פרסום ראשון: יצחק אברג'ל הסכים למעצר עד תום ההליכים

שתף כתבה עם חברים

במהלך הקראת החלטת השופט שציין כי התיק "סגור" למעשה והנאשם צפוי לשלושה מאסרי עולם ביקש אברג'ל להפסיק את ההחלטה והודיע על הסכמתו למעצר

abargel itzhak od vais shimshon
יצחק אברג'ל עם סנגורו, עו"ד שמשון וייס, בבית המשפט

הבוקר התנהל דיון בבקשת המדינה להאריך את מעצרו של יצחק אברג'ל עד תום ההליכים בפרשה 512, שכן אברג'ל סיים בימים אלה ממש את המאסר שנגזר עליו בתיק האמריקאי – שמונה וחצי שנות מאסר מאז יולי 2008.

מנגד, אברג'ל באמצעות עו"ד שמשון וייס ביקש להשתחרר לחלופת מעצר בתנאים שייקבעו על ידי בית משפט, כפי שנקבע לגבי חלק גדול מהנאשמים בתיק 512.

עיקר הדיון נסוב סביב המסוכנות של יצחק אברג'ל, כאשר הסנגור מבהיר בבית המשפט כי לא מיוחס לנאשם ביצוע העבירות בפועל אלא מתן הוראות לביצוע העבירות. הסנגור טען כי הוראות ניתן לתת גם מהכלא. עוד ציין הסנגור כי נאשמים נוספים שמוגדרים כמסוכנים שוחררו בערבות ועומדים בכל התנאים שנקבעו להם. "המחוקק אינו עושה אבחנה בסוג העבירות שניתן לשחרר בהן".

התובע, עו"ד ניסים מרום: "בכל שנות המדינה לא קמה מכונת פשע כמו הנאשם מספר אחד יצחק אברג'ל. כל כוונותיו ומחשבותיו מכונות לפשע מהרגע שהוא קם ועד לזמן בו הוא הולך לישון. בכל השנים בעבר לא היו לנו מספיק ראיות כדי להגיש כתבי אישום נגד אף אחד מהנאשמים. הראיות שהיו לנו ב-2003 לרבות השלט שהפעיל את המטען…".

"ב-2008 נעצר עד מדינה ראשון החיפאי והוא נתן לנו לראשונה מידע על מכיני המטען…. ב 2012 גויס עד המדינה הנתנייתי שנתן לנו עדות על מבנה הארגון ועל הישיבה בבריסל… ידענו אז שיצחק מזמן את אנשיו לבריסל אבל לא ידענו מה נאמר שם בפגישה. לקח זמן עד 2015 כדי להביא לארץ את העד הנתנייתי ולהחזיר את העד החיפאי. מה שאני יודע על הנאשם אחד יכול להעסיק את בית המשפט בעשרות תיקים. אנחנו מייחסים לו שובל גופות, את רצח פליקס אבוטבול, חנניה אוחנה, גיא יחזקאל… פרי יחזקאל דוד ביטון דאידונה…".

"הוא הכריז מלחמה על משפחות אבוטבול אוחנה ורוזנשטיין… ישובים סביבו עשרות חיילים בזכות הכריזמה המטורפת שלו ולצאת למלחמה מטורפת שמדינת ישראל לא ידעה כמותה והכל סביב הנאשם אחד. אז עכשיו באים ומדברים איתנו על שחרור שלו כי אין נגדו בעיות חדשות בשנים האחרונות… ומבקשים להסתמך על פסיקת בית משפט עליון לצורך השחרור…".

"אני מצטט מעדות עד המדינה שוורצמן… 'יצחק אברגל הוא נשיא הארגון… היינו פונים אליו כדי לקבל אישור לביצוע עבירות. הוא היה כמו נשיא הארגון… ומוטי חסין ושלומי ניאמציק היו הסגנים שלו.. מוטי היה ראש הממשלה… אני הייתי כמו הרמטכ"ל… אבל מי שקובע בסופו של דבר זה יצחק בעניינים החשובים אבל הוא גם היה נותן לאנשים לרוץ לבד".

od marom nissim zeliger 200 200
התובע, עו"ד ניסים מרום

 

התובע מרום הפנה גם למידע מודיעיני דוח עב כרס שנמסר לשופט בלבד. "אם רוחן הפשע תורתו אמנותו נעצר עד תום ההליכים אז הנאשם 1 אברגל הוא המאסטר".

עו"ד וייס: "האם כל מה שהתובע מתאר מהשנים 2002 עד 2006 הם ידעו כל השנים ולא עשו כלום עם זה? הרי לא מיוחס לו שום מעשה פיזי בכתב האישום אלא מעשים שבה… אז איך חלופת מעצר תפריע להמשך ההתנהלות הזו".

השופט בני שגיא שדן בכל בקשות המעצר עד תום ההליכים בפרשה 512 קיבל לרשותו את חומר החקירה בתיק. הוא ציין כי נטען שהמשיב אברג'ל עמד בראש הארגון שמיוחסות לו עבירות פשיעה בינלאומיות רבות ביותר.

בישיבה קודמת ניתנה הסכמה לקיומן של ראיות לכאורה, וכעת דנו בעילות המעצר, ובעיקר המסוכנות. התובע הצביע על ראיות בתיק ובתיקים אחרים המצביעות על כך שלא ניתן להפיג את המסוכנות. המדינה הפנתה לפרשה 1131… רישום פלילי וחומר מודיעיני.

השופט התייחס לטיעוני הסנגור על חלוף הזמן ועל כך שהוראות ניתן לתת גם מבית הסוהר, ואת הטענה שאין להפלות את יצחק אברג'ל מהנאשמים האחרים אשר שוחררו. השופט: "הפרשה המדוברת מוכרת לי מדיונים בעניינם של כל הנאשמים בהם נדרשתי לתשתית הראייתית. מהיכרות זו ניתן לומר כי הראיות השונות המפלילות את המשיב הן שוהות ומגוונות ומגיעות ממקורות שונים, עדי מדינה האזנות סתר עיכובים עדים, כתב האישום וחומר הראיות סוגרים על המשיב.

shofet sagie benny 200 200
השופט בני שגיא

 

 "לדברים יש חשיבות לעילת המעצר של הימלטות מאימת הדין. הנאשם עומד בפני מספר מאסרי עולם מצטברים. לאחר שהבהרתי את עוצמת התשתית הראייתית… דומה כי לא נותרה עוד מלאכה משמעותית לצורך הכרעה בשאלת המעצר. מסוכנותו עולה מכל אות ואות משפט ומשפט ראיה וראיה ומכל תוצאה קטלנית וטראגית. המשיב עמד בראש ארגון הפשיעה שהקים. שידר הוראות למשימות קטלניות. דאג לפגוע במתחריו הפוטנציאלים. ודאג להשיא את רווחיו באמצעות עבירות סמים חמורות.

עיון בגליון הרישום הפלילי מגלה כי מדובר בעבריין משחר נעוריו אשר ריצה עשרות שנות מאסר למרות שהוא נולד רק בשנת 1969".

בשלב הזה פנה אברג'ל לסנגור וייס, ולאחר התייעצות קצרה הודיע הסנגור לשופט שגיא כי הוא אינו מתנגד למעצר עד תום ההליכים. מהלך אופייני ליצחק אברגל שהבין מיד לאן הרוח נושבת וקיבל החלטה עצמאית.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *