תיק סחיטה והלבנת הון בהיקף 800 מיליון שקל הסתיים בעבודות שירות

שתף כתבה עם חברים

ימ"ר צפון והפרקליטות תפסו עשרות מיליונים בחשבונות בנק, מזומן, מכוניות ותכשיטים מבעלים של חברת שמירה בדיר חנא, וייחסו לו גם סחיטה של קבלנים, אבל בדרך לבית המשפט איכשהו רוב החשדות התמוססו

אחד מכלי הרכב שנתפסו בפרשה (צילום: דוברות המשטרה)

בחודש מאי 2019 פשטו בלשי ימ"ר צפון על ביתו ומשרדו של אחמד שחאדה, בעלים של חברת שמירה ואבטחה בשם "מוקד יעד" מדיר חנא שבגליל.
שחאדה נעצר בחשד לעבירות פרוטקשן של קבלני בנייה במסווה של הענקת שירותי אבטחה על רקע הלוואות כספים, ובשורה של עבירות כלכליות.

בתחילת הפרשה הוא נחשד שסיפק שירותי שמירה וכוח אדם לכאורה באמצעות "מוקד יעד", חברה שבפועל אין לה רישיון לעסוק בתחום.
המשטרה טענה כי שחאדה ניהל במקביל לעסקי השמירה גם עסק למתן שירותים פיננסיים (צ'יינג'), אשר שימש לפי החשד כיסוי לפעילותו הפלילית והעבריינית במסגרת מספר חברות ואנשי קש.
עוד נטען נגדו, כי הוא קיזז חשבוניות מס פיקטיביות בהיקפים גבוהים של מאות מיליוני שקלים, במטרה לחמוק מתשלומי מס ערך מוסף.
במקביל למעצרו נתפסו לפני חילוט סכומי כסף גדולים במזומן, המחאות בסך עשרות מיליוני שקלים והוקפאו חשבונות בנק השייכים לו, לחברת השמירה וגם לכמה ממקורביו.
כמו כן נתפסו תכשיטים ומספר רכבי יוקרה.

במהלך הדיונים שקדמו להגשת כתב האישום בוטלו חלק מהחשדות, ובכלל זה עבירות הסחיטה באיומים וכן עבירות מס ומרמה.
באוקטובר 2021 הוגש לבית משפט המחוזי בחיפה כתב אישום בו ייחסו לשחאדה העבירות הבאות:
עבירות מרמה והלבנת הון בהיקף של כ-800 מיליון שקל,
עבירות על חוק חוקרים פרטיים ושירותי שמירה,
עבירות על חוק העסקת עובדים על ידי קבלני כוח אדם.
לכתב האישום, שהגישה פרקליטות מחוז חיפה, צורפו 185 עדי תביעה.

כבר בשלב הטענות המקדמיות דרשה ההגנה את ביטול כתב האישום, תוך שהיא מעלה שאלות על ההיבט הפלילי של התיק, על רקע בחינת הראיות שנותרו בתיק, ומחיקת החשדות החמורים של המשטרה על ידי הפרקליטות עוד קודם לכן.
הסנגור בתיק, עו"ד תמיר קלדרון, ממשרד דורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, גרוס ושות', הגיע להסדר טיעון עם הפרקליטות לפיו מכתב האישום יימחקו עבירות המרמה, ובמקומן הוא יואשם בעבירות תחבולה והלבנת הון, בנוסף לעבירות על חוק חוקרים פרטיים ושירותי שמירה, וחוק העסקת עובדים.
עוד הוסכם בהסדר עם הסנגור, כי שחאדה יודה בעבירות המיוחסות לו בכתב האישום המתוקן ויושת עליו עונש של תשעה חודשי עבודות שירות, וחילוט של 2.1 מיליון שקל.
כל שאר הרכוש שנתפס על ידי המדינה – מיליוני השקלים המכוניות והתכשיטים – יוחזרו לרשותו.

למרות שבשלב הטיעונים לעונש עלה כי לחובת הנאשם עומדות מספר הרשעות קודמות, חלקן בעבירות דומות, השופט, ד"ר מנחם רניאל, קיבל את הסדר הטיעון במלואו וגזר על שחאדה תשעה חודשי עבודות שירות, וקנס של 40 אלף שקל על חברת "מוקד יעד".

מעו"ד קלדרון נמסר בתגובה: "כבר בשלבים שקדמו להגשת כתב האישום טענתי בהליכים השונים כי אין בסיס ממשי לחשדות וכי התיק יסתיים ללא כלום. לאחר קבלת חומר החקירה נעשה ניתוח מעמיק של כל ראיה וראיה, תוך שמיעת שעות רבות של האזנות סתר, והמסקנה היתה כי בסיס כתב האישום המקורי שהוגש רעוע ביותר. לאחר הצגת מלוא הפגמים בפני הפרקליטות ולאחר הגשת טענות מקדמיות לבית המשפט, נציגי הפרקליטות ניאותו לבחון את טענותיו של מר שחאדה וחברת מוקד יעד בלב פתוח ונפש חפצה, והסכימו להגיע להסדר טיעון מבלי שיישמע ולו עד אחד מתוך 185 עדי התביעה, ובאופן בו מר שחאדה לא ירצה מאחורי סורג ובריח ולו ליום אחד. מדובר בעונש ראוי, נכון וצודק בנסיבות העניין".

השארת תגובה

4 תגובות על “תיק סחיטה והלבנת הון בהיקף 800 מיליון שקל הסתיים בעבודות שירות”

  1. מצחיק ביותר !!!! האדם הזה…. וכולם יודעים הוא עברין מוכר ורוב האירועים בדיר חנא ובאזור הוא האחראי עליהם משתייך למשפחת אבו לטיף והוא הזרוע שלהם בכל ארועי האלימות בצפון בטח ובטח יצא ללא כלום כי יש אנשים במערכת מעוניינים בלתת כתף לאנשים כאלו ! ולהמשיך עם הפשע בחברה הערבית

  2. מה קורה?. הפרקליטות והשופטים חלאות.
    בגללם הפושעים משתוללים . ולא עושים חשבון
    למשטרה. הם יודעים שהשופטים פחדנים.
    ושקל להגיע להסדר {מצחיק} שמטיב עימם.
    לשמוע טוען משטרתי בבית המשפט לא מבין
    כלום. משקרים ביודעין. למזלם השופטים מקבלים
    את בקשתם ב.99%.
    לצערי צריך לשנות את הכללים.
    שב"כ. צבא. משטרה. להוריד כפפות.
    ולהוציא את מח"ש לחופשה עד הודעה חדשה.
    והחשוב מכל: להכפיל ב.10 את הענישה על אחזקת נשק.
    פרוטקשן. ואלימות.
    ושיהיה לנו בהצלחה

  3. איזה שופט….. ,בגלל כאלה עלובים הם ממשיכים לגנוב מיליונים.
    ואולי צריך לחקור את השופט המכובד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *