![]() |
| חבר ושומר ראש. תום חדד |
בניגוד לעמדת המשטרה, בית משפט המחוזי בחיפה שחרר ממעצר את תום חדד (27) ומוטי אלקובי (30) מנהריה, הנחשבים למקורבים של מיכאל מור.
השניים נעצרו ביום שני (27.4) במהלך פעילות משטרתית ל"טיפול חקירתי ומניעתי בקשר לאירועים האחרונים שהתרחשו באילת ובנהריה", כשהכוונה היא לאירוע הירי לעבר הרכב המשפחתי של זיו אלוש באילת, והירי לעבר ביתו של מור בנהריה. במשטרה מעריכים כי השניים שנעצרו היו במהלך הכנות אחרונות לקראת ביצוע אירוע פלילי ברוח התקופה, או לחילופין היו בדרכם לבצע מעשה פלילי כלשהו. חדד מקורב מאוד למור ונחשב אף לשומר ראשו, רק לאחרונה נזרק רימון לעבר ביתו בנהריה. במהלך המעצר חדד ואלקובי היו רכובים על גבי קטנוע, שבחיפוש בו נמצא בקבוק המכיל חומר דליק ומסכה.
נציג הימ"ר בדיון בבית משפט השלום בקריות טען כי חדד לא שיתף פעולה ולא נתן הסבר לממצאים. מנגד, אלקובי שיתף פעולה וטען כי היה רק נוסע טרמפיסט ולא ידע על החומר הדליק והכפפות, הגם שהוא ציין כי האופנוע שייך למור. לפיכך, במהלך הדיון הודיעה המשטרה כי תזמן למתן עדות את בעל האופנוע.
הסנגורים, עורכי הדין יהלי שפרלינג ודורון נוי, טענו כי מדובר במעצר שווא, שכן לממצאים אין כל היבט פלילי. הם אף חשפו בדיון, כי השניים כבר נבדקו עם הכפפות והחומר הדליק במספר הזדמנויות בימים האחרונים, ואף כעשר דקות לפני מעצרם, אך העיכובים והחיפושים לא הניבו מעצר למרות הממצאים.
![]() |
| עורכי הדין שפרלינג ונוי |
השופט מוחמד עלי קבע בתום הדיון: "לאחר שעיינתי בחומר החקירה ושמעתי את טענות הצדדים שוכנעתי כי בשלב זה קיים חשד סביר, שהחשודים עברו את העבירות המיוחסות להם". לדבריו, אמנם צודק הסניגור כי תפיסת הבקבוק וזוג הכפפות הם כשלעצמם אינם מהווים עבירה, אולם אין זה מוקד הדברים, שכן "יש לראות את התמונה בכללותה זאת בזיקה לחשד המיוחס לחשודים ובשים לב למזכרים שהונחו בפני. אציין כי מכלול הראיות שבפני, לרבות המפורט במזכר וכן בדו"חות המודיעין הרלוונטיים, מקים את החשד הסביר הנדרש לשלב הראשוני של מעצר הימים".
השופט עלי סבר כי "קיימת עילת מעצר הנובעת, בין היתר, מן החשש ששחרורם של החשודים עלול לסכן את ביטחון הציבור. יש להדגיש כי עילת המעצר בהקשר זה יש לראות על רקע מכלול אירועים שקרו לאחרונה אשר יש בהם משום סיכון רב לביטחון הציבור".
השופט נענה חלקית לבקשת המשטרה והאריך את מעצרם עד ה-30 באפריל.
עורכי הדין שפרלינג ונוי מיהרו להגיש ערר על הארכת המעצר לבית משפט המחוזי בחיפה . שם הפכה השופטת רונית בש את ההחלטה ופסקה בניגוד לעמדת המשטרה. "לאחר שעיינתי בחומר החקירה בתיק המשטרה הגעתי לכלל מסקנה כי אין, בנסיבות העניין, בתפיסת הפריטים האלה ברשות העוררים כדי ללמד בדבר קיומו של חשד סביר לכך שהעוררים ביצעו עבירה של קשירת קשר לביצוע פשע", ציינה השופטת. "לפיכך, הריני לקבל את הערר ולהורות בדבר שחרור העוררים ממעצר".
השניים שוחררו בערבות כספית וללא תנאים מגבילים, פרט להתחייבות להתייצב לחקירה כשיזומנו.
|
| והאופנוע של? מיכאל מור |











