מסיבת השחרור של בן כהן מבית החולים הסתיימה בתא מעצר

שתף כתבה עם חברים

נעצר בחשד למעשה מגונה במאושפזת קטועת רגל ואיומים על אחיות, בסיומה של מסיבה בחצר מרכז השיקום של בית החולים, שבה עלה חשד למטח ירי (שמחה?) או פיצוצים מסוג אחר. מאבטחו נעצר יחד איתו * עדכון: המאבטח שוחרר בתנאים מגבילים, מעצרו של כהן הוארך

cohen ben 31 7 2
 בן כהן ומאבטחו בדיון להארכת מעצרם (צילומים: יוסי זליגר)

בן כהןשנפצע באורח קשה בניסיון חיסול לפני בחודש ינואר השנה ואושפז למשך תקופה ארוכה בבית החולים תל השומר, השתחרר היום (29.7) מהאשפוז באגף השיקום של בית החולים והיה אמור לחזור לביתו, אלא שהוא נעצר על ידי שוטרי מרחב דן, בחשד לתקיפה של מאושפזת בבית החולים.

בתום אשפוז ממושך לאחר שאיבד את שתי רגליו, ערך אמש כהן מסיבת שחרור גדולה מבית החולים, אליה הזמין לא מעט חברים. לפי הדיווחים, המסיבה היתה רוויית אלכוהול, ובמהלכה נשמעו קולות נפץ, שהביאו מי מצוות בית החולים לחשוב כי מדובר ביריות. אל המקום הוקפצו מאבטחים של בית החולים ובמקביל הגיעו שוטרים שביקשו לבדוק את פשר קולות הנפץ אשר גרמו לבהלה בקרב מאושפזים והצוות הרפואי ואף היה חשש כי אולי מדובר בניסיון חיסול בין כותלי בית החולים. אנשי בית החולים דיווחו גם על מטווח מאולתר שנערך במקום. לפי הדיווח הזה, משתתפים במסיבה ירו למטרות כלשהן. בסריקות שביצעו השוטרים הם לא מצאו תרמילים, במשטרה העריכו כי ככל הנראה מדובר בנפצים שאותם פוצצו משתתפי המסיבה אך ממשיכים לבדוק את הדיווחים אודות קולות הירי.  על פי חלק מהדיווחים, יתכן שהתרמילים נאספו לאחר המסיבה על ידי גורם כזה או אחר. כאמור, במשטרה ימשיכו בחקירה שתכלול ככל הנראה גביית עדויות ובדיקת מצלמות אבטחה בבית החולים.  

cohen ben 31 7

כהן היה אמור להשתחרר מהאשפוז רק ביום ראשון הקרוב (31.7), אבל מסיבה שטרם ברורה הוא השתחרר כאמור כבר הבוקר  – לא מן הנמנע כי הדבר קשור למסיבת השחרור הפרועה. בחלוף מספר שעות נעצר כהן ונלקח לחקירה בחשד לתקיפת מאושפזת – וזאת בעקבות תלונה שהתקבלה במשטרה. בתום חקירתו יוחלט ככל הנראה להביאו במוצאי שבת להארכת מעצרו בבית משפט השלום בתל אביב. 

יש לציין כי בתחילת השבוע הופץ ברשתות החברתיות ובאפלקציית וואטסאפ סרטון בו נראה בן כהן במצב רוח, מחייך, ומתהלך בכוחות עצמו בעזרת פרוטזות במסדרונות בית החולים. בסרטון נשמע חברו של כהן, שצילם את הסרטון, מתלהב מהשיקום של כהן ומיכולתו של כהן להתהלך במהירות באמצעות הפרוטזות. "יוו אני לא מאמין …. באיזו מהירות אתה הולך … איזו התרגשות ….איזה אלוף אתה. גאון", נשמע החבר  במהלך  הסרטון. כהן עצמו, נראה גם כן מופתע מהיכולת שלו ללכת באמצעות הפרוטזות בעודו מדגים לחברו את יכולותיו: "צעדים גדולים … הולך לאט …. הולך בשמיניות". 

מהמרכז הרפואי שיבא נמסר: "במהלך הלילה אירע אירוע בעל אופי פלילי בשטח בית החולים. הטיפול הועבר מיידית למשטרת ישראל. בית החולים עדכן את משרד הבריאות ופועל בהתאם להנחיות".

עורכת דינו של בן כהן, עו"ד רותם טובול, הכחישה בשמו את המיוחס לו לגבי התקיפה ולעניין ירי כלשהו.

cohen ben 16 1 19 400 300
רכבו של כהן זמן קצר לאחר ניסיון חיסול

עדכון (31.7.16) – מעצרם של כהן ומאבטחו הוארך

בית משפט השלום בתל אביב האריך סמוך לשעה שתיים לפנות בוקר (31.7) את מעצרם של בן כהן ומאבטחו סויאטוסלב מביקוב, החשודים בקשירת קשר לפשע, איומים, כליאת שווא ומעשה מגונה. 

על פי החשד, כהן ומאבטחו קשרו קשר לביצוע מעשה מגונה במטופלת קטועת רגל במחלקה האורתופדית, תוך כדי כליאתה בחדר בצורה כזאת שכהן נשאר עם המטופלת, בזמן שהמאבטח ממתין מחוץ לדלת החדר ומונע מאנשים להיכנס. 

מהדיון להארכת מעצרם של כהן ומביקוב, בו ביקשה היחידה החוקרת להאריך את מעצרם בחמישה ימים, עולה כי בליל האירוע הגיעו לבית החולים מספר שוטרים בשעה שלוש לפנות בוקר, ונכנסו לחדר בו שהה כהן יחד עם מאבטחו והמתלוננת.

במסגרת החקירה, השוטרים גבו עדות מהמתלוננת, כמו גם ממספר אחיות בבית החולים. מהעדויות עולה כי כהן נכנס לחדרה של המתלוננת – שהיתה מאושפזת סמוך לחדרו – וניסה לנשק אותה. לפי החשד, במהלך האירוע נשמעו גם איומים כלפי המתלוננת ואחיות. המשטרה טוענת כי לאחר קבלת התלונה, השוטרים הגיעו אל בית החולים פעם נוספת, אבל כהן כבר לא היה שם. 

od tubul rotem new 150 
 עו"ד רותם טובול

הסנגורית של כהן, עו"ד רותם טובול, אמרה במהלך הדיון לגבי החשד שיוחס למאבטחו של כהן: "במסגרת תפקידו הוא משמש כמאבטח מחוץ לחדר, מטייל במסדרון ובודק שזרים לא נכנסים לחדר שבו שוהה כהן – זה תפקידו". לגבי החשד שיוחס לכהן עצמו טענה: "את המתלוננת הוא מכיר מספר חודשים, הם נמצאים חדר ליד חדר. הוא נכנס בפעם הראשונה לשוחח איתה, הוא לא הכחיש את זה והיו אנשים אחרים בחדר. חלק מהאנשים יצאו מהחדר והדלת הייתה פתוחה בחלקה. דיבר איתה ויצא, ולאחר מכן חזר עוד פעם. המשטרה מגיעה בגלל אירוע אחר, נכנסים למקום, משוחחים עם אנשים ומחליטים שלא לעצור אותו ולכן ממשיכים לחפש את הסיבה בגללה הגיעו". לדברי הסנגורית, כהן נפצע ברגלו במהלך המעצר ושהה בבית החולים עד תשע בלילה.

השופטת יעל הניג אמרה בתום הדיון: "קיים חשד סביר ודי לי בהודאת החשוד כהן הקושר את עצמו גם אם לא לכל המיוחס לו". עוד ציינה השופטת: "אשר לחשוד מביקוב: יש לבדוק האם נוכחותו בנסיבות המסוימות נעשתה לצורך אבטחה גרידא או על מנת לאפשר לכהן לכפות עצמו על המטופלת".

השופטת, שבחנה את חומר החקירה, קבעה כי "נאספו ראיות מגוונות, כולל של אנשי צוות בית החולים שאינם בעלי אינטרס בתוצאות החקירה. המסוכנות לכאורה נלמדת מהנכונות לכפות מגע פיזי על אישה זרה בנסיבות של אשפוז בבית חולים".

בסופו של דבר מעצרו של כהן הוארך עד 2 באוגוסט.

עדכון (2.8.16) – המאבטח שוחרר בתנאים

השופטת לימור מרגולין יחידי מבית משפט השלום בתל אביב האריכה ביממה את מעצרו של כהן, בחשד לקשירת קשר לפשע, איומים, כליאת שווא ומעשה מגונה. מאבטחו, סויאטוסלב מביקוב, שוחרר בהסכמת המשטרה למעצר בית עד 3 באוגוסט ובהרחקה מהמעורבים בפרשה ומבית החולים למשך שבועיים.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *