בבית המשפט העליון האריך את מעצרו של אסי אבוטבול החשוד ברצח עו"ד יורם חכם וברצח ארתור רוזן בעשרה ימים נוספים (עד 25 באוגוסט).
במהלך הדיון במעמד שני הצדדים שב וטען סנגורו של אבוטבול, עו"ד אבי כהן, כי ניתן להמשיך את החקירה מבלי שאבוטבול יישאר במעצר ולהחזירו לתנאי מאסרו בהם שהה לפני כן. לאחר הדיון, נערך דיון במעמד צד אחד שבמהלכו ולנוכח פניית בית המשפט הצהירה המשטרה כי לא תתבקש הארכה נוספת. עם זאת ביקשה נציגת המשטרה להבהיר כי אין בהצהרתה כדי לפגוע באפשרות להגיש הצהרת תובע ככל שיוחלט על הגשת כתב אישום נגד אבוטבול בעניין רצח עו"ד חכם.
במהלך הדיון במעמד צד אחד הוגש לידי השופטת ענת ברון הדוח הסודי שהוגש במסגרת הדיון לבית משפט שלום בבקשה לעיון חוזר, כן הוצג לה דוח סודי עדכני.
"נמצא תימוכין בחומר הסודי גם לחשש כי אבוטבול ינצל את תנאי הכליאה לשיבוש הליכי חקירה באמצעות העברת מסרים בתיאום עם חשודים ואנשים נוספים, כפי שנעשה על ידו בעבר, ומשכך קיימת עילת מעצר נגדו", ציין נה השופטת. "בנוסף יצוין כי מאז הארכת המעצר הקודמת נערך מספר לא מועט של פעולות חקירה, ואין לומר שהחשוד נותר במעצר בפרק הזמן הזה ללא צידוק".









