החשד: עבריין בכיר מבני ברק הוא קבלן הפיצוצים של סניף טיב טעם

שתף כתבה עם חברים

המשטרה על פיענוח סדרת המטענים ברשת טיב טעם: עבריין בכיר מבני ברק הוא קבלן פיצוצים של המסוכסכים האמיתיים עם הזכיין של הרשת באבן גבירול בתל אביב. השאיפה: לחבר בין מניחי המטען והקבלן לבין מזמיני הפיצוצים 

hadif hishi 400
הבכיר מתגונן מפני הצלמים, וגם תוקף 

 עבריין בכיר מבני ברק נעצר היום (16 יולי) בחשד שניהל את מבצע הפיצוצים בסניף אבן גבירול של רשת "טיב טעם" בשנה האחרונה. לפי החשד, בסדרת הפיצוצים נטלו חלק שלושה חשודים מאזור נתניה אשר נעצרו בשבועיים האחרונים. אחד מהם, זה אשר נעצר ראשון לפני שבועיים ושמו אסור לפרסום, קשר את עצמו לחלק מהאירועים, וטביעת אצבע שלו נתפשה על מטען החבלה שהוטמן בחנות ולא התפוצץ. שני האחרים אשר נעצרו השבוע הם אלירן וקנין מחדרה ואפריים ג'רבי מכפר יונה. פרקליט של אחד החשודים, עו"ד מיקי סיבוני, טוען כי למרשו אין כל קשר לחשדות המיוחסים לו, וכך גם טוען חשוד נוסף.  

piolice fingelai morad rona 200
 רפ"ק רונה פינגלאי-מורד

לפי החשד, העבריין הבכיר הפעיל את שלושת החשודים פעלו במסגרת "הזמנת עבודה" של בעלי עניין אשר הסתכסכו על רקע עסקי עם הזכיין של רשת טיב טעם. ראש צוות החקירה, רפ"ק רונה פינגלאי-מורד, מדגישה כי לא מדובר בסכסוך עם ראשי הרשת, אלא עם הזכיין המקומי בלבד. לפי ההערכה, הגורם שהזמין את הפיצוצים מהעבריין הבכיר הוא עצמו עבריין בכיר וידוע, בעל ממון רב שנקלע לסכסוך עסקי עם הזכיין במסגרת ניסיונות שלו להשקיע בעסקים לגיטימיים בישראל. במקום לפתור את המחלוקת באמצעים עסקיים ומשפטיים מקובלים, בחר אותו גורם לחזור לפסים העברייניים המוכרים לו היטב, ולפתור את המחלוקת באמצעים פליליים, מה שבדיעבד אמור לעלות לו הרבה יותר ביוקר.

הזכיין של הסניף לא הגיש תלונה נגד העבריין הבכיר שנעצר, אבל חוקרי המשטרה מודעים היטב למחלוקת שבגללה הוא הוכרז מאויים על ידי המשטרה. הזכיין מצוי בקשר הדוק עם החוקרים של התיק, והוא מעודכן בכל שלבי החקירה, המעצרים, ובמובן מסוים גם בראיות שיש בידי המשטרה, שאת רובן הוא דאג להביא.

 

השאלה הגדולה היא האם החוקרים של מרחב ירקון יגיעו גם אל מזמין הפיצוצים. בתשובה לשאלת פרקליטו של העבריין הבכיר, עו"ד ששי גז, הבהירה מפקדת הצח"ם, פינגלאי-מורד, כי המשטרה נמצאת מזה זמן מה במעקב אחרי הבכיר שנעצר היום, מעקב סמוי שנמשך גם כאשר נעצרו שלושת החשודים בהטמנת המטענים וביצוע החבלות לחנות. פינגלאי-מורד הודתה כי אין קשר בין החשוד לבין הזכיין, אבל ציינה כח החשוד הודה שיש קשר חברי בינו לבין החשוד שטביעת האצבע שלו נמצאה על המטען. מעבר לכך סירבה מפקדת הצח"ם למסור פרטים.

מעצרו של העבריין הבכיר הוארך בארבעה ימים בלבד עד יום ראשון. לבקשתו באמצעות עו"ד ששי גז אסר השופט על פרסום שמו. 

od siboni micky 150 od amiram avi 150 od sasi gez 150
עו"ד מיקי סיבוני עו"ד אבי עמירם עו"ד ששי גז

עדכונים

ביום חמישי הוארך מעצרם של וקנין וג'רבי, ולצוות ההגנה של ג'רבי הצטרפו עו"ד אבי עמירם ואיתן סבג ממשרדו. עו"ד עמירם טען כי המשטרה הדליפה בכוונה את הטענה שנמצאה טביעת אצבע של החשוד הראשון על המטען, ותהה אם יש ראיה פורנזית כלשהי הקושרת גם את ג'רבי למטען, למעט אי אלו דברים שאמר החשוד הראשון על ג'רבי. תשובת נציג המשטרה, משה-שחר סודרי, היתה מפתיעה במובן מסוים, שכן הוא טען כי למשטרה כן יש ראיה הקושרת את החשוד למטען, אך סירב לפרט במה מדובר. עו"ד סיבוני ניסה לקבל תשובה באשר למה שמכונה התפתחויות בחקירה אולם לא זכה לקבל תשובה. השופט מרדכי פלד נימק את החלטתו להאריך את המעצר של שני החשודים עד 23 יולי, בכך שאכן יש התפתחויות בחקירה, בנוסף למסוכנות החשודים.

מנגד, הארכת מעצרו של החשוד הראשון (עד 23 יולי) התקבלה בהסכמה, תוך הבנה עקרונית שבימים הקרובים תוגש הצהרת תובע בעניינו. עם זאת, פרקליטו מהסניגוריה הציבורית, עו"ד אבי כהן, ביקש להצהיר לפרוטוקול כי כל האמירות שלו בפני המדובב, בהן הוא קשר לכאורה את החשודים האחרים למטען החבלה עליו נמצאה טביעת האצבע שלו, היו לכל היותר התרברבויות שהוא אינו עומד מאחריהן. 

עדכונים:
ביום ששי נעצר חשוד נוסף במעורבות לייצור המטען והנחתו בסניף אבן גבירול של טיב טעם, החשוד הוא אבי גבאי תושב המושבה יבניאל ליד טבריה. באמצעות עו"ד סיבוני הכחיש גבאי כל קשר לטענות המשטרה נגדו.

היום (ראשון, 24 יולי) הוארך בשלושה ימים נוספים מעצרו של העבריין הבכיר מבני ברק, שלפי הגדרת המשטרה היה קבלן הפיצוצים של האנשים אשר מסוכסכים על בסיס עסקי עם הזכיין של סניף אבן גבירול ברשת טיב טעם. נציג המשטרה טען בבית המשפט כי במהלך ימי המעצר חלה התפתחות בחקירה, אבל המשטרה מבקשת רק שלושה ימים כדי לתאם את הגעת הבכיר לבית המשפט יחד עם החשודים הנוספים,שמעצר כולם נדחה גם כן עד ל-24 ליולי.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *