|
| בגלל הפרעה דו קוטבית (אילוסטרציה: FREEPIKׂ) |
בית המשפט המחוזי בחיפה קיבל ערעור שהגיש תושב ואדי ערה שהורשע בשורה של עבירות אלימות, ופטר אותו מעבודות שירות שנגזרו עליו. במקום זאת הוטלו על הנאשם עבודות לתועלת הציבור (של"צ) בהיקף של 240 שעות.
הנאשם הורשע בין היתר בתקיפת עובד ציבור, תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות, איומים, חבלה במזיד לרכב, ועוד. באוקטובר 2014 הוא התעמת עם שוטר ופקח, קילל אותם וחבט על מכסה המנוע של ניידת השיטור העירוני. לאחר מכן נמלט, אך אותר על ידי השניים, שנאלצו לעצור אותו. הוא החל להשתולל, בעט באחד מהם, נשך את השני וגרם נזק לניידת אליה הוכנס.
תסקיר המבחן שנערך לנאשם המליץ מפורשות להימנע ממאסר ועבודות שירות, כדי שלא לפגוע בשיקומו התעסוקתי והנפשי. מהתסקיר עלה כי האיש נקלע לקשיים כלכליים, שכתוצאה מהם התפרצה אצלו לפני שלוש שנים הפרעה דו קוטבית.
![]() |
|
| עו"ד אמיר מסארווה |
ב-13 ביולי השנה הורשע הנאשם בבית משפט השלום בחדרה בעבירות שיוחסו לו, אולם בשל חומרת העבירות בחר השופט אהוד קפלן להתעלם מהמלצת התסקיר. למרות זאת, הוא עדיין גזר עליו עונש קל יחסית לעבירות – חמישה חודשי עבודות שירות, מאסרים על תנאי וצו פיקוח למשך שנה.
אלא שסנגורו של הנאשם, עו"ד אמיר מסארווה, לא קיבל את גזר הדין וערער על חומרת העונש. הוא הדגיש את מצבו הנפשי של הנאשם והעובדה שאין לו עבר פלילי. בעיקר תהה עו"ד מסארווה על התעלמות השופט קפלן מהתסקיר, שכאמור ציין כי האיש מצוי בהליך שיקומי נפשי וכלכלי והמליץ להימנע ממאסר ועבודות שירות.
הרכב השופטים במחוזי – יגאל גריל, עופרה ורבנר ועדי חן-ברק – קיבלו חלקית את הערעור, פטרו את הנאשם מעבודות השירות, וכאמור – עבודות של"צ.









