
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בשבתו כבית משפט לעניינים מינהליים אישר לאסיר לצאת לטקס ברית המילה של בנו, זאת לאחר שבשירות בתי הסוהר (שב"ס) סירבו.
האסיר מרצה עונש מאסר בן 19 חודשים בבית סוהר מעשיהו, החל בנובמבר 2022, על עבירות הובלה ונשיאת נשק, מעשה פזיזות ורשלנות בחומר נפיץ. האסיר מסווג כבעל פרופיל א', בעל עבירות אלימות במשפחה (אלמ"ב), זאת אף שרק נחקר בעבר, ב-2016, על תקיפת בת זוגו – אך התיק נסגר מאז ב-2020 ללא הגשת כתב אישום.
בעתירה בבית המשפט צוין כי לאסיר אין עבירות משמעת. במשטרת ישראל התנגדו ליציאתו, אך לא מטעמים של בטחון הציבור. גם בשב"ס התנגדו לאפשר את יציאתו לטקס.
הסנגורית, עו"ד רותם טובול, פנתה לוועדת אלמ"ב (אלימות במשפחה) וקצינת אלמ"ב, ומשלא נתקבלה תשובה גם למנהל התחום בשב"ס, וכשלא קיבלה תשובה הגישה עתירה דחופה לבית המשפט המחוזי. היא הדגישה בעתירה הפניות הרבות של העותר ושלה, ואת חוסר המענה הענייני של שב"ס.
בית המשפט ציין כי "פעמים רבות האסיר פנה לקצינת האסירים בבקשה להסיג סיווגו כאלמ"ב". השופט מיכאל קרשן, ציין כי הוא מקבל את העתירה וכי האסיר "מתפקד היטב בבית הסוהר ואין לחובתו עבירות משמעת", וכי הסיבה היחידה המונעת ממנו לצאת ל"אירוע מן החשובים ביותר בחייו של אדם יהודי" – הוא סיווגו כפרופיל אלמ"ב. השופט קרשן הדגיש כי "במשך תקופה ארוכה מדי לא הצליח שב"ס לברר מהותו של העניין". הוא הוסיף כי המחדל של שב"ס לבצע בירור לגבי מהות הסיווג – מחליש את ההתנגדות שלו לעתירה, והוא כינה את ההתנגדות של שב"ס "נגועה בחוסר סבירות קיצוני".
לפיכך, התיר השופט לאסיר לצאת לטקס ברית המילה של בנו, והורה לשב"ס לשנות את סיווגו תוך 14 יום (28 במרס).
את שב"ס ייצג עו"ד דניאל איקן.
מעו"ד טובול נמסר בתגובה: "התנהלות בלתי סבירה של שב"ס, בקשה שהוגשה במועד ועל פי הנהלים לא טופלה. שמחה ומברכת שבית המשפט ערך איזון ראוי והוציא את האסיר לחופשה חריגה".










