כתב אישום: סחט, איים וזרק רימונים

שתף כתבה עם חברים

צעיר מחולון נאשם בשורה של פעולות אלימות נגד צעיר אחר מראשון לציון. הרקע: הנאשם חשד כי חברתו בקשר עם המתלונן

נדב בר דוד

כתב אישום שהוגש (רביעי, 6.2) נגד נדב בר דוד (22) מחולון מייחס לו עבירות סחיטה באיומים ובכוח, נשיאת נשק והיזק לרכב.

מכתב האישום עולה, כי בין בר דוד לבין המתלונן קיים סכסוך. הרקע: בר דוד חשד כי חברתו לשעבר בקשר עם המתלונן, קינא, ולכן החליט לפגוע במתלונן.

לטענת הפרקליטות, בליל ה-6 בינואר, בר דוד או מי מטעמו השחיתו את רכב ה-BMW של המתלונן, שחנה בחולון: הגלגלים נחתכו, המראות נשברו, והנזק הכולל נאמד ביותר מ-8,000 שקל. מהחקירה עולה עוד כי למחרת, ב-7 בינואר, הגיע בר דוד או מי מטעמו סמוך לבית הצעיר כשהוא נושא עמו רימון הלם, וזרק אותו לעבר בית המתלונן. הרימון התפוצץ בפתח הבית, גרם לרעש רב ולבהלה בקרב יושבי הבית והשכנים.

לאחר ארבעה ימים, כך נטען, נזרק רימון גם לעבר בית העסק. גם במקרה הזה הרימון התפוצץ וגרם לרעש רב ולבהלה. התביעה טועת כי היה זה בר דוד שזרק את הרימון, או מישהו מטעמו. נטען עוד, כי באותו היום התקשר בר דוד או מי מטעמו ממספר חסום לעסק וביקש לדבר עם אביו של המתלונן, אך ניתק לאחר שהוטח בו כי הוא פחדן שמתקשר ממספר חסום.

לפי האישום, בחלוף שלושה ימים התקשר בר דוד או מי מטעמו לאביו של המתלונן, סירב להזדהות בשמו ואיים כי באם ברצונו "לסגור את הסיפור", מכיוון שהבן שלו עשה טעות, הוא יצטרך לשלם 100 אלף שקל. לאחר מכן הוא קילל את האב, שניתק. לאחר כמה דקות התקשר שוב ואיים: "הבנתי אותך, תכין את עצמך, שיהיה לך שבוע טוב, לי אין מה להפסיד".

עו"ד קריטי עו"ד איצקוביץ' עו"ד אשכנזי

במסגרת החקירה נעצרו בר דוד ושני חשודים נוספים, אחד מהם מזוהה עם משפחת פשע מהמגזר הערבי. ואולם, בסופו של דבר שני החשודים הנוספים, המיוצגים על ידי עורכי הדין יצחק איצקוביץ' ויוסי אשכנזי, שוחררו לאחר שלא התגבשה נגדם תשתית ראייתית.

מנגד, החוקרים הצליחו לאסוף ראיות נגד בר דוד, המיוצג על ידי עו"ד אלון קריטי. בין הראיות: עדויות המתלונן, בני משפחתו וחברתו לשעבר של הנאשם, שתיארו את הסכסוך וכעסו של בר דוד. כמו כן, בידי החוקרים האזנות סתר לאחר האירועים, בהם נשמע גורם שלישי דורש מבר דוד להפסיק את מעשיו. בתיק גם איכונים טלפוניים, מחקרי תקשורת וראיות נוספות. בר דוד שמר בחקירתו על זכות השתיקה ולא הגיב לראיות שהוטחו בו.

עו"ד קריטי מסר בתגובה: "נלמד את חומר הראיות ונגיב בבית המשפט".

השארת תגובה

2 תגובות על “כתב אישום: סחט, איים וזרק רימונים”

  1. מכיר אותו מגיל קטן .. סתם מושפע מהפשע, חבל הרס להורים ולאחים שלו . את החיים . בסוף ימצאו אותו באיזה חולות ראשון או מולדת בחולון …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *