עוקץ פורקס: הותרו לפרסום שמות עצורים בהליך הסגרה לגרמניה

שתף כתבה עם חברים

בית משפט השלום בירושלים התיר לפרסום את שמותיהם של ארבעה חשודים בהונאות פורקס, שנעצרו במסגרת הליכי הסגרה מקדמיים לגרמניה.
העצורים הם פבל קוטלר (47) מחולון, יורי דשבסקי (33) מתל אביב, נמרוד בלכמן (33) מצור יגאל וחן מלכה (31) מגבעתיים.

מבקשת המעצר שהוגשה לפני כעשרה ימים, עולה כי לארבעה מיוחסים תפקידים בכירים בקבוצה עבריינית שהפעילה על פי החשד מוקדי עוקץ בטבליסי-גיאורגיה וגם בארמניה ובמולדובה.
משטרת גרמניה שביקשה לעצור את החשודים בישראל, טוענת כי הרשת שיווקה לכאורה השקעות מט"ח, אופציות בינאריות ועסקאות מטבע וירטואלי, אבל בפועל הלקוחות בגרמניה ובמדינות נוספות באירופה הפסידו את כל השקעותיהם המוערכות בעשרות מיליוני אירו, בעסק שלפי החשד תוכנן מלכתחילה לעקוץ את המשקיעים.

לחברה היו גם משרדים בפתח תקוה, ובמסגרת החקירה הוקפאו מיליוני שקלים בחשבונות בישראל. בשלב זה בית המשפט האריך את מעצר החשודים עד החלטה אחרת ועד סיום הכנת בקשת ההסגרה המלאה בתוך כחודש. סנגוריהם של החשודים יבקשו לשחרר אותם לאחר קבלת בקשת ההסגרה הרשמית.
עו"ד ליה פלוס ועו"ד ד"ר איתן פינקלשטיין המייצגים את בלכמן מסרו: "מרשנו הינו שכיר שכל תפקידו התמצה ברכישת לידים לצורך שיווק הפלטפורמה למשקיעים (הלקוחות באירופה). למרשנו אין כל מודעות לכך שבהתנהלות בין המשקיעים לבין החברות שעשו שימוש בלידים היתה בעיה חוקית כלשהי, אם אכן היתה בעיה חוקית כלשהי".
עורכי הדין אורי קורב ואסף בנמלך ממשרד בן צור-קורב המייצגים את מלכה מסרו: "מרשנו עזב את החברה כבר בשנת 2017, כאשר מרבית הטענות בבקשת המעצר הזמנית מתייחסות לתקופה שלאחר עזיבתו. מרשנו מעולם לא רימה איש, וכל פעולותיו נעשו בשקיפות מלאה כלפי הלקוחות בהתאם לחוק".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *