בצהרי היום באור יהודה

שתף כתבה עם חברים

התביעה דרשה שבע שנים והשופט בני שגיא אמר ש"צפייה בסרטון מעניקה לצופה תחושה של מערב פרוע'", אבל התיק הסתיים בפחות מארבע שנות מאסר על מרדף מלווה ביריות עקב סכסוך בין עבריינים

video
play-sharp-fill

פחות מארבע שנות מאסר נגזרו על צעיר שירה שש יריות מאקדח לעבר אדם אחר במהלך מרדף רגלי פרוע במרכז העיר אור יהודה בצהרי היוום בחודש נובמבר 2020.
למרבה המזל, כל היריות החטיאו את מטרתן.

נאשם מספר 1 הוא היורה, משה חדד (27), הואשם בנסיון רצח של דמות מוכרת למשטרה מהעיר איתו הוא מסוכסך, לירן אליאס, בנו של עבריין בשוק האפור שהסתבך עם ארגוני פשע מיפו בעשור שעבר.
נאשם מספר 2 שהשתתף במרדף הוא רן יחזקאל (23), לו ייחסו זריקת בקבוק זכוית לעבר אליאס שנמלט על נפשו, במטרה לעקב אותו ולאפשר לחדד לירות בו מקרוב.
נאשם מספר 3 הוא צעיר בשם משה קמר, לו ייחסו סיוע לאחר מעשה ונסיון להשמדת ראיה.

ב-12 נובמבר 2020 נהג יחזקאל ברכב יחד עם חדד ושניים אחרים. במהלך הנסיעה הוציא חדד אלה טלסקופית וסכין מטבח ומסר אותם לנוסעים הנוספים. במקביל, חדד ידע שאליאס נמצא בשטח ציבורי ברחוב דוד אלעזר באור יהודה, והורה ליחזקאל לנסוע למקום.
כאשר יושבי הרכב איתרו את המתלונן בין המוסכים הוציא חדד מכיס מכנסיו אקדח, דרך אותו, ויצא מהרכב בריצה עם אקדח שלוף. אליאס הבחין בהם והבין לאן מובילים פני הדברים, והחל להימלט מהמקום. חדד ויחזקאל יחד שני הנוסעים הנוספים הצטרפו אליו במרדף תוך שחדד מנפנף באקדח ויורה לעבר פלג גופו העליון של אליאס אשר נמלט על נפשו במהירות בלתי נתפשת ממש. חדד ירה מהאקדח שש יריות שכולן החטיאו, אחד הקליעים פגע ברכב חונה.
יחזקאל ניסה לעצור את הנמלט באמצעות בקבוק זכוכית שהשליך לעברו, אולם גם הוא החטיא והבקבוק התנפץ על הכביש. המרדף נמשך כך לרחובות הסמוכים ובחצרות הבתים כמו בסצינה מהסדרה האיטלקית "גומורה", עד שהרודפים התייאשו ונטשו את המקום.

נגד קמר נטען, שהוא פגש את יחזקאל ושני האחרים בדקות שאחרי, ואסף אותם לביתו, בזמן שחדד הספיק להיפטר מהאקדח והמעיל שלו, אלא שכולם לא הבינו שהם מתועדים על ידי סדרת מצלמות אבטחה שתיעדו את כל האירוע – מתחילת המרדף והיריות באוויר, כולל החיפושים אחרי אליאס בחצרות הבתים ועד להתפזרות החשאית.

למרות התיעוד הכמעט מושלם של האירוע, עורכי הדין הצליחו לחשוף קשיים ראייתיים שהובילו לתיקון כתב האישום.
כפי שפורסם ב"פוסטה" בחודש אפריל, במסגרת הסדר טיעון נמחקה העבירה של נסיון הרצח אשר יוחסה לחדד, והוא הורשע בעבירה של חבלה בכוונה מחמירה בלבד, מבלי שעובדות כתב האישום שונו. עוד הוא הורשע בהחזקה ונשיאה של נשק, ובשיבוש מהלכי משפט.
יחזקאל הורשע בנסיון תקיפה בנסיבות מחמירות בצוותא, ואילו קמר הורשע בסיוע לאחר מעשה בלבד כאשר עבירת שיבוש מהלכי החקירה נמחקה.

להודות, ולגמור
הטיעונים לעונש נשמעו היום בבית המשפט המחוזי בתל אביב (25 יולי).
הפרקליטה בתיק עו"ד נועה בר מפרקליטות מחוז תל אביב דרשה להטיל על חדד שבע שנות מאסר. "לא מדובר במעשה שנולד בלהט הרגע, כי אם במעשה מתוכנן. חדד הוא זה שיזם את המפגש עם המתלונן והצטייד בנשק", אמרה התובעת. "בהמשך לכך, הוא לא היסס לפתוח באש חיה לעבר המתלונן, במרכז העיר, כשעוברי אורח בכלי רכב נמצאים בסביבה".
לדברי התובעת, לנוכח עברו הפלילי של חדד הכולל עבירות מלפני עשר שנים "יש למקם אותו בחצי העליון של מתחם הענישה".

נגדה התייצבו עו"ד נעמה אלחדד שייצגה את חדד לאורך כל המשפט ועו"ד קובי בן שעיה שהצטרף בהליכי הגישור ובישיבת הטיעונים לעונש. עו"ד אלחדד אמרה כי יש לזקוף לזכותו של הנאשם הצעיר בן ה-27 את הודאתו בעובדות כתב האישום במסגרת הליך גישור, "הודאתו מצביעה על נטילת אחריות מלאה, חיסכון בזמן שיפוטי ניכר להרכב של שלושה שופטים, הוא חסך שמיעת עדויות מוקדמות של עדים רבים ואת שמיעת התיק כולו".
עו"ד בן שעיה הוסיף בהקשר זה על כי "ההתלבטות הקשה מבחינת הנאשם בהליך גישור ארוך, האם להגיע להסדר טיעון, ובסופו של יום בחר הנאשם לקחת אחריות על מעשיו, להודות, ולסיים".

עו"ד אלחדד בקשה להדגיש עוד, כי האירוע אינו מאפיין את חייו של הנאשם. "לא מדובר במי שנכנס ויוצא מבתי כלא, אין לו הרשעות למעט עבר ישן מאוד ובלתי מכביד. זו פעם ראשונה שהנאשם שוהה תקופה ארוכה מאחורי סורג ובריח – כתשעה חודשים מאז נובמבר 2020". עוד היא ציינה, כי אחד ממשתתפי המרדף אשר הפליל את חבריו יצא מהתיק פטור בלא כלום, בלא שננקטו נגדו הליכים כלל, ומדובר באכיפה בררנית.
לסיכום, שני הסנגורים ביקשו לקבוע מתחם ענישה שנע בין שנתיים וחצי ועד ארבע שנות מאסר בלבד.

בנוגע לנאשמים הנוספים יחזקאל, אשר השליך בקבוק לעבר היעד אשר נס מכדורי האקדח של חדד, וקמר שסייע לחבורה לאחר מעשה, חרף עברם הפלילי נעתרה התביעה לבקשת סנגורם עו"ד יצחק איצקוביץ להסתפק בתקופת המעצר שריצו (חמישה חודשים יחזקאל, וחודש לקמר).

עברו הלא מכביד. השופט בני שגיא (צילום: מוטי קמחי)

"מעשיו של הנאשם חמורים בכל קנה מידה", אמר השופט בני שגיא כאשר הגיעה העת לגזר הדין של הנאשם המרכזי חדד. "צפייה בסרטון האירוע שהוצג בהסכמה במהלך הטיעונים לעונש מעניקה לצופה תחושה של 'מערב פרוע'… שימוש בנשק בטבורה של עיר, תוך סיכון פוטנציאלי לפגיעה בקורבנות תמימים".
במקביל, ציין השופט, כי "צודקת הסנגורית שניתן להצביע על פסיקה מגוונת בהקשר לעבירה. שקלול העבירות ומדיניות הענישה, מוביל למסקנה כי יש לקבוע מתחם הנע בין 42 חודשי מאסר (שלוש שנים וחצי) לבין שבע שנות מאסר. באשר לעונש המתאים ראיתי לשקול את השיקולים הבאים: הודאת הנאשם וקבלת האחריות, רצונו לעבור הליך שיקומי ושילובו בהליך שיקומי ראשוני כבר כעת בבית המעצר.
"עברו הפלילי של הנאשם אינו מצדיק החמרה מיוחדת", קבע השופט שגיא. "שקלול הנתונים מצדיק קביעת עונש מתאים הקרוב לרף התחתון של מתחם העונש".
סוף דבר, חדד נידון ל-46 חודשי מאסר בניכוי תשעת החודשים שחלפו מאז מעצרו, ואילו הנאשמים הנוספים בסצינת "בצהרי היום באור יהודה" יצאו לחופשי.

השארת תגובה

5 תגובות על “בצהרי היום באור יהודה”

  1. אידיוטים , מי מוציא אקדח באמצע אזור ציבורי מלא במצלמות.
    אין גבול לערסים עם מוח של ציפור

  2. ועורכי הדין עושים קופה שמנה שגורמת לעבריינים לחזור לפשע כדי לשלם להם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *