![]() |
| שלומי בן דוד וחברות בפרומו לסרט ב"אגו", לפני מספר שנים |
"החלום הרטוב של שלומי". זה היה שם הסרט התיעודי שהפיק ושידר ערוץ "אגו" לפני כמה שנים, בו ליוו הצילומים את שלומי בן דוד, בחור צעיר מפרדס חנה, שנחשף מול המצלמות בדרך להשתתף לראשונה בסרט פורנו. אחרי שבן דוד התפרסם, הוא סיפר בראיונות כי השתתף במספר סרטי פורנו ישראלים, אבל כעת הוא מתפרסם בנסיבות אחרות לגמרי: בימים אלה הוא עצור בחשד למעורבות בפיצוץ שני מטעני חבלה, באזור חיפה וחדרה.
בעבר, כחצי שנה לאחר שחשף את היותו שחקן פורנו, הואשם בן דוד בהכנת מטען חבלה ואספקתו לגורמים אחרים. בכתב האישום שהוגש נגדו אז נטען, כי המטען הוטמן ב-15 בינואר 2009 בחצר ביתו של תושב פרדס חנה, ואף בוצעו מספר ניסיונות להפעיל אותו. הוא הורשע בתיק הזה ונידון ל-48 חודשי מאסר.
בן דוד מוכר למשטרה גם מעבירות רכוש שונות. ב-22 באוקטובר האחרון הוא נעצר יחד עם רמי רחמים לוי (31) ופניאל יוסופוב (31) מפרדס חנה, בחשד למעורבות בשוד אישה, ככל הנראה לאחר שמשכה כסף מהדואר. על פי החשד, אחד עקב אחריה ושניים אחרים שהיו על אופנוע חטפו ממנה את תיקה. במהלך חקירת השוד, שבגינו יוגש כתב אישום כבר השבוע, חלה התפתחות בחקירה ועלה חשד כי בן דוד מעורב גם בפיצוץ שני מטעני חבלה באזור חיפה וחדרה.
![]() |
| הרכב לאחר פיצוץ המטען בחיפה |
בדיון האחרון, בו הוגשה הצהרת תובע בגין השוד, הוגשה בקשת מעצר נפרדת, בה יוחסה לבן דוד עבירה של ניסיון לחבול בחומר נפץ במספר אירועים שהתרחשו בשנה האחרונה. המשטרה ביקשה להאריך את מעצרו ב-10 ימים נוספים.
במהלך הדיון לא חשף נציג המשטרה מימ"ר חוף אף פרט שקשור לחשדות או לאירועים המיוחסים לבן דוד, וגם לא ראיות הקשורות בפרשות. ואולם, במהלך חקירתו נשאל בן דוד לגבי פיצוץ ברכב שאירע בכביש 65 באזור חדרה בחודש שעבר, כמו גם לגבי פיצוץ ברכב באזור סטלה מאריס בחיפה בחודש אוגוסט.
כזכור, ב-8 באוקטובר התפוצץ מטען ברכבו של יועץ מס, שבנו חייב מאות אלפי שקלים על הימורים. בני הזוג מקיסריה, בשנות השישים לחייהם, לא נפגעו כתוצאה מהפיצוץ. בדיקה העלתה כי השניים אינם מוכרים למשטרה, והגבר הינו יועץ מס מוכר מאוד באזור חדרה וקיסריה.
ב-5 באוגוסט נפצע תושב הקריות, בשנות השלושים לחייו, באורח קל, כתוצאה מפיצוץ שאירע ברכב נוסע בעלייה לסטלה מאריס מכיוון רחוב הגפן בחיפה. כתוצאה מהפיצוץ הרכב החל לעלות באש, והנהג נפצע ככל הנראה מכריות אוויר שנפתחו כתוצאה מהפיצוץ. בדיקה ראשונית של המשטרה העלתה, כי הרקע לפיצוץ הוא ככל הנראה פלילי, מאחר שהנהג מוכר למשטרה בעיקר מעבירות רכוש. האיש שנפצע הוא אחד משני אחים מקריית אתא, המזוהים עם ארגון פשע קטן וחזק מהעיר. כמו כן, ידוע כי יש לאיש שנפצע מספר סכסוכים עם גורמים עבריינים, וההערכה היתה שאחד מהסכסוכים הוא הרקע לפיצוץ.
![]() |
![]() |
| עו"ד שי לוי | השופט שלמה בנג'ו |
סנגורו של בן דוד, עו"ד שי לוי, הכחיש בבית המשפט את המיוחס למרשו, הן לגבי השוד והן לגבי המטענים. "מרשי שומר על זכות השתיקה. הוא יביע את טענותיו, באמצעות עורך דינו, בבית המשפט. ההסבר לכך הוא שהשוטרים היכו אותו באופן קשה בשטח, לאחר שפגעו בו עם ניידת מבלי שניסה לברוח. הוא נפצע, שבר את ידו והצלעות שלו נשברו. הוא לא משתף פעולה עם היחידה החוקרת כאשר יש בה שוטרים שמכים אותו".
השופט שלמה בנג'ו מבית משפט השלום בחיפה נענה חלקית לבקשת המשטרה והאריך את מעצרו של בן דוד עד ה-6 בנובמבר. בהחלטתו ציין: "החשוד נעצר כשהחשד המקורי היה שוד והתפרצות לדירה, והחקירה התפתחה גם בכיוון החשד לניסיון לחבול בחומר נפץ. קיימות ראיות המקימות יסוד סביר לחשד המיוחס לחשוד וקושרות אותו באופן כזה או אחר למיוחס לו. מטבע הדברים, לא אוכל לפרט הואיל והחקירה בעיצומה, אך יחד עם זאת אומר כי מדובר בראיות מוצקות".













