
פרקליטות מחוז צפון הגישה (חמישי, 20.12) כתב אישום נגד מאמון בדארנה (35) מעראבה, בטענה שרצח את זייד אחמד עאסלה ב-23 בנובמבר. מלבד כתב האישום, הפרקליטות הגישה בקשה להארכת מעצרו של הנאשם עד תום ההליכים.
המשטרה דיווחה היום כי הרצח פוענח בתום חקירה אינטנסיבית ומהירה שהתנהלה בשבועות האחרונים בימ"ר צפון. זה התחיל ביום הרצח, עם קבלת הדיווח במוקד 100 על גבר בשנות ה-40 לחייו שנמצא פצוע באורח אנוש כשעל גופו סימני דקירה בתחנת הדלק במרכז עראבה והוא מפונה לבית החולים בנהריה.
כוחות משטרה הוזעקו למקום, והחלו חוקרים את זירת הארוע. מחקירה ראשונית עלה כי הקורבן עבד בתחנת הדלק בה נמצא, וכי זמן קצר קודם לכן נפגש עם בדארנה, גיסו (נשוי לאחותו של עאסלה). בעוד החוקרים אוספים ממצאים בזירה ומנסים לאתר את בדארנה, התקבלה הודעה מבית החולים כי לאחר ניסיונות הרופאים לשמור על הפצוע בחיים – הם נאלצו לקבוע את מותו.
עם קביעת מותו של המנוח, החקירה הועברה למחלק הרצח בימ"ר צפון, שם צוות החקירה גילה כי הקורבן והנאשם נפגשו בבוקר, סמוך למועד הארוע, בתחנת הדלק, ועאסלה תקף אותו. עוד עלה בחקירה, כי אשתו של עאסלה התלוננה נגדו בתחנת משטרת משגב בגין אלימות חמורה. נטען בתלונה זו, כי לאחר ששב מאימון כושר, הנאשם איים עליה בסכין והיכה אותה בראשה באמצעות אגרטל.
הנאשם, שמיוצג על ידי עו"ד איברהים כנעאנה, אותר על ידי החוקרים בבית הוריו, שם נעצר. מעצרו הוארך בבית משפט השלום בנצרת. מכתב האישום עולה, כי המנוח התקשר לנאשם וביקש להגיע לתחנה כדי לשוחח, אך הנאשם הגיע למפגש כשהוא מחזיק סכין. בין הצדדים התפתח דין ודברים בקשר להתנהגות האלימה של הנאשם כלפי אשתו, עד שבשלב מסוים הנאשם הפיל את המנוח לארץ ודקר אותו שתי דקירות בגוו שמאל. בהמשך, לאחר שהצליח להתרומם – הנאשם זרק לעברו בחוזקה כיסא.
מהחקירה עולה, כי אחד העובדים שהבחין בהתנהגות האלימה של הנאשם ליווה אותו לרכבו, בעוד שעאסלה התמוטט ונפל. כאמור, מאוחר יותר מת מפצעיו בבית החולים.
מהמשטרה נמסר כי במהלך החקירה נחקרו עשרות עדים, תוך שימוש באמצעים טכנולוגיים.








