כתב אישום על סדרת אירועי אלימות נגד אברהם אהרן ותשעה נוספים

שתף כתבה עם חברים

כתב האישום מייחס לנאשמים, כל אחד לפי חלקו, שוד בנסיבות מחמירות עם גז פלפל, תקיפות אלימות עם סכינים וקשירת קשר לפשע. הרקע או המניע לא נחשפו

video
play-sharp-fill
בסרטון: תיעוד השוד בעסק (צילום מתיק החקירה)

הפרקליטות מחוז תל אביב הגישה לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום נגד עשרה בגירים וקטינים, ביניהם יעד משטרתי מבני ברק, המייחס להם סדרת אירועי אלימות בגוש דן.

הנאשמים הם:
אברהם אהרן (26) מבני ברק, יעד משטרתי שנפצע ונעצר באירועי אלימות וירי בין כנופיות.
יהודה אדרי (18) ממושב אורה.
מ' (18) מגני תקווה, היה קטין בעת ביצוע העבירות.
א' (17) מרמת-גן.
ר' (17) מרמת-גן.
יוסף סלחוב (23) מבני ברק.
אדיר מועלם (32) מראש העין.
דוד גרוס (20) מבני ברק.
יהודה כהן (31) מבני ברק.
נחמן כהן (21) מבני ברק.

כתב האישום כולל ארבעה סעיפי אישום המייחסים לנאשמים שורה של עבירות, כל אחד לפי חלקו.

לפי האישום הראשון, בצהרי ה-15 במרס שדדו הנאשמים אהרן ושני הקטינים מ' ו-א', תוך שימוש בגז פלפל, אופניים חשמליים מהקורבן. לאחר מכן, כך נטען, גרמו לו לחבלות ונסעו מהמקום תוך נהיגה פזיזה ורשלנית.

באישום שני נטען כי ב-16 במרס קשרו הנאשמים אדרי, מ', א' ו-ר' קשר לגרום לאותו קורבן (מהאישום הראשון) לחבלה חמורה.

נטען כי הארבעה הגיעו סמוך לחנות אופניים ברמת-גן, כשאדרי מפר תנאי שחרור שהוטלו עליו על ידי ועדת השחרורים במסגרת הליך פלילי אחר. מכתב האישום עולה כי הם גרמו לקורבן לחבלה חמורה באמצעות סכין.
בנוסף נטען כי א' תקף אדם אחר שהגיע לעזור לקורבן, בכך שריסס לעברו גז פלפל.

מטפלים בקורבן

לפי האישום השלישי, שבעה מהנאשמים שיבשו את ההליך השיפוטי בכך ששרפו את פרטי הלבוש ששימשו את חלקם בדקירת הקורבן באישום השני.

מהאישום הרביעי עולה, כי שישה מהנאשמים קשרו קשר ב-16 במרס ותקפו אדם נוסף ברחוב דנגור בבני ברק, לאחר שרדפו אחריו, וגרמו לו לחבלות חמורות באמצעות סכין.

אתר חדשות פלילי >>>
רשימת עורכי הדין הפלילים המומלצים >>>

לאחר האירוע, כך נטען, אחד מהם "נסע בצורה נמהרת או רשלנית שיש בה כדי לסכן חיי אדם". אחד מהשישה החזיק לפי האישום שני סכינים וגז פלפל.

הרקע והמניע למעשיהם של הנאשמים לא פורטו בכתב האישום, אך במסגרת החקירה נבדק במשטרה חשד כי הנאשמים ביצעו את המיוחס להם על רקע סכסוך בין כנופיות.

התשתית הראייתית שגובשה על ידי חוקרי ימ"ר תל אביב, מתבססת בין היתר על עדויות שנגבו, צילומי אבטחה, פלטי תקשורת, מעקבים סמויים ודוחות פעולה משטרתיים.

לצד כתב האישום הוגשה בקשה למעצרם של הנאשמים עד תום ההליכים. מהבקשה עולה כי חמישה מהנאשמים (אהרן , אדרי, מ', א' וסלחוב) בעלי הרשעות קודמות במגוון עבירות.

כתב האישום מייחס לנאשמים, כל אחד לפי חלקו, עבירות שוד בנסיבות מחמירות, נהיגה פזיזה ורשלנית ברכב, חבלה חמורה בנסיבות מחמירות, החזקת סכין, הפרת הוראה חוקית, שיבוש הליכי משפט, סיוע לאחר מעשה, קשירת קשר לפשע וחבלה בכוונה מחמירה.

הנאשמים מיוצגים בין היתר על ידי עו"ד קובי בן שעיה, עו"ד אייל אוחיון ועו"ד עידן שני.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *