אמיר זוהר, מיכאל פרוסמושקין
הגופה שנמצאה היום בקריות היא של עבריין מוכר מנהריה, חבר בארגון של מיכאל מור ושותף שלו בתיק פלילי חמור. גופתו נמצאה סמוך לשעה שמונה בבוקר (13.11) על ידי עובר אורח שטייל בשטח פתוח מזרחית לגבעת הרקפות בקריית ביאליק. כוחות מד"א כרמל ושוטרי תחנת זבולון שהוזעקו למקום מצאו את הגופה כשעליה סימני ירי ובמצב ריקבון, מה שמעיד כי האיש נורה כבר לפני מספר ימים.
לאחר איסוף ממצאים בשטח על ידי צוות זיהוי פלילי הועברה החקירה ליחידה המרכזית של מחוז חוף בראשותו של נצ"מ אלי אסייג. הגופה הועברה לזיהוי במכון לרפואה משפטית באבו כביר. תהליך הזיהוי הסופי טרם הושלם, אך מסתמן כי מדובר בתושב נהריה, בן 30 לערך, המוכר היטב למשטרה. למנוח יש 17 הרשעות ו-39 תיקים בעבירות סמים, מרמה, הטרדת עד, החזקת סכין, רכוש ושוד, על חלק מהעבירות הוא ריצה מאסרים ממושכים. גם השנה הוא כבר הספיק להיעצר מספר פעמים, אך בסופו של דבר שוחרר.
בשנת 2007 נעצרו מור, המנוח ועוד שני אנשים מהארגון, זיו אלוש ושלומיק הרוש בחשד לניהול ארגון פשע, הכוונת פעילות ארגון פשע, וכן קשירת קשר לביצוע עבירות פליליות כמו היזק בחומר נפץ, איומים, אחזקת אמל"ח ועוד. המעצרים היו תוצר חקירה ממושכת שנמשכה כשנתיים והסתיימה ללא כתב אישום. לאחרונה סיים המנוח לרצות שלוש שנות מאסר על חטיפת תיק של אדם עם 40 אלף שקל ביציאה מבנק בנהריה.
במקור הוא תושב מרכז הארץ אבל הוא עבר להתגורר בנהריה מאז שנישא לאשה מקומית לפני כעשר שנים. המנוח היה אחד מחייליו הזוטרים של מור שהפך לאחד הנאמנים באזור נהריה, "הוא אדם חייכן וקשה לחשוב על מישהו שיהיה בסכסוך איתו", אומר אדם שהכיר אותו. "זו מכה מאוד קשה ומאוד כואבת למיכאל מור", מספר ל"פוסטה" אחד הגולשים, "עשרות אנשי חוק, שוטרים, בלשים ופרקליטים מאוד שמחים היום שארגון מיכאל מור קיבל מכה קשה".
במשטרה אישרו כי מדובר בעבריין המוכר, אשר מזוהה עם ארגון מור. בשלב זה עדיין לא נמסרה הודעה רשמית לבני משפחתו לכן שמו עדיין אסור בפרסום.









