אישום: יחצ"ן מסיבות דרס קולגה בגלל שהשתמש בלוגו שלו

שתף כתבה עם חברים

מכתב האישום נגד רן שבתאי עולה, כי הוא כעס על הקולגה שהשתמש בלוגו ליין המסיבות GUSHPANKA, ולכן קבע איתו בקרית אונו ושם דרס אותו. התביעה טוענת שהנאשם גם קילל שוטרים

התקף זעם בלתי נשלט? רן שבתאי

סכסוך בין שני יחצ"נים של מסיבות הוביל את אחד מהם לדרוס את השני. כך עולה מכתב אישום שהוגש לבית משפט השלום בפתח תקווה נגד רן שבתאי (37), תושב העיר שאיים לכאורה על היחצ"ן השני, חברו לשעבר, ואף דרס אותו.

בין הנאשם לבין א"פ (27) מקריית אונו קיימת הכרות קודמת בת מספר שנים. הם היו חברי ילדות ואף ניהלו עסקים משותפים יחד בתחום המסיבות. בשלב מסוים שבתאי טען ש-א"פ השתמש בשם הלוגו של ליין המסיבות שלו (GUSHPANKA), ואז פרץ בין השניים הסכסוך.

ב-30 באפריל, סמוך לשעה 11:00, שלח שבתאי ל-א"פ מספר הודעות בתוכנת המסנג'ר וביקש לדעת היכן הוא. לאחר ש-א"פ מסר לו את הכתובת, סמוך לביתו בקריית אונו, שבתאי מסר כי הוא בדרך אליו. לפי כתב האישום, שבתאי לא הסתפק בכך ושלח ל-א"פ הודעה קולית מאיימת: "איפה אתה יא קוקסינל? בוא נפגש. בוא יא שרמוטה….לאן לבוא…? אם אני לא עושה לך חור בפנים… אם אני לא אקשור לך את הלשון , יוצא לך אותה מהתחת, איפה אתה? רק תגיד לי איפה אתה אם יש לך  אומץ יא קוקסינל….תקשיב טוב עוד פעם אחת אני רואה אותך עושה מסיבה עם השם הזה 'גושפנקה' עוד פעם אחת, אם לא תמחק את הלוגו הזה מהפייסבוק שלך אני אגיע אליך אל תדאג".

עוד נטען בכתב האישום, כי בחלוף זמן קצר הגיע שבתאי למקום המפגש והבחין ב-א"פ, שעמד באותה עת על שביל סמוך לבניין. שבתאי, כך נטען, נכנס עם רכבו לתוך השביל, והחל בנסיעה מהירה לכיוונו של א"פ, תוך שהוא מאיץ ברכבו למהירות של 40-50 קמ"ש. הוא הגיע למרחק של כ-10 מטרים מ-א"פ והמשיך להאיץ, אך כאשר א"פ הבין שאין לו לאן לברוח, הוא קפץ מעל מכסה המנוע של הרכב וברכו הימנית נחבטה בשמשה. נטען כי אז בלם שבתאי ו-א"פ נהדף לכיוון גדר סמוכה ונחבל בראשו ובצלעותיו מהגדר.

בשלב זה, כך על פי כתב האישום, שבתאי יצא מרכבו והחל להתקדם לעברו של א"פ במהירות, כשהוא אומר לו: "הנה עכשיו אני אזיין אותך". אחיו של א"פ, ששהה במקום, תפס את שבתאי מאחור והם נפלו יחד לקרקע. לפי האישום, א"פ נחלץ לעזרת אחיו, תפס את ידו של שבתאי והיכה אותו באמצעות מכשיר הטלפון עד שהצליח להשכיבו על הקרקע והשוטרים הגיעו למקום.

של מי הדבר הזה? הלוגו שהוביל לסכסוך

מכתב האישום עולה, כי גם לאחר ששוטרים הגיעו למקום ושבתאי נעצר, הוא לא נרגע וקילל את השוטר: "מה נראה לך שתפסת פה, יא סרדין זבל אל תשים עלי אזיקים. מי אתה בכלל". נטען גם כי בתחנת המשטרה המשיך לקלל שוטרים: "בגלל שאתם קוקסינלים אתם שוטרים… בלי המדים אתה לא שווה כלום… שם עליך זין, לא רואה אותך".

כתב האישום מייחס לשבתאי עבירות איומים, נהיגה בקלות ראש, נהיגה פוחזת, תקיפה הגורמת חבלה של ממש והעלבת עובד ציבור. התשתית הראייתית נגדו מתבססת על עדותו המפורטת של א"פ, פלט הודעות ששלח שבתאי ל-א"פ כ-13 דקות לפני האירוע, הקלטה בה נשמע מאיים בקולו, צילומי אבטחה בה נראה רכבו נוסע במהירות בשביל ועדותה של עוברת אורח ששמע את תחילת ההתרחשות ו"בום חזק" של תאונה. לאחר מכן הבחינה ב-א"פ מדמם על הכביש בעוד ששבתאי מנסה לתקוף אותו.

בחקירתו טען שבתאי כי היה בהתקף זעם בלתי נשלט וכי היה בטוח ש-א"פ יזוז הצידה ויקפוץ. לטענתו, רק רצה להפחיד את המתלונן.

מלבד כתב האישום, התביעה הגישה בקשה להארכת מעצרו של שבתאי עד תום ההליכים. עולה ממנה כי יש לו ארבע הרשעות קודמות בעבירות איומים ואלימות – האחרונה מביניהן מה-25  באפריל, כחודש לפני התקרית האלימה. תלוי ועומד נגדו מאסר על תנאי. באמתחתו גם 28 הרשעות תעבורה.

מעצרו של שבתאי, המיוצג על ידי עו"ד אורן שי, הוארך עד להחלטה אחרת. הדיון בעניינו נדחה לצורך לימוד חומרי החקירה על ידי ההגנה.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *