המשטרה לא הגיעה לדיון בכנסת על מינוי ליאור חורב

שתף כתבה עם חברים

באיחור של שנה החליטה ועדת הפנים לדון בנחיצות המשטרה לשכור את שירותיו של יועץ התקשורת בעלות של כ-800 אלף שקל לשנה, אך יו"ר הוועדה החליט לפוצץ את הדיון סמוך לתחילתו, מאחר שהמפכ"ל ודוברת המשטרה לא הגיעו על אף שהוזמנו. דובר יו"ר הועדה: "חורב עוסק בהכפשת מי שמבקרים את המשטרה"

amsalem david horev lior
ח"כ דוד אמסלם (מימין) וליאור חורב

ועדת הפנים של הכנסת בראשות ח"כ דוד אמסלם אמורה היתה לקיים הבוקר (שני, 26.2) דיון בנושא מינויו של יועץ התקשורת ליאור חורב כיועץ תקשורת אסטרטגי חיצוני למפכ"ל המשטרה והעסקתו בשכר של 800 אלף שקל. לדיון הוזמנו נציגי המשרד לבטחון הפנים, נציגי משרד המשפטים, משרד האוצר ונציבות שירות המדינה, כמו גם המפכ"ל אלשיך ודוברת המשטרה.

ועדת פנים של הכנסת מופקדת בין תפקידיה על הפיקוח הפרלמנטרי על עבודת המשטרה. דוברו של יו"ר הוועדה ח"כ אמסלם אמר ל"פוסטה" טרם הדיון, כי הוא ייערך בשאלה "מדוע משטרת ישראל צריכה להקצות כל כך הרבה משאבים למנגנון התקשורתי ולגייס גם גורמים חיצוניים כדי שיפארו את שמה?". ואולם, אמסלם "פוצץ" את הדיון סמוך לתחילתו, כשהבין כי המפכ"ל והדוברת לא מתכוונים להגיע, ותחת זאת שלחו את המשנה ליועץ המשפטי למשטרה. "לפני חצי שנה המשטרה טענה שאין לה תקציב לדאוג לביטחון בדרום ואז שכרה יועץ תקשורת ב-800 אלף שקל", אמר אמסלם, "צה"ל והמוסד יכולים להסתדר בלי יועץ תקשורת אסטרטגי, אבל במשטרה אולי חושבים שבמקום לטפל בפשיעה, יותר זול לשכנע את הציבור שאין פשיעה. תפקידי, ועל זה משלמים לי משכורת, לבקר את המשטרה".

"כשאני קם בבוקר, זה מה שאני צריך לעשות. ומתברר שיש יועץ שמבוקר עד ליל מכפיש פוליטיקאים. זו האסטרטגיה – מי שמבקר מתוקף תפקידו, צריך להכפיש אותו. תפקיד המשטרה לא לייצר דוברות אלא ביטחון לתושבים. הזמנתי לדיון גם את הממונה על התקציבים לברר באיזו סמכות נשכרו שירותי היועץ? מי נותן אישורים לזהבושה שהמשטרה שלחה לכאן נציגים לא רלבנטיים. זה בניגוד לתקנון הכנסת. לא אקדם בוועדה נושאים משטרתיים עד שהמפכ"ל יגיע לדיון נוסף שאזמן בנושא. הכנסת אינה מוסד שולי. תפקיד הוועדה וחובתה לבקר את המשטרה. אם היא לא עושה זאת, היא מועלת בתפקידה. בכוונתי לקדם חקיקה לפיה פקיד בכיר שיזומן לדיון בכנסת ולא יגיע, יעבור בכך עבירה משמעתית".

חורב גויס כמומחה אסטרטגיה ותקשורת, יועץ למפכ"ל אלשיך, כבר לפני כחצי שנה בהליך פטור ממכרז. מינויו גרר ביקורות רבות, גם על עצם הצורך בתפקיד ובהשקעה הכספית עבור ארגון המחזיק גוף דוברות פנימי גדול, וגם בשל הבחירה בחורב עצמו, כיועץ שעשה את שמו בשירות פוליטיקאים, חלקם מהמושחתים בתולדות ישראל (ע"ע אולמרט). אף שאין להטיל בו דופי אישי, נטען, עצם קירובו למעגל ההתייעצויות האינטימי הפנימי של המפכ"ל ובעיקר היכרותו את הנפשות הפועלות והמגמות במשטרה, יכולה להועיל בייעוץ שייתן ללקוחותיו, אישי ציבור ועסקים, שני "מגזרים" אשר הפכו זה מכבר ליעד של חקירות כלכליות. זאת גם אם נכון לרגע זה, הסכם ניגוד העניינים שעליו חתם ממולא באדיקות.

מדוע רק עכשיו מגיעה הביקורת הפרלמנטרית על המינוי?

ח"כ אמסלם אומר כי במסגרת הפיקוח על עבודת המשטרה, מקיימת ועדת הפנים דיונים רבים, ובכל פעם שעולה דרישה לתיקון ליקוי, חסר או תקלה, תשובת המשטרה לוועדה היא שיש חוסר במשאבים. לאחרונה עלה נושא גל הפריצות, גניבת הרכוש והיעדר הבטחון בישובים בדרום והוועדה שמעה עדויות מפי תושבים בעלי משקים וראשי רשויות. אמסלם, שהיה אחד מחברי הכנסת מהליכוד שזכה מהאוצר ב"תקציב ייחודי" אישי להקצאה לפי ראות עיניו כ"סיוע" להעברת תקציב המדינה, הקצה 20 מיליון שקל להגברת האבטחה והשיטור במועצות כמו מרחבים ושדות נגב. המשטרה, לטענתו, "גילתה אדישות" כאשר התבקשה להגדיל תקציבים ולתרום את חלקה בעניין, ואמרה שאין לה מקורות.

אי לכך, אומרים עוזריו של ח"כ אמסלם, "החלטנו לבדוק את סדר העדיפויות של המשטרה. בין הסעיפים, לצד מנגנון הדוברות הגדול והמסועף, הובא לידיעתנו סעיף יועץ התקשורת החיצוני של המפכ"ל". מדובר בחורב, אשר לטענת אמסלם, "עסוק מבוקר עד ערב בלהכפיש את מי שמבקר את המשטרה". לדברי יועצי יו"ר הוועדה, חורב כתב עליו שהוא "עסקן קטן", ומדובר באישיות הפרלמנטרית הבכירה שמבקרת את משטרת ישראל. מה שמחזק את הדרישה לכך, ש"אם אתה מקבל תקציב של 700-800 אלף שקל בשנה מהמשטרה, אנחנו דורשים דין וחשבון. אם משאבי המשטרה הולכים למקומות האלה, אנו חושבים שזה מיותר. עדיף להשקיע בבטחון".

horev twiter3
ליאור חורב בטוויטר (ציוצים נוספים למטה)

"המשטרה זה לא קוקה קולה, מותג שצריך למכור מוצר", מוסיפים אנשי יו"ר ועדת הפנים . "לקחת יועץ תקשורת שיושב בטוויטר ומשתלח בפוליטיקאים זו תעודת עניות למי ששכר אותו, ומטרתו לנסות להרתיע שלא ידברו על המשטרה".

עיון בטוויטר של חורב אכן מעלה כי הוא התבטא לאחרונה רבות בגנותו של אמסלם, כמו גם נגד נבחרי ציבור אחרים, ובכמה "ציוצים" טען כי מעשי הנבחרים או גורמים כאלו ואחרים עולים כדי עבירה של "הפרת אמונים". נראה שהתפקיד בשירות המשטרה לא ריסן אותו או גרם לו לחשוב שנית על דבריו.

בהקשר הזה יש לציין כי גם ח"כ אמסלם שנוי במחלוקת, ואמירות שונות שלו זכו לביקורת חריפה. למשל, בעת האחרונה אמסלם האשים כי החקירה נגד נתניהו היא נסיון ל"הפיכה משטרתית". באותו נושא, הוא התבטא גם בגנות איש העסקים ארנון מילצ'ן שהעיד לכאורה נגד נתניהו (וקיבל בשל כך איום בתביעת דיבה ממילצ'ן) ובנוסף הציע לחוקק חוק שיביא להשעיית החקירות בעת כהונת ראש הממשלה.

דוברת המשטרה וליאור חורב לא הגיבו לפניות להגיב בעניין זה. לגבי פיצוץ הישיבה נמסר מהמשטרה: "משטרת ישראל נוהגת לשלוח נציגים לוועדות הכנסת על פי העניין והצורך ובהתאם לזימון מוועדות הכנסת השונות. סגן היועץ המשפטי של משטרת ישראל בקיא בהליכי החקיקה השונים הרלוונטיים למשטרת ישראל ומייצג אותה באופן תדיר בדיונים בכנסת, כמו גם במקרה זה".

horev twiter1
horev twiter2
השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *