיומים, שיבוש, קשירת קשר לפשע והדחה לעדות במשפט. מעצרו הוארך בחמישה ימים. בדיון שהתקיים היום, השופט ביאלין אלעזר קבע כי פעולות החקירה לא קודמו כראוי והורה על שחרורו למעצר בית עד 1 בינואר. לבקשת היחידה החוקרת ניתן עיכוב ביצוע להחלטת השחרור על מנת לשקול הגשת ערר.









