בעל צ'יינג' נפצע אנוש בפיצוץ מטען

שתף כתבה עם חברים

שיפור במצבו של איש העסקים מחדרה אשר ניצל מנסיון חיסול, בעל צ'יינג' שהיה מזוהה עם ראש עיריית חדרה לשעבר ובני משפחתו

pizuz hadera 21 10 15 
 זירת הפיצוץ (צילום: דוברות מד"א)

איש עסקים מוכר מחדרה נפצע הבוקר (21.10.15) באורח אנוש בפיצוץ רכבו סמוך לכיכר המשטרה בחדרה. ארבעה בני אדם נוספים נפצעו קל. החקירה הועברה לימ"ר מחוז חוף. 

כוחות מד"א, כיבוי ומשטרה שהוזעקו למקום סמוך לשעה תשע וחצי טיפלו בנפגעים ובזירת האירוע. ממד"א נמסר כי גבר אחד,  כבן 45,  פצוע אנוש וסובל מפגיעה רב מערכתית, וארבעה  בני אדם נוספים נפצעו קל.  לאחר טיפול בשטח, השלושה פונו לבית חולים הלל יפה. 

פאראמדיק מד"א אייל דרורי שהגיע למקום סיפר: "סמוך לכיכר ראינו רכב מפוייח כשבמושב הנהג ישב גבר כבן 40 עם פגיעה רב מערכתית, הענקנו לו טיפול רפואי ראשוני מציל חיים בשטח ופינינו אותו כשהוא מונשם לבי"ח הלל יפה, ארבעה נפגעים באורח קל ומספר נפגעי חרדה שהיו בסמוך לרכב בזמן הפיצוץ טופלו במקום ע"י צוותי מד"א הרבים שהגיעו למקום."

מבדיקה ראשונית עולה כי הפצוע האנוש הוא תושב חדרה המוכר למשטרה. האיש הוא דמות מוכרת מאוד בסצנה הפלילית והחברתית המקומית, ומקורב מאוד לראש העירייה לשעבר חיים אביטן, ובעיקר לאחיו אלי אביטן. משך שנים ארוכות הוא מוכר כמנהל צ'יינג', שנטען כי הוא מזוהה עם משפחת הפשע כראג'ה.

הפצוע נעצר יחד עם ראש העירייה בפרשת שוחד גדולה בשנת 2013. אז נטען כי היה  לו קשר ישיר לראש העירייה ולקבלנים, ודרכו עברו כספי השוחד לכאורה. חוקרי יאח"ה טענו, כי את כספי השוחד הוא קיבל מקבלנים שונים והטמיע בחשבונות שונים באמצעות צ'יינג' שהוא חולש עליו בחדרה. לפני מספר חודשים הודיעה פרקליטות מחוז חיפה על סגירת התיק נגד אביטן. תיק השני שפרקליטות חיפה סוגרת לאביטן, בניגוד למסקנות צוותי החקירה של להב 433.

עם זאת, האיש שנפצע אנושות הבוקר הורשע ב-2011 ונשפט לתשעה חודשי מאסר בפועל. הפצוע ואחיו הורשעו בעבר גם בניהול עסק ללא רישיון בצומת גבעת אולגה, ונגזר עליו חודש מאסר.

עדכון: לפי דיווחים מבית החולים אחרי יממה ראשונה קשה השתפר מעט מצבו.

 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *