![]() |
| זירת אירוע הירי ברחוב הגת בחולון (צילום: איחוד הצלה) |
אור קדושים (27) ושלמה אלקבץ (24) נעצרו בחשד לשני ניסיונות רצח שאירעו בשבועות האחרונים בחולון ובת ים.
באחד האירועים מדובר בניסיון רצח בתחילת השבוע ברחוב הגת בחולון. מדובר בצעיר בן 26, ע"ש, שאינו מוכר למשטרה. ביום שני (21 מרס) נורו לעברו מספר יריות מאופנוע חולף בעת שהיה בכניסה לבניין ברחוב הגת 4 בחולון. הוא נפצע באורח בינוני עד קשה, צוותי מד"א וחובשי איחוד הצלה שהוזעקו למקום העניקו לו טיפול ראשוני בשטח, ולאחר מכן פינו אותו לבית חולים תל השומר עם פצעי ירי בפלג גופו העליון. לאחר האירוע ציינו במשטרה כי נבדק חשד שהרקע הינו סכסוך כספי.
האירוע הנוסף שמיוחס לשניים התרחש ב–10 פברואר. במהלך הדיון בהארכת מעצרם המשטרה לא חשפה פרטים לגבי מהות האירוע, אך ניתן להעריך כי מדובר באירוע שהתרחש בצהרי אותו יום במהלכו נורו יריות מרוכב אופנוע לעבר רכב ברחוב רוטשילד בבת ים. לפחות קליע אחד פגע אז בשמשה הקדמית של הרכב, אך לא נמסר על נפגעים. כתוצאה מהירי הרכב התנגש במעקה בטיחות והנהג, ש"ת, נמלט מהמקום.
![]() |
| עו"ד שי נודל |
בבית המשפט ביקשה המשטרה להאריך את מעצרם בעשרה ימים. בדיון סירב נציג המשטרה לחשוף האם ישנה היכרות או האם היה קשר טלפוני או מפגש בין החשודים לבין הקורבן באירוע הירי בחולון. החשודים, המיוצגים על ידי עו"ד שי נודל, נחקרו מאז מעצרם חקירה ראשונית בלבד, כשבמהלכה נשאלו לגבי היכרותם עם אנשים שונים.
שני החשודים מוכרים היטב למשטרה. כך למשל, קדושים נעצר בעבר מספר פעמים על עבירות אלימות והצתה, ואף ריצה מספר מאסרים.
משפחת קדושים מהרצליה פרצה לתודעה הציבורית בשנת 2008, בעקבות הסכסוך עם בניו של יעקב אלפרון המנוח על רקע איסוף בקבוקים למחזור באזור הרצליה. עם זאת, גם בתוך המשפחה יש לא מעט סכסוכים, חלקם אף הסתיימו בחקירות משטרה ומאסרים. כך למשל, רון קדושים ואחיינו ישראל חיים הורשעו בעבר בכך שדקרו את בן דודם חן קדושים.
יש לציין כי בן דודו של החשוד אור קדושים בתיק הנוכחי הוא ישראל חיים קדושים, שבקיץ האחרון הוגש נגדו כתב אישום על ניסיון הרצח של אלי טביב.
גם אלקבץ, חרף גילו הצעיר, הספיק להסתבך מספר פעמים עם החוק. לפני כשנה וארבעה חודשים הוא השתחרר ממאסר על מעורבות בניסיון שוד של מוביל כסף לכספומטים אשר החזיק רבע מיליון שקלים במזומן.
ובחזרה לדיון היום בבית המשפט. השופט שמואל מלמד נענה חלקית לבקשת המשטרה והאריך את המעצר עד 29 מרץ. בהחלטתו קבע כי נאסף חומר רב נגד החשודים אשר יש בו כדי לבסס בשלב הנוכחי עילת מעצר בחשד סביר לביצוע העבירות.
עו"ד נודל מסר בתגובה כי הוא מכחיש את המיוחס לשני החשודים.
עדכון (29.3.16)
בית משפט השלום בתל אביב האריך עד 4 באפריל את מעצרם של אור קדושים ושלמה אלקבץ החשודים בשני ניסיונות רצח.
במהלך הדיון בעניינם התברר כי מאז הדיון הקודם הם נחקרו עוד פעמיים, אך המשיכו לשמור על זכות השתיקה. החוקרים הטיחו בהם כי אופנוע ממנו בוצע לכאורה הירי נמצא בסמוך לזירת הירי בחולון.
עוד התברר כי החוקרים הטיחו בהם כי נמצא די אן איי על קסדת האופנוע, אך ממה שעלה בדיון הממצאים נשלחו לבדיקות מעבדה – כך שניתן להעריך כי ייתכן שמדובר היה בתרגיל חקירה מכיוון שתוצאות המעבדה ככל שידוע טרם התקבלו.
נציג המשטרה הסכים לומר בדיון כי ישנה ראיה פורנזית שקושרת לכאורה את החשודים. סנגוריהם, עו"ד שי נודל, המשיך להכחיש את המיוחס למרשיו וביקש לשחררם.
השופטת כוחן עומר קבעה בתום הדיון\ ולאחר שבחנה את חומר החקירה, כי "מאז הוארך מעצרם של החשודים נאסף חומר חקירה רלוונטי שיש בו כדי לסבך את שני החשודים".











