אלי ארביב ושות' הם החשודים המיידיים בסדרת פיצוצים במסעדת "סמי בכיכר"

שתף כתבה עם חברים

ארביב נעצר בשבוע שעבר בחשד למעורבות בזריקת רימון לעבר המסעדה ושוחרר, אך נעצר בשנית בדרכו הביתה חזרה מחופשה משפחתית באילת. בבית המשפט הוא אמר: "עושים לי פה עוול, זה מוגזם. אם הייתי קשור לזה – מילא"

אלי ארביב (רשתות חברתיות)

באתר "פוסטה" דווח כי שוטרי תחנת חדרה פתחו בחקירה בעקבות דיווח על זריקת רימון רסס לעבר מסעדה מפורסמת בעיר, ללא נפגעים (20-21 אוגוסט).

עם קבלת הדיווח, שוטרים הגיעו למקום והחלו באיסוף ממצאים וסריקות מבצעיות לאיתור חשודים במסגרת חקירה שנפתחה.
כעבור זמן קצר עצרו השוטרים חשוד במעורבות בזריקת הרימון, שנכלא לאחר חקירתו.
המשטרה אמנם דיווחה כי בהתאם לצרכי החקירה וממצאיה היא תבקש להאריך את מעצרו של החשוד, אולם לבסוף הוא שוחרר.

באתר "פוסטה" פורסם לראשונה כי זריקת הרימון לעבר המסעדה לא היתה ההתנכלות הראשונה למסעדה או לבעליה, וכי במשטרת מחוז חוף חוקרים אירוע ירי לעבר ביתו של מסעדן ידוע, הבעלים של אותה מסעדה (4 אוגוסט).

המסעדה שאליה נזרק הרימון בליל ה-21 באוגוסט היא מסעדת "סמי בכיכר" המפורסמת. החשוד שנעצר בחשד למעורבות בזריקת הרימון הוא אלי ארביב (31), מוכר למשטרה תושב העיר.
בפרשה נעצרו חשודים נוספים המזוהים עם ארביב.
לפי החשד, הרקע להתנכלויות למסעדן ולמסעדה הוא סכסוך כספי.

לאחר ששוחרר כאמור, ארביב נסע לאילת ואתמול עשה את דרכו בחזרה לחדרה, אולם נעצר עוד בטרם הגיע העירה, בתחנת דלק באזור עמק חפר.

לכאורה, הסיבה למעצרו המחודש של ארביב נעוצה באירוע פלילי נוסף שהתרחש אתמול, כאשר רימון נוסף נזרק לעבר "סמי בכיכר".

היום הובא ארביב לבית משפט השלום בחדרה, שם ביקשה המשטרה להאריך את מעצרו (25 אוגוסט).
לטענת המשטרה, ארביב חשוד בשני אירועים של השלכת רימונים לעבר המסעדה.

בדיון בבית המשפט אמר נציג המשטרה, רס"ב רועי מסורי: "אנחנו מדברים בשלב הזה על שני אירועים… החשוד ביחד עם אחרים השליכו חומר נפיץ לעבר עסק בחדרה לאור דרישות כספים מבעל העסק. יש קשר ישיר לשני האירועים וגם מניע. החקירה בתחילתה".

נציג המשטרה הוסיף: "לגבי אחד האירועים אציין ש(ארביב) נחקר ב-21 באוגוסט ובסיום חקירתו שוחרר, אך לנוכח התפתחות ראייתית הוא מובא לדיון בהארכת מעצרו. יש לנו פעולות חקירה שהחשוד עלול לשבש ולנוכח עברו עלול לסכן, ולכן נבקש להיעתר לבקשה… יש לנו ראיה שהוא קשור במישרין ולא בעקיפין. אפשר לעשות את העבירה הזו שלא באופן ישיר… יש לנו ראיות קבילות שקושרות אותו…".

רס"ב מסורי הגיש לשופטת מסמכים חדשים שבהם הסברים לרקע ולמניע, כמו גם חומרי חקירה נוספים אשר לא הוצגו לשופטת בדיון הקודם. עם זאת, הוא סירב לפרט באלו ראיות מדובר, והדגיש כי התמונה הראייתית השתנתה מאז שחרורו של החשוד לאחר מעצרו הקודם, לא רק בגלל זריקת הרימון השני, אלא בשל "פרט נוסף ומשמעותי" שלגביו המשטרה מסרבת לפרט.

