![]() |
| הסתה דרך הפייסבוק |
פרקליטות מחוז צפון הגישה לבית משפט השלום בנצרת כתב אישום נגד ידיד בן מאיר ברנשטיין (26) מנצרת, שהקים דף פייסבוק בשם "נצרתים בפייס (פייסבוק ליהודים בלבד)", והעלה אליו תכנים רבים המסיתים לאלימות ולגזענות כלפי בני החברה הערבית. כתב האישום, שהגשתו אושרה על ידי היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, מייחס לברנשטיין עבירות של הסתה לגזענות והסתה לאלימות.
את כתב האישום הגישה עו"ד יעל כ"ץ מפרקליטות מחוז הצפון. עולה ממנו כי במהלך החודשים נובמבר-דצמבר 2013 ויוני-יולי 2014, על רקע האווירה הציבורית הרגישה והנפיצה בין האוכלוסייה היהודית לאוכלוסייה הערבית. יצר ברנשטיין עמוד פייסבוק בשם "נצרתים בפייס (פייסבוק ליהודים בלבד)" כאשר תמונת הפרופיל כללה את הכיתוב: "היום כולם יודעים: כהנא צדק". זאת לכאורה על מנת לפרסם באמצעותו תכנים המסיתים לאלימות ולגזענות כלפי אנשים בני החברה הערבית.
לפי כתב האישום, באופן שיטתי ובהזדמנויות רבות, ברנשטיין פרסם בדף הפייסבוק קריאות למעשי אלימות שזכו לחשיפה רבה, "במטרה להסית לגזענות, דברי ביזוי, גילוי איבה, עוינות ואלימות כלפי האוכלוסייה הערבית בישראל, הכל בשל מוצאה הלאומי-אתני", לשון הפרקליטות.
בפרקליטות מציינים את אחד הפרסומים מחודש נובמבר 2013, לאחר פיגוע בו נדקר למוות החייל עדן אטיאס ז"ל באוטובוס בתחנה המרכזית בעפולה. אז פרסם הנאשם: "זה המצב מעכשיו.. יהודים יקרים מעכשיו בנצרת עלית כל ערבי שנכנס מקבל מכות, אני קורא לכם לשבור להם הכל את האוטו את האייפון את השיניים בואו נהיה חזקים לא לפחד אם זה בקניון, ברסקו, בן גוריון, דרומית, לא לפחד!!!! נתחיל באינתיפאדה משלנו…".
בחודש יוני 2014, חמישה ימים לאחר חטיפת שלושת הנערים, פרסם הנאשם: "יהודים יקרים, יום שלישי פעמיים כי טוב להודות לה', רק לערבים מותר לחטוף? איזה אומץ… מה הבעיה לעשות סיבוב בבן גוריון בלילה לקחת איזה אחמד אחד… לא צריך יותר מידי שוקר למי שיש או סתם תפסו אותו 2 ולאוטו!!".
התיק נחקר על ידי יחידת הסייבר במשטרה.










