השופטת: בסיס לראיות נגד ניר דבח

שתף כתבה עם חברים

החשד: קיבל כסף משי מוסלי ואמר לו "בוא נעשה חגיגה" לפני בילוי סוער בהאנגר 11 בערב הרצח הכפול * וגם, מעקב אחרי אוהד פרנקו המנוח, בקשת אקדח מאדם המוכר למשטרה, התעניינות בציוד מעקבים, שתיקה במשטרה והפצת מסרים מחשידה בדיוני בית המשפט * לאביאל וואהל וכל השאר יש צרות משלהם עם עד המדינה

dabach nir maariv dani maron 400 315
ניר דבח – מגדלי יו ודוגמנית צמרת (צילומים באדיבות מעריב – דני מרון)

השופטת מרב גרינברג מבית משפט השלום בפתח תקווה האריכה עד 21 באפריל את מעצרם של החשודים במעורבות ברצח אוהד פרנקו ודניאל סמארה בראשון לציון בשנת 2012, וברצח בר כהן בבת ים אותה שנה, שלושתם כנקמה לכאורה על רקע רצח אבי דוד ואיציק גפן. במהלך הדיון הודה נציג המשטרה כי עד המדינה בתיק, מבכירי אנשי הביצוע בארגון הפשע של משפחת מוסלי, היה שותף לדבר ביצוע העבירה שמיוחסת לחשודים – אביאל וואהל, מאור כהן, ניר דבח ואלעד צרויה.

הדיון בהארכת מעצרם של שני החשודים הנוספים, עמרם כהן וליאור גרינברג, אמור להיערך בהמשך השבוע, שכן מלכתחילה מעצרם הוארך עד 16 באפריל.

 dabach karin cohen yahatz maariv
 קארין כהן וניר דבח בימים יפים יותר

חגיגה עם שי מוסלי

ההתפתחויות המעניינות השבוע נרשמו בעניינו של דבח, שכלוא בהפרדה משאר החשודים וגם הדיון בהארכת מעצרו התקיים בנפרד מכל השאר.

ביום מעצרו של דבח הוא נלקח לחיפוש בדירת היוקרה במגדלי יו בתל אביב, שם הוא התגורר בשנים האחרונות, בין היתר בתקופה בה חלש על צ'יינג' בהרצליה והיה בן זוגה של דוגמנית הצמרת קארין כהן אשר נפרדה ממנו רק לאחרונה, זמן קצר לאחר שהם ביטלו את נישואיהם. הפרידה המתוקשרת לא מנעה מהדוגמנית להגיע לבית המשפט ביום המעצר הראשון, כדי לתמוך בחבר לשעבר.   

בימים האחרונים הטיחו בו חוקרי ימ"ר מרכז טענות שונות אשר קשורות בדרך זו או אחרת לרצח הכפול, של סמארה ופרנקו, כך חשפה בבית המשפט הסנגורית שלו, עו"ד שני דרי. למשל, שהחוקרים טוענים כי הוא ביצע מעקב אישי אחרי הנרצח אוהד פרנקו, שהוא נכח בעסק למכירת ציוד מעקבים בילוש וחקירות ברחוב אבן גבירול בתל אביב, שהוא ביקש אקדח מאדם מסוים אשר שמו הוטח בו בחקירה, ואפילו שהוא קיבל משי מוסלי כסף בנוגע לביצוע הרצח. עוד הטיחו בו, שבערב החיסול הכפול, הוא יצא לחגוג את האירוע בהאנגר 11 בתל אביב ואף אמר לבן הברית שלו, שי מוסלי, "בוא נעשה חגיגה".

לפי הערכות, חלק מהדברים שהוטחו בפניו נודעו לחוקרים מעדותו של עד המדינה בתיק. דבח מצידו אמר לחוקרים בהקשר זה, כי לא פגש את עד המדינה ולא שוחח איתו פרט למקרה אחד לפני מספר שנים, שבו הם נעצרו יחד במסגרת אותו תיק חקירה. נציג צוות החקירה ציין לגבי דבח בבית המשפט, כי קיימת נגדו ראיה קונקרטית הקושרת אותו לביצוע הרצח.

חיזוק לדברים סיפקה השופטת גרינברג, היא עיינה בחומרי החקירה וקבעה כי התגבשו ראיות ישירות למעורבותו ברצח הכפול. לדבריה, "יש מסד (בסיס) ראייתי אשר יש בו כדי לבסס חשד סביר מוגבר לעבירות המיוחסות לו, והוא מתאר קשר ישיר עם ביצוע הרצח הכפול המיוחס לו".

cohen maor tzroya elad 400 283
מאור כהן ואלעד צרויה

דבח, שבחקירתו הקפיד לשמור על זכות השתיקה, התפרץ במהלך הדיון מספר פעמים לעבר החוקר המשטרתי, אבל גם סיפק לשופטת גרסה לגבי חלק מהדברים שהוטחו בו בחקירה. השופטת גרינברג הביעה תמיהות על כך שבחקירה במשטרה דבח בוחר לשמור על זכות השתיקה, אך בבית המשפט הוא מוסר באמצעות הסנגורית שלו אליבי ואף מצליח לשחזר לפרטי פרטים מה עשה ביום הספציפי (יום הרצח הכפול), למרות שהדבר אירע לפני שלוש שנים והוא נחקר עליו רק כעת לראשונה ובהפתעה לכאורה.

מנגד, עו"ד דרי התלוננה במהלך הדיון כי דבח כלוא בצינוק בתחנת רמלה, ללא מים חמים ובתנאים מחפירים, עד כדי כך שהוא פונה לטיפול בבית חולים עקב דלקות בעיניים ועקיצות.

לגבי החשוד אלעד צרויה, בדיון נטען כי יש ראיה אובייקטיבית והתקדמות בחקירה. בימים האחרונים הוא נלקח למקום מסוים בראשון לציון, שם החוקרים הטיחו בו: "תזכור טוב טוב את המקום הזה". כמו כן, הראו לו החוקרים תמונות של אנשים שונים ושאלו אותו לגבי היכרות שלו איתם. פרקליטו, עו"ד יאיר מושיוב, דחה את הטענות נגד מרשו.

בדיון בעניינו של מאור כהן, יד ימינו של אביאל וואהל, טען הסנגור עו"ד יצחק איצקביץ, כי גם לו הציגו החוקרים תמונות של אנשים מסוימים ושאלו לגבי היכרותו איתם. כמו כן, הוטח בו כי ב-2 לפברואר 2012, כשבועיים לפני החיסול הכפול, הוא נפגש במקום מסוים בתל אביב עם עד המדינה.

לגבי אביאל וואהל, החשוד ברצח הכפול וברצח של בר כהן, ומיוצג אף הוא על ידי עו"ד איצקוביץ, התברר כי במהלך חקירתו הטיחו בו החוקרים כי היה לו סכסוך עם מוטי חסין – וזה כביכול היה המניע לרצח, אך אין זה אומר שהוא ביצע ישירות את הרצח.

השופטת גרינברג ציינה בדיון בעניינם של השלושה, כי חלה התקדמות בחקירה, והדגישה את הקשר של החשודים וואהל וסרויה לעבירות החמורות.

המשטרה ביקשה להאריך את המעצר של כל החשודים ב–15 ימים, אך בסופו של דבר מעצרם של כולם הוארך בתשעה ימים. 

od deri shani 150 od moshayov yair 2 od itzkovitz ytzhak 2
עו"ד שני דרי עו"ד יאיר מושיוב עו"ד יצחק איצקוביץ'

 

בית משפט מארח את ארגון מוסלי וארגון רוחן

וגם, אלי (קוסם) נעים בתפקיד אורח במסדרונות השלום בפתח תקווה

עשרות בני משפחה וחברים המזוהים עם שני ארגוני פשע יריבים המצויים בשיאה של מלחמת חיסולים עקובה מדם עמדו במרחק מטרים ספורים אלה מאלה בקומה השנייה של בית משפט השלום בפתח תקווה. משני הצדדים באו לתמוך בחבריהם שעצורים בחשד למקרי רצח קשים, אשר אינם קשורים אחד לשני.

מצד אחד, בני משפחה וחברים של אבי רוחן ואחרים, החשודים ברצח עד התביעה שי בכר. מצד שני בני משפחה וחברים של אביאל וואהל מאור כהן ניר דבח ואחרים, עצורים המזוהים עם ארגון מוסלי וחשודים בשלושה מקרי רצח של דניאל סמרה, מאור פרנקו ובר כהן.

העשרות, מרביתם מוכרים למשטרה, גדשו את שני האולמות שהיו מלאים עד אפס מקום, ואירחו את שתי הקבוצות בזו אחר זו. עשרות מאבטחים של משמר בתי המשפט ושב"ס התערבבו בקהל הרב כדי למנוע תקשורת מינימלית בין הצדדים היריבים, שהקפידו לשמור על הסדר ולא נגררו לקרבות רחוב.

בין אנשי ארגון מוסלי בלט העבריין הירושלמי המפורסם, אלי (קוסם) נעים, שלפני כשלוש שנים חבר לשי מוסלי בשיאה של מלחמת הצ'יינג'ים במשולש הערים חולון, ראשון לציון ובת ים, אבל הסתבך בתיק סחיטה משלו באשדוד ונשפט למאסר ממנו השתחרר רק לאחרונה.

 

עדכון (21.4.15)

בית משפט השלום בפתח תקווה האריך את מעצרם של ניר דבח, אביאל וואהל ואלעד סרויה, אך שחרר בהסכמת המשטרה את מאור כהן.

בימים האחרונים המשיך צוות החקירה להטיח ראיות לכאורה בחשודים, כשרוב החומר ככל הנראה מתבסס על עדותו של עד המדינה. בכל הנוגע לניר דבח, לו מייחסת המשטרה את שלב ההכנות והמעקב בהקשר לרצח אוהד פרנקו ודניאל סמארה, נערך בימים האחרונים עימות בינו לבין עד המדינה. במהלך העימות טען עד המדינה כי בזמנו נאמרה לו אמירה מפלילה על ידי דבח, אמירה שקושרת אותו לכאורה למעורבות לכל הפחות למעקב אחר פרנקו המנוח.

בהקשר זה יש לציין כי החוקרים הטיחו בחשוד מאור כהן כי הוא ביחד עם ניר דבח היו נוכחים בפגישה בה לקחו חלק עד המדינה, שי מוסלי ואנשים נוספים. בפגישה זו, כך לטענת עד המדינה, דבח אמר לעד: "הכל הלך חלק, הדבקנו לו", כשהכוונה לטענת החוקרים היא למכשיר GPS שהוצמד לרכבו של פרנקו. בדיון טען נציג המשטרה כי יש ראיה חיצונית שתומכת במה שעד המדינה אמר לגבי אותה אמירה שמיוחסת לדבח.

החוקרים אומנם הטיחו בדבח כי הוא אחראי להצמדת מכשיר המעקב, אך בדיון בעניינו הודה נציג המשטרה כי אין ראיה פוזיטיבית שקושרת אותו לכך – דוגמת טביעות אצבע , די אן איי או או שיחת טלפון. עם זאת, ציין נציג המשטרה כי "יש מכלול של ראיות שחלקן ישירות לעניין זה".

בהקשר לחשד נגד דבח נציג המשטרה ציין כי יש האזנות סתר והוסיף למרות שדבח טען כי אין לו קשר עם עד המדינה, יש בידי החוקרים שיחת טלפון בין השניים. שיחה זו טרם הוטחה בו, אך בשיחה אחרת שכן הציגו החוקרים לדבח נשמעים אנשים אחרים – שאינם עצורים כיום בתיק – משוחחים עם פרנקו אשר מדבר על המעקב אחיו.

השופטת מרב גרינברג קבעה כי "בעניינו של חשוד זה נאספו בזמן רוב הראיות בזמן החקירה הסמויה. בשלב זה נראה כי קיים חשד סביר הקושר את החשוד למעורבות בביצוע עבירת הרצח הכפול". מעצרו הוארך עד 28 באפריל.

od yiftah david new od sherman moshe 150
עו"ד דוד יפתח עו"ד משה שרמן 

בדיון בעניינו אביאל וואהל התברר כי המשטרה מייחסת לו כי היה מעורב בתכנון המוקדם של הרצח הכפול. "הוא לא רק נתן הוראה לאחרים, אלא פעולות שהוא בעצמו עשה לעניין הרצח הכפול", ציין נציג המשטרה בדיון. בשלב זה טרם נערך עימות בינו לבין עד המדינה, אך בעדותו טען העד כי וואהל פגש את דבח וכהן שאמרו לו ש"הכל הלך חלק". 

לגבי רצח בר כהן, שוואהל חשוד במעורבותו, החוקרים הטיחו בו כי הוא דיבר עם שי מוסלי ברוח הדברים "ראית מה קרה", וזאת עוד לפני שדבר הרצח פורסם בכתבות באתרי חדשות באינטרנט. אך סנגורו, עו"ד משה שרמן ויצחק איצקוביץ, טענו כי השיחה בין השניים התקיימה אחרי שכבר פורסמו מבזקים בנושא באתרי האינטרנט השונים. לגבי וואהל קבעה השופטת כי קיים חשד סביר מבוסס והאריכה את מעצרו עד 28 באפריל.

בתוך כך, מעצרו של סרויה הוארך ללא דיון עד 26 באפריל. מנגד, מאור כהן, המיוצג על ידי עו"ד דוד יפתח, שוחרר בהסכמת המשטרה למעצר בית – זאת לאחר שעלה קושי לקשור לאשש את גרסתו של עד המדינה כי כהן היה שותף לאותה אמירה מפלילה ("הכל הלך חלק, הדבקנו לו") במהלך מפגש שבו נוכח .

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *