איש מחשבים תובע 10,000 שקל מהמשטרה

שתף כתבה עם חברים

משה הלוי המוכר ברשת כ"הלמו" טוען בבית המשפט לתביעות קטנות כי המשטרה פרסמה באתר האינטרנט שלה על חקירה נגדו, לפיה הוא פרץ למאגרי המידע של הנהלת בתי המשפט, אבל כאשר התיק נסגר והוא ביקש לפרסם תיקון, המשטרה לא התייחסה

halevi moshe 
 משה "הלמו" הלוי

משה הלוי, איש מחשבים ועיתונאי עצמאי המפעיל אתר אינטרנט ומוכר ברשת בכינויו "הלמו", הגיש נגד המשטרה תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות בחיפה. בתביעתו טוען הלוי, כי המשטרה עשתה לו עוול, מאחר שפרסמה באתר האינטרנט שלה על חקירה פלילית שנפתחה נגדו, אולם לאחר שתיק החקירה נגדו נסגר, היא סירבה לפרסם עדכון על סגירת התיק באותו אמצעי תקשורת, כמחויב מחוק איסור לשון הרע.

ב-29 באוגוסט 2012 פתחה המשטרה בחקירה גלויה נגד הלוי ונגד שני אנשים נוספים, ביניהם קצין משטרה לשעבר, בחשד לפריצה למאגרי המידע של הנהלת בתי המשפט והעתקת מסמכים, ביניהם כתבי אישום, פרוטוקולים, החלטות ופסקי דין שהלוי אינו צד בהם. הלוי הכחיש כי פרץ למאגרי המידע, וטען כי השתמש באופן הוגן באתר האינטרנט "נט המשפט" שפתוח לשימוש הציבור הרחב מתוקף עיקרון פומביות הדיון ועל פי החלטת מנהל בתי המשפט.

בתביעה מציין הלוי כי הוא נעצר, מחשביו נתפסו וחקירת המשטרה לוותה על ידי הפרקליטות. כמו כן מצוין בתביעה, כי ב-9 בספטמבר 2012, לאחר 10 ימים, שוחרר הלוי ממעצרו בבית המשפט, בעוד שני החשודים האחרים שוחררו בחלוף יום אחד בלבד.

ב-24 באפריל 2014 הודיעה הפרקליטות לבית משפט השלום בתל אביב כי היא סגרה את תיק החקירה נגד הלוי, אולם רק ב-14 באוגוסט, לאחר התערבותו של עו"ד פיני פישלר ושליחת מכתב מתאים למשטרה, נסגר התיק גם במחשביה.

הלוי טוען בתביעתו כי פרטי החקירה הודלפו לאמצעי התקשורת, כולל שמו, בניגוד לצו איסור פרסום על שמו ועל כך שנעצר. כמו כן הוא טוען כי ידיעה בעניין פורסמה בדף הפייסבוק של המשטרה, הזוכה בימים רגילים ל-100 אלף "לייקים" ומעלה.

ב-15 ביולי פנה הלוי למשטרה בבקשה לפרסם עדכון ותיקון באתר האינטרנט שלה, לפיו תיק החקירה נגדו נסגר, בהתאם לחוק איסור לשון הרע, הקובע כי במידה והתקבלה החלטה לסגור את התיק, והחשוד מבקש לפרסם זאת, על אמצעי התקשורת לעשות כבקשתו. ואולם, עד מועד הגשת התביעה המשטרה לא עדכנה על סגירת באתר האינטרנט שלה. לכן, טוען, הלוי, שמו הטוב ופרטיותו נפגעו, ולכן הוא תובע 10,000 שקלים מהמשטרה.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *