|
| הנאשם טירן זזון בבית המשפט |
לבית המשפט המחוזי בחיפה הוגש (שני, 31.7) כתב אישום בגין הקטטה הרצחנית במסיבת הטבע ב"יער אליקים", ליד המושבה בת שלמה, במוצ"ש ה-24 ליוני, לפני כחודש, בה מצא את מותו משה (קיקו) אשכנזי (22) ממגדל העמק. טירן זזון (21), הנאשם בהריגתו של אשכנזי, טוען להגנה עצמית.
מכתב האישום עולה, כי בידי היחידה המרכזית של מחוז חוף היו כל המעורבים כבר באותו לילה. מחקירת היחידה המרכזית של מחוז חוף עלה כי הרקע היה סכסוך כספי שבגינו העביר זזון לאשכנזי מסרים מאיימים, והשמיע איומים כי יפגע בו בפני שלושה אנשים שונים ויותר. במטה מחוז חוף טוענים כי זזון נמנע מלשתף פעולה עם החוקרים, וכי את הפאזל הם נאלצו להרכיב לבד ובאמצעות עדים שמסרו את גרסאותיהם למה שהתרחש באותו לילה.
האירוע נערך ללא רישיון וללא שהמשטרה ידעה אודותיו. היה שם שימוש נרחב בסמים. הוא התקיים בעומק שטח אש של צה"ל והפצועים ממנו הובאו אל תחנת התדלוק של "סונול" שבמחלף אליקים, על התפר שבין מחוז חוף של המשטרה לבין מחוז צפון. עד ששוטרים הגיעו למקום ועד שהתברר איזו יחידה תחקור, צוותי מד"א קבעו כבר את מותו של אשכנזי ופינו לבית החולים רמב"ם בחיפה את זזון, כשהוא פצוע קשה ובמצב לא יציב. הפצועים הנוספים פונו במצב קל ובאופן עצמאי. במהלך הלילה, תוך שהשתפר מצבו של זזון, הוא אושפז במחלקה כירורגית בביה"ח, תחת שמירה של שני זקיפי משטרה. גופתו של המנוח נשלחה בינתיים למכון הלאומי לרפואה משפטית באבו כביר. למחרת נקבר.
|
| המנוח, קיקו אשכנזי |
מהחקירה עלה כי הסכסוך בין זזון לבין אשכנזי התגלע כבר כמה שבועות קודם לכן. היו דיבורים על סכסוך בקשר עם בנות עמם השניים התרועעו, אבל מחקירת הימ"ר עולה כי החוב שאשכנזי סירב להחזיר היה הגורם לפרוץ הקטטה, וכי על רקע החוב הזה זזון איים על אשכנזי עוד קודם לכן, בהזדמנויות שונות.
לטענת הפרקליטות, זזון איים על אשכנזי במסרונים שהתגלו כשחוקרי הימ"ר פרקו את הטלפונים הניידים של השניים, בנוסח "אני ממך לא רוצה כבר כסף רוצה דם"; "מסיבה הבאה צא עם איזה סכין עליך משהו"; "שומע קיקו תביא היום כסף קח בחשבון אם אין כסף אני מבחינתי בא לדקור היום… קח את זה לאן שאתה רוצה"; "תביא תטלפון דברים לא מעניין אותי… אני מצידי שאחד יעצר היום אחד לבית חולים קח אץ זה ככה"; "בוא תראה איצרני חוזר היום אם הטלפון שלך… ועם איזה איבר בגוף"; "תביא משהו עירבון אין בעיה… אתה לא משתחרר לי מהידיים ככה בחיים… אני אומר לך קיקו אם אין לך כסף אל תבוא".
כך קרה גם יומיים לפני המסיבה האחרונה, כשהשניים נפגשו במסיבת טבע אחרת, באזור פארק קנדה שליד ירושלים. לטענת הפרקליטות, עוד במהלכה של זו אמר זזון לחברתו של אשכנזי, אדווה, כי "אם מישהו חייב כסף וצוחק לך בפנים הוא ישלם על כך בחיים". בנוסף, הוא התבטא בפני חבריו של אשכנזי בקשר לסכסוך, כי הוא "רוצה דם" וכי "זה לא נגמר".
לפי הפרקליטות, המסיבה החלה בשבת בבוקר. זזון הגיע בצהריים, ואשכנזי הגיע רק בשעות הערב, מלווה בחברו שמעון ובבניו. מכתב האישום עולה כי זזון התבטא אז בפני שמעון, כי אם אשכנזי לא יחזיר לו את החוב, הוא יפגע בו. לטענת הפרקליטות, עוד מוקדם יותר התבטא כך גם בפני בפני כמאל, ידיד אחר.
הכל החל להסלים כארבע שעות אחר כך, סמוך לשעה 22:00. מעובדות כתב האישום עולה שזזון ניגש אז למקום בו ישבו אשכנזי, אחד מבניו של חברו, ואנשים נוספים, סמוך למכוניותיהם, כשהוא נושא סכין אותה הסליק בכיס מכנסיו ודרש מאשכנזי את תשלום החוב.
לפי האישום, קיקו סירב וזזון הכריז שלא יעזוב מבלי לקבל את הכסף, ויהי מה, תוך שכל אותו זמן שפשף את כיס מכנסיו והסתכל לצדדים. על פי כתב האישום, על מנת להרגיע אותו ביקש בן ה-16 מזזון להתלוות אליו לשיחה. אשכנזי העביר לנער בהיחבא אולר רב שימושי כשהוא במצב מקופל, אותו הניח הנער בכיס. זזון והנער התרחקו והחלו לשוחח, אבל מכתב האישום עולה שמיד בסמוך לאחר מכן, אשכנזי הגיע בריצה למקום בו עמדו והיכה את זזון בראשו באמצעות בקבוק זכוכית שהחזיק.
|
| זירת האירוע באליקים |
הפרקליטות טוענת כי אז פרצה הקטטה בין השלושה, ואז זזון שלף את הסכין ודקר בעוצמה את אשכנזי – דקירה אחת בשמאל החזה, בעומק של 10-12 ס"מ. בהמשך, כך נטען, הוא דקר גם את הנער בשכם שמאל. הפרקליטות טוענת כי בשלב זה הוציא הנער את האולר מכיס מכנסיו, פתח אותו, דקר את זזון בפלג גופו העליון משמאל ופצע אותו.
בהמשך, כך נטען, זזון החל לרוץ מהמקום כשברשותו הסכין, ומאחוריו רצים אשכנזי והנער, עד שבשלב מסוים נפל זזון ארצה והשלושה המשיכו להתקוטט, תוך שהנער דקר את זזון פעם נוספת בפלג גופו העליון. עוד עולה, כי אז דקר זזון גם את אחיו של הנער (18) באמת היד ופצע גם אותו.
זמן קצר לאחר מכן התמוטט אשכנזי על האדמה. הוא וזזון פונו בכלי רכב על ידי באי המסיבה לכביש הסמוך לתחנת הדלק. במהלך הפינוי של אשכנזי הוא נפטר באמבולנס מאבוד דם, לאחר שנפגעו כלי דם ראשיים.
הפרקליטות טוענת עוד, כי במהלך מעצרו של זזון בתיק הזה, במספר הזדמנויות בהן פגש בבן ה-16 אשר כאמור היה אף הוא עצור, איים עליו זזון ואמר לו כי הוא "מלשין", ש"יזיין אותו", וכי "ידאג שבכל בית סוהר יזיינו אותו וגם מחוץ לבית הסוהר". לפי האישום, הוא אמר לו: "אם אני אתפוס אותך, אני אהרוג אותך".
גם נגד הנער הוגש כתב אישום. במקביל מבקשת הפרקליטות גם את מעצרם של השניים עד תום ההליכים המשפטיים.








