
חודשיים לאחר רצח רביע פריג', האח הרביעי במשפחה שנרצח בשנים האחרונות, עצרו אתמול (22.5.18) חוקרי ימ"ר מרכז ארבעה חשודים במעורבות ברצח.
כזכור, ב – 17 במרץ, סמוך לשעה 13:20, התקבל דיווח בגין פצוע ירי ליד בנק ברחוב סולטאני בכפר קאסם. פריג' הפצוע פונה במצב קשה לקבלת טיפול רפואי בבית החולים בלינסון בפתח תקווה כשמצבו קשה, אך זמן קצר לאחר מכן נקבע מותו.
פריג', ריצה מספר מאסרים במהלך השנים האחרונות ונעצר בין היתר בעבירות רכוש, סמים ונשק. הוא גם נחשד בעבר במספר אירועי ירי. רק לפני מספר חודשים הוא נעצר בחשד כי בעת שנמלט מהמשטרה באזור התעשייה בכפר סבא השליך נשק ותחמושת אשר נמצאו על ידי אזרחים. במעצר זה הוא גם נחשד כי מיד לאחר שהצליח להימלט שבועיים קודם לכן מהשוטרים הצית את הרכב בו נסע בעיר ג'לג'וליה.
באחד ממאסריו האחרונים, לפני מספר שנים, שירות המבחן התרשם כי תפקודו של רביע בשנים האחרונות אינו יציב, הוא מעורב בחברה שולית, ועבריינית במקום מגוריו. עוד התרשם שרות המבחן בזמנו כי אחיו הבוגרים, שהיו מעורבים בפלילים שימשו עבורו מודל לחיקוי.
לכשנודע כי הנרצח בכפר קאסם הוא רביע פריג', התברר כי שלושה אחיו נרצחו במהלך השנים האחרונות. האחרון שבהם, סלימאן, נורה בנובמבר 2016. שני אחים נוספים, ראקז ועבד, נרצחו מספר שנים קודם לכן: עבד נורה בבית עסק בכפר בשנת 2006 וראקז נרצח בקטטה שהתרחשה בשנת 2004 במועדון בפתח תקוה.
כאמור, מאז הרצח של רביע ניהלו חוקרי ימ"ר מרכז חקירה סמויה שבמסגרתה ניסו החוקרים לאתר את החשוד המרכזי בביצוע הרצח. לאתר "פוסטה" נודע כי החשוד הוא צעיר בן 30 קטוע רגל המוכר למשטרה, שכבר היה עצור בעבר כחודשיים וחצי בחשד לביצוע רצח כפול של פאדי סרסור ומוחמד עאמר ב – 1.6.17 ליד מסגד בכפר קאסם, אך לבסוף שוחרר. כאמור, הוא היה מבוקש בגין רצח של רביע והחיפושים אחריו בוצעו אף בבית סבו בשכם – אך שם אותרו רק הקביים שלו. לפני מספר שבועות נעצרו מספר חשודים ובהם שני אחיו בחשד למעורבות ובסיוע לאחר הרצח. אולם, בסופו של דבר הם שוחררו.
השבוע חלה התפתחות בחקירה ואתמול עצרו חוקרי הימ"ר ארבעה חשודים (39, 38, 32, 30), שלושה אחים ובן דודם, תושבי כפר קאסם, במעורבות ברצח. בנוסף נעצרו שתי נשים, תושבות כפר קאסם, בחשד לעבירות סיוע והכשלת שוטר. האחת: אחות של שלושת החשודים בת 41 והשנייה בת 27 אשתו של צעיר האחים. על פי חלק מהערכות בכפר קאסם, הרקע לרצח הוא ויכוח או סכסוך סתמי בין הנרצח לחשוד המרכזי.
![]() |
![]() |
החשודים, שחלקם מיוצגים על ידי עורכי הדין דוד יפתח ומאור שגב ממשרדו וכן על ידי עו"ד רן שטרצר, הובאו במהלך היום להארכת מעצרם בבית משפט השלום בפ"ת. בסיומם של הדיונים מעצרו של החשוד המרכזי הוארך עד 3 ביוני ומעצרם של שני אחיו ובן דודו הוארך עד 31 במאי. בתוך כך, מעצרה של אחותו, אשר חשודה בסיוע לאחר מעשה וקשירת קשר לפשע, הוארך עד 27 במאי. מנגד, בית המשפט החליט לשחרר למעצר בית את אישתו של החשוד המרכזי.
פרטים נוספים בהמשך ככל שיותרו לפרסום.










