
פעילות סמויה של בלשי חטיבת המודיעין בשירות בתי הסוהר הביאה למעצר עורכת דין בחשד לניסיון הברחת סמים לאסיר בבית סוהר השרון (15 פברואר).
לפי הודעת שב"ס, מידע מודיעיני שהגיע לידי חטיבת המודיעין הארצית באמצעות מודיעין בית הסוהר השרון, הביא למעקב ותצפית סמויה אחרי עורכת הדין וגורמים נוספים באמצעות אמצעים טכנולוגיים, והכל בליווי פרקליטות מחוז מרכז, שעל בסיס המידע המודיעיני נתנה את האישור לפתיחה בחקירה.
בשעות הצהריים היום הגיעה עורכת הדין לבית הסוהר, על מנת להיפגש עם אסיר פלילי אשר שפוט למאסר עולם בלתי קצוב על רצח של צעירה מהדרום.
לפי הודעת שב"ס, "עורכת הדין נתפסה כשהיא מנסה להבריח חומר החשוד כסם. היא והאסיר עוכבו על ידי מפלג דרור בשב"ס, עד להגעת המשטרה למקום והמשך חקירה בתחנת שדות של משטרת מרחב שרון".
להודעת השב"ס צורף גם צילום של דף נייר ועליו עשרות מדבקות קטנות, ונטען כי מדובר בחומר החשוד כסם.
בשב"ס ובפרקליטות סירבו לפרט באיזה סם מדובר, בין היתר משום שהחומר לא עבר בדיקת מעבדה.
זו גרסת שב"ס לסיפור, שעוררה טלטלה בבראנז'ה של עורכי הדין. כאשר נודע השם של עורכת הדין ההלם היה גדול אף יותר, שכן מדובר בעורכת דין מוערכת יחסית, צעירה מבית טוב שמפלסת את דרכה במקצוע ומתחזקת משרד גדול יחסית באחד המגדלים המפוארים בגוש דן.
לנוכח ההודעה לעיתונות שהוציאה דוברות שב"ס, ואשר הופצה במהירות הבזק לכל אתרי החדשות והקבוצות ברשתות החברתיות, ההערכה הראשונית בקרב הקולגות היא שעורכת הדין הסתבכה כהוגן.
אבל, ל"פוסטה" נודע כי סמוך לשעה שבע בערב, עורכת הדין שוחררה מתחנת המשטרה למעצר בית, מה שמלמד על התייחסות פחות מחמירה של חוקרי המשטרה לאירוע.
עורכת הדין נחקרה בתחנה ומסרה גרסה לפיה בתקופה האחרונה היא עובדת מול עניין רפואי אישי של אסיר העולם מאיר (מישל) ג'אנו, שללא קשר נערך עם צוות הגנה אחר להגשת בקשה למשפט חוזר על הרשעתו ברצח הצעירה שקד שלחוב.
לדבריה במשטרה, לקראת ביקור העבודה היום היא הכינה במשרדה קלסר עם ניירת הקשורה לעתירה שבכוונתה להגיש איתו על הטיפול במצבו הרפואי, ובמקביל קרוביו של ג'אנו שלחו אתמול למשרדה שליח עם קלסר ובו מסמכים ופרוטוקולים מתיק הרצח אשר מאופסנים במחסן ליד ביתו באשקלון, כדי שהיא תעביר אותם אליו לקריאה.
השליח מסר את הקלסר למנהלת המשרד של עורכת הדין, שהניחה אותו על שולחן המזכירות כדי שהיא תאסוף אותו בבוקר לקראת הביקור בכלא השרון.
לפי עורכת הדין, היום בבוקר היא הגיעה למשרד לאסוף את הקלסר, וערכה בו בדיקה שגרתית שהוא אינו מכיל דיסקים או חומרים אסורים אחרים כלשהם.
לדבריה, היא נסעה לכלא, עברה את הבידוק הבטחוני כנדרש עם שני הקלסרים בידיה, וישבה לפגישת עבודה ממושכת עם הלקוח.
בסיום הפגישה היא השאירה אצל ג'אנו את הקלסר עם מסמכי תיק הרצח שנשלח אליו, ויצאה מהכלא עם קלסר העתירה שהיא הכינה במשרדה.

בינתיים, בחיפוש שערכו על ג'אנו בדקו הסוהרים ולוחמי יחידת דרור את הקלסר שהוא נשא עימו מהפגישה, ובין המסמכים הם תפסו דף אחד שעליו עשרות מדבקות.
כאמור, לפי החשד מדובר בסמים שבמשטרה עדיין לא יודעים לעמוד על טיבם, לפי הערכות מדובר במדבקות LSD או MDMA, אולי סם פיצוציות כלשהו.
אפילו יתכן שבכלל מדובר במדבקות "חשק" ממשפחת הויאגרה – בלי קשר לאירוע, להיט בקרב אסירים הזוכים להתייחדויות עם בנות זוגן.
במקביל למעצר של ג'אנו בתוך הכלא, בלשים של יחידת דרור יצאו בעקבות הסנגורית. כאשר היא הגיעה לרכב שלה במגרש החניה הם בקשו שתחזור איתם למתקן הכליאה, שם נמסר לה כי היא מעוכבת בחשד להברחת סמים. בהמשך לכך הגיעו לכלא שוטרים מתחנת שדות שהודיעו לה, כי היא עצורה והובילו אותה לתחנת המשטרה.
שם, לדברי עורכת הדין, היא מסרה עדות מפורטת על כל ההתנהלות כפי שתוארה כאן, לרבות הקלסר שהגיע על ידי שליח מטעמו של הלקוח ג'אנו. החוקרים גם אפשרו לה לשוחח בנוכחותם עם מנהלת משרדה אשר אשרה את קבלת הקלסר מהשליח.
כאמור, בשלב הזה הוחלט לשחרר אותה למעצר בית של חמישה ימים.
עדכון: בוטל מעצר הבית (16 פברואר)
בית משפט השלום בפתח תקוה קיבל ערר שהגישה העורכת הדין, וביטל את מעצר הבית שקבע קצין המשטרה בתנאי השחרור.
השופט אריאל ברגנר קבע שהמשטרה מבקשת מעצר בית ללא עילה, ובמקביל הוציא איסור פרסום על שמה של העורכת דין עד הודעה חדשה.
"העוררת נחקרה במשטרה, שתפה פעולה באופן מלא, הסכימה לחיפוש ומסרה את מכשיר הטלפון שלה לידי המשטרה", ציין השופט. "שאלתי את נציג המשיבה לשם מה נדרש מעצר הבית? וכל שנמסר הוא כי המשטרה מבקשת למנוע מהעורכת דין להתייצב בבית משפט העליון ביום ראשון לדיון כמייצגת אדם, לטענת המשטרה לדיון יש קשר לחשדות המופנים כלפיה… לא ראיתי מדוע ניתן בכלל למנוע מעורכת דין לייצג לקוח בבית משפט. לפיכך לא מצאתי נחיצות במעצר הבית של העוררת, ואני מורה על ביטולו לאלתר".









