חשד: פרץ לשרתי HBO והדליף את פרק הסיום של הסדרה "בית-הדרקון"

שתף כתבה עם חברים

הטריילר הרשמי של "בית הדרקון"

חוקרי יחידת הסייבר (פשיעה מקוונת) במחוז מרכז ניהלו בחודשים האחרונים חקירה סמויה, עם קבלת תלונה מחברת HBO על חשד לפריצה לשרתי חברת הלוויין, תוך העתקה והפצה באתרים פיראטיים. לפי החשד, החשוד ביצע את העבירות יומיים לפני הקרנת הבכורה בעולם של הפרק האחרון והחסוי של סדרת הדגל "בית הדרקון" – סדרת ההמשך של "משחקי הכס" הכל כך פופולארית.
חוקרי המשטרה הפעילו אמצעים טכנולוגיים מתקדמים, לצד איסוף וניתוח ממצאים ברשתות החברתיות, לרבות ניתוח שם הקובץ והמשתמש האנונימי, אשר כלל את השם "ציפורה". בהמשך התברר כי מדובר בשמה של החתולה של החשוד.
היום עברה החקירה לשלב הגלוי עם מעצרו של החשוד, תושב גבעתיים בשנות ה-30 לחייו, והעברתו לחקירה במשרדי היחידה, בתום חיפוש בביתו ותפיסת אמצעי אחסון דיגיטליים, מחשבים וכדומה, העשויים להיות רלוונטיים לחקירה.
בתום חקירתו שוחרר החשוד בתנאים מגבילים וכלל הממצאים יועברו בסיום לעיון והחלטת הפרקליטות בהתאם.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *