
"שלפתי את הילד מהרכב ופתחתי לו נתיב אוויר". כך תיאר ישי בן עזורי, מפקח במשטרת התנועה הארצית אירוע בו הציל ילד בן תשע שנחנק.
האירוע החל בפעילות אכיפה על כביש 4 סמוך לצומת אשקלון לכיוון דרום. בן עזרי הבחין ברכב פרטי הנעצר בבלימה פתאומית, ומתוכו יצאו זוג הורים שהחלו לצרוח לעברו: "הילד, הילד".
הקצין רץ לעבר הרכב והבחין בילד בן תשע מפרכס בתוך הרכב וככל הנראה אינו נושם. הקצין הוציא את הילד בסיוע אזרח נוסף, השכיב אותו, פתח את פיו וזיהה שלשונו צנחה פנימה וסותמת כנראה את קנה הנשימה.
בן עזורי ביצע מיד משיכה של הלשון והצליח לפתוח נתיב אוויר. הילד החל לנשום והפירכוסים פסקו. במקביל הוזמן אמבולנס של מד"א, שם הנחו טלפונית את הקצין להמשיך ולהשגיח על הילד עד להגעת צוות רפואי.
האמבולנס הגיע תוך מספר דקות ופינה את הילד מהמקום לבית החולים כשהוא במצב טוב. ההורים שהודו לקצין אמרו: "אלוהים שלח אותך אלינו".
בן עזורי: "אני כקצין באגף התנועה העוסק בהצלת חיים בשגרת העבודה שלי, מרגיש שעשיתי את המוטל עליי כאזרח וכשוטר בפרט, ושמח על כך שהאירוע הסתיים בצורה הטובה ביותר".