במהלך הדיון ביקש ארביב לפנות לשופטת נורית הרצמן אבי יצחק. "עושים לי פה עוול", אמר ארביב, "בפעם הראשונה עצרו אותי ארבעה ימים ולא נותנים לי כדורים שלי בקישון. הבטחתי לילדים שלי לקחת אותם לאילת, אזקו אותי לידם ולקחו אותי ושאלו אותי שאלות. עניתי על כל השאלות ושחררו אותי".

"הלכתי ועשיתי את החופשה שלי עם הילדים ואשתי, וכשחזרתי בחזרה אחרי נסיעה ארוכה, איך שאנחנו יוצאים מהמסעדה עוד הפעם עצרו אותי", הוסיף ארביב, "אי אפשר לראות את זה, זה מוגזם. אם הייתי קשור לזה – מילא. אני יושב בחוץ עם השוטר ומעשן אתו סיגריה ופתאום בום, לא הבנתי מה קורה. עוד רימון התפוצץ…".

לדברי ארביב, "אותו בן אדם פנה אליי ואמר לי 'מטרידים אותי, אני חבר שלך ושל אבא שלך, אני מתחנן שתעזור לי'…".

ארביב בבית המשפט: "אני יושב בחוץ עם השוטר ומעשן אתו סיגריה ופתאום בום, לא הבנתי מה קורה. עוד רימון התפוצץ" (צילום ארכיון להמחשה: משטרה)

סנגורו של ארביב, עו"ד יניב דניאל, אמר בדיון: "אני מבקש שבית המשפט לא יסתנוור מחומרת הראיות. אלו ראיות היו בפני מותבים קודמים ואלו עכשיו? אין התפתחות מאז ועד היום".

"מבחינת ראיות כבילות אובייקטיביות שמקדמות את החקירה – אין להם דבר", הוסיף הסנגור, "אין מצלמות, אין מז"פ, ולכן לא יכולים לקשור אותו. המשיב היה באילת, הם צריכים לתפוס את מי שביצע. החשד נותר חשד סביר לא גבוה. הוא אב לילדות קטנות, גם המעצר במסעדה בעמק חפר נעשה מול ילדיו. אין לו שום קשר לעניין השלכת הרימונים. אני מבקש להורות על שחרורו – אפשר בתנאי הרחקה. גם בדיונים הקודמים הקפיד על כל התנאים. אפשר לתת בו אמון".

לדברי הסנגור, ארביב כבר נעצר בתיק הזה ושוחרר, ואילו המשטרה מנסה להציג כעת את סדרת האירועים כ"תיק חדש".

הסנגור שאל את נציג המשטרה: "אתה מייחס לו גם עבירות של קשירת קשר וסחיטה באיומים… תאשר לי שהמשיב היה עצור לפני שבועיים ושוחרר על אותם אירועים?".
נציג המשטרה: "לא אותם אירועים אלא אותם נושאים".

הסנגור אמר בהקשר זה כי בעבר נעצרו חשודים נוספים בקשר לאותם אירועים אולם שוחררו, והעובדה שמאז התרחשו אירועים נוספים אינה מחזקת את החשד כלפי מרשו.

נציג המשטרה נשאל גם האם בכוונתו לעצור חשודים נוספים, אולם סירב להשיב והפנה את השופטת לחומרי החקירה.

השופטת סיכמה: "מחומר החקירה שהוצג לעיוני עולה, לכאורה, מעורבותו של החשוד במעשים המיוחסים לו, וקיים חשד סביר שהחשוד עבר את העבירות המפורטות בבקשה".

"החקירה נמצאת בראשיתה ויש לאפשר למשטרה השלמתה כאשר החשוד נמצא במשמורת", הוסיפה השופטת, "שוכנעתי כי שחרור החשוד או אי מעצרו עלולים להביא לשיבוש הליכי חקירה. כן שוכנעתי כי קיים יסוד סביר שאם ישוחרר – עלול לסכן את בטחונו של אדם או את בטחון הציבור, וזאת בשים לב לאופי החשדות ולעבר הפלילי שלו".

השופטת ציינה כי החליטה לא להיענות לבקשת המשטרה במלואה, אלא להאריך את מעצרו של ארביב בשלושה ימים בלבד, עד 28 באוגוסט.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *