![]() |
| שלמה ניאמצ'יק |
לבית משפט השלום בבאר שבע הוגש (חמישי, 3.12) כתב אישום נגד שלמה ניאמצ'יק, עדן אדרי, מאיר סבן וג'קי סמדג'יה. הם מואשמים בסחיטה באיומים של י"ח – בעל עסק לשטיפת מכוניות באשדוד, המוכר למשטרה. הרקע הוא סכסוך בין הנאשמים לבין בעל העסק. לסבן מיוחסת גם עבירה של סחיטה בכוח.
לכתבה המורחבת משלב החשדות – לחצו כאן.
על פי כתב האישום שהגישה פרקליטות מחוז דרום, י"ח הלווה לסבן כחצי מיליון שקלים במספר פעימות. סבן, כך נטען, התחייב להחזיר תשלום חודשי הכולל ריבית עבור ההלוואה. בכתב האישום נטען עוד, כי במהלך חודש יוני 2012 הפנה סבן אל י"ח את קרוב משפחתו, שושן (שי) סבן, בהצעה שילווה לו 200 אלף שקל בתמורה לשותפות עסקית. בשלב מסוים חשד י"ח שסבן לא מתכוון להחזיר את ההלוואה ולכן ביטל את הצ'קים. בהמשך פנו אל י"ח אנשים שזהותם אינה ידועה, ודרשו ממנו לשלם את שווי הצ'קים שבוטלו. לאחר שי"ח שוחח עם סבן וסיפר לו על כך, הודיע סבן לי"ח שהוא פרע את חובו לאותם אחרים, וביקש ממנו לשלם לו 95 אלף שקל במזומן.
![]() |
![]() |
| עו"ד אייל אוחיון | עו"ד אייל אביטל |
בכתב האישום נטען עוד, כי במהלך חודש מאי 2014 הציע סבן לי"ח להצטרף לעסק לחומרי בניין ברחובות, בשותפות איתו. סבן טען ששווי החנות 900 אלף שקל, וכי אחרי שקלול החובות ביניהם, י"ח יצטרך להעביר לו 125 אלף שקל נוספים. י"ח הסכים, ולטענת הפרקליטות העביר לסבן את הסכום הנוסף, אבל לאחר מספר חודשים גילה כי שווי המלאי בחנות עומד על כ-450 אלף שקל, הרבה פחות ממה שסבן הציג בפניו. לכן הוא הודיע שהוא מעוניין לפרק את השותפות ובמהלך החודשים שלאחר מכן ניסה פעם אחר פעם להיפגש עם סבן ולסכם את פרטי הפירוק. אלא שלפי כתב האישום, הוא לא הצליח להיפגש עם סבן, ואף לא קיבל ממנו כל תשלום עבור החוב.
הפרקליטות טוענת, כי בהמשך סבן טען שהמתלונן לקח מהחנות ציוד ולמעשה גנב ממנו, ולכן הודיע לו שישלח אליו עבריינים כדי שאלה יערכו ביניהם בוררות. כאן, טוענת הפרקליטות, "נכנסו לעניינים" הנאשמים אחרים. תחילה, כך נטען, היה זה סמדג'יה שהתקשר לי"ח וביקש ממנו להגיע לבוררות.
![]() |
![]() |
| עו"ד שני דרי | עו"ד רצון דרחי |
אל הבוררות הגיעו י"ח ואחיו, שם פגשו את סבן, סמדג'ה, אדרי ואחרים. במהלך הפגישה הסביר י"ח את דרישותיו להשבת הכסף מסבן. לפי כתב האישום, סמדג'יה שאל את י"ח ואחיו האם הם יכולים להביא למשרד בו נערכה הבוררות עבריין מטעמם כדי שהסכסוך יוסדר, אולם הם השיבו בשלילה.
בשלב מסוים במהלך הפגישה, כך נטען, התנפל סבן על י"ח והיכה אותו באגרופים ובסטירות בפניו, תוך כדי שהוא צועק ומקלל את י"ח: "אתה חייב לי כסף", "גנב", "בן שרמוטה". כמו כן הוא איים עליו שייקח ממנו את בית העסק, והודיע לו שהוא "קונס" אותו על גניבת הציוד מהחנות. המטרה של סבן בהתנהגות זו, טוענת הפרקליטות, היתה להניע את י"ח לוותר על חובו של סבן. אחיו של י"ח, כך נטען, עוד ניסה לחלץ את אחיו מידי סבן, אבל האחרון הרחיק אותו והמשיך לאיים על י"ח.
בכתב האישום נטען, כי כמה ימים לאחר מכן הגיעו אדרי וניאמצ'יק לעסק של י"ח ואיימו עליו במטרה להניע אותו לוותר על חובו של סבן.
יחד עם כתב האישום הגישה הפרקליטות גם בקשה להאריך את מעצרם של הנאשמים עד תום ההליכים. עולה ממנה, כי כתב האישום מתבסס על הודעת אחיו ובני משפחתו של י"ח, צילומים ממצלמות אבטחה המתעדות את הגעתם של אדרי וניאמצ'ק אל משרדו של המתלונן, פלטי שיחות ותיעוד של משיכות מחשבון הבנק של י"ח.
פרט לסבן, לשלושת הנאשמים האחרים עבר פלילי עשיר בעבירות שונות.
הנאשמים מיוצגים על ידי עורכי הדין נס בן נתן, אייל אוחיון, שני דרי ורצון דרחי. המעורב הנוסף בפרשה – שושן (שי) סבן – אשר היה מיוצג על ידי עו"ד אייל אביטל, שוחרר ממעצרו מבלי שהוגש נגדו כתב אישום.
עדכון (5.1.15) – שחרור ראשון לאחר כתב האישום
השופטת שוש שטרית מבית משפט השלום בבאר שבע הורתה, בניגוד לעמדת הפרקליטות, לשחרר מהמעצר את מאיר סבן שהואשם יחד עם אחרים בתיק סחיטה באיומים של י"ח – בעל עסק לשטיפת מכוניות באשדוד, המוכר למשטרה. לסבן יוחסה גם עבירה של סחיטה בכוח.
לאחר הגשת כתב האישום ובקשת מעצר עד תום ההליכים, ביקש סנגורו עו"ד נס בן נתן לשחררו בתנאים מגבילים. סבל נשלח לקבלת תסקיר משירות מבחן, וזה לא המליץ על שחררו לחלופת מעצר בעיקר עקב הקרבה של מקום מגוריו לזה של המתלונן.
שירות המבחן התרשם כי קיימת רמת סיכון להישנות התנהגות אלימה ואף להפרת תנאים מגבילים. עם זאת, קבע שירות המבחן כי ימי מעצרו של סבן מהווים גורם הרתעתי משמעותי.
![]() |
| עו"ד נס בן נתן |
בעקבות החלטת שירות המבחן, הציע עו"ד בן נתן חלופת מעצר אחרת שמרוחקת גיאוגרפית ממגוריו של המתלונן ובפיקוח מפקחים.
לאור כך, שוחרר סבל למעצר בית בבית שקמה ובתנאים מגבילים נוספים.
בתוך כך, מעצרו של סמדיה הוארך עד תום ההליכים נגדו. מנגד, הדיון בעניינם של אדרי וניאמצ'יק נקבע מ – 12 בינואר.















