
קב"ט מחוז ירושלים במשמר בתי המשפט, עמוס סער, נדקר בצהריים (25.12.19) למוות בירושלים.
סמוך לשעה 14:00 התקבל דיווח על פצוע עם סימני חבלה על גופו באחד הבניינים בשכונת הר חומה בירושלים. עם קבלת הדיווח הוזעקו למקום כוחות מד"א, איחוד הצלה ומשטרה. חובשים ופראמדיקים של מד"א העניקו במקום טיפול רפואי לגבר כבן 50 במצב קשה מחוסר הכרה. לאחר מכן הוא פונה לבי"ח שערי צדק במצב קריטי תוך כדי פעולות החייאה. בבית החולים המשיכו להילחם על חייו של הגבר בחדר ניתוח לאחר שנדקר מספר פעמים, אך בסופו של דבר נקבע מותו.
חובש רפואת חירום על בימבולנס מד"א נעם לוי סיפר: "כשהגענו למקום ראינו גבר שוכב מחוסר הכרה בחדר המדרגות בבניין כשהוא סובל מפציעה חודרת בגופו. ביצענו בדיקות רפואיות ראשוניות, הוא היה ללא דופק וללא נשימה ומיד התחלנו להעניק לו טיפול רפואי שכלל עצירת דימום ולבצע בו פעולות החייאה מתקדמות שכללו הנשמות, עיסויים ומתן תרופות ופינינו אותו במצב קריטי תוך המשך ביצוע פעולות החייאה לבית החולים."
מפקד מחוז ירושלים, ניצב דורון ידיד, הגיע לזירה וקיים הערכת מצב עם פיקוד המחוז, בסיומה החליט להטיל את החקירה על היחידה המרכזית. חוקרי המעבדה לזיהוי פלילי פועלים כרגע בזירה במלאכת איסוף הראיות והממצאים, במטרה להגיע לזהותו של החשוד במעשה.

סמוך לשעה חמש נמסר מהמשטרה כי כחלק מאמצי המשטרה, בסריקות נרחבות שנפתחו בשכונה ע"י הכוחות, אותר ונעצר לפני מספר דקות חשוד באירוע, תושב האזור, אזרח יהודי, בשנות ה – 30 לחייו, והוא הועבר להמשך חקירה. בהמשך, נעצר חשוד נוסף. השניים יובאו להארכת מעצרם.
הנדקר הוא עובד בכיר וותיק ביחידת משמר בתי המשפט, דמות מוכרת בין היתר בבתי המשפט השונים בירושלים, בהם בית המשפט העליון. עמוס החל את תפקידו כקב"ט במערכת בתי המשפט מטעם משרד המשפטים ועם הקמת משמר בתי המשפט בשנת 1995 מונה לקב"ט בית המשפט העליון ובהמשך לקב"ט מחוז ירושלים – תפקיד בו כיהן עד היום.
כאמור, על פי הערכה, המניע לרצח הינו סכסוך על רקע אישי.
מהנהלת בתי המשפט נמסר: "נשיאת בית המשפט העליון, השופטת אסתר חיות, ושופטיו, מנהל בתי המשפט, השופט ד״ר יגאל מרזל, השופטים, מטה הנהלת בתי המשפט ואגף הביטחון ועובדי מערכת בתי המשפט משתתפים בצערה של משפחת סער באבלה הכבד".
על פרטי החקירה הוטל צו איסור פרסום.
עדכון (26.12.19)
מעצרם של שני החשודים הוארך במספר ימים.
עו"ד אריאל הרמן שמייצג מטעם הסניגוריה הציבורית את החשוד ברצח: "החשוד מעורער בנפשו. הדבר עולה מרקע פסיכיאטרי, מעדויות של רעיית המנוח ובנה ומרקע הסכסוך בינו ובין המנוח. לפיכך ביקשתי בדיקה פסיכיאטרית, שהיא פעולת חקירה חיונית. גם ביקשתי שיתאפשר לסנגוריה לשלוח פסיכיאטר מטעמה לבדוק אותו. הבדיקות לא פוגעות בחקירה. הן מסייעות לה. בית המשפט נעתר לבקשה לבדוק את החשוד מטעם הפסיכיאטר המחוזי ודחה את הבקשה לבדיקה מטעמנו. על כך יש מקום להגיש ערר".
עו"ד מוסטפא יחיא שמייצג מטעם הסהיגוריה הציבורית את הקשיש שחשוד בסיוע לאחר מעשה:" מדובר בקשיש שסובל מבעיות בריאות וללא עבר פלילי. כבר בשלב ראשוני זה של החקירה נראה כי לקשיש אין כל קשר לסכסוך וככל שיש לו קשר לפרשה חלקו הוא שולי ביותר. לפיכך, סברנו כי יש לשחררו. לצערנו בית המשפט לא קיבל את טענותינו ואנו שוקלים הגשת ערר על המשך המעצר".










המדינה פשטה את הרגל
ממזמן . . .