השופטת: מסדר ראיות נגד ניר דבח

שתף כתבה עם חברים

החשד: קיבל כסף משי מוסלי ואמר לו "בוא נעשה חגיגה" לפני בילוי סוער בהאנגר 11 בערב הרצח הכפול * וגם, מעקב אחרי אוהד פרנקו המנוח, בקשת אקדח מאדם המוכר למשטרה, התעניינות בציוד מעקבים, שתיקה במשטרה והפצת מסרים מחשידה בדיוני בית המשפט * לאביאל וואהל וכל השאר יש צרות משלהם עם עד המדינה

dabach nir maariv dani maron 400 315
ניר דבח – מגדלי יו ודוגמנית צמרת (צילומים באדיבות מעריב – דני מרון)

השופטת מרב גרינברג מבית משפט השלום בפתח תקווה האריכה עד 21 באפריל את מעצרם של החשודים במעורבות ברצח אוהד פרנקו ודניאל סמארה בראשון לציון בשנת 2012, וברצח בר כהן בבת ים אותה שנה, שלושתם כנקמה לכאורה על רקע רצח אבי דוד ואיציק גפן. במהלך הדיון הודה נציג המשטרה כי עד המדינה בתיק, מבכירי אנשי הביצוע בארגון הפשע של משפחת מוסלי, היה שותף לדבר ביצוע העבירה שמיוחסת לחשודים – אביאל וואהל, מאור כהן, ניר דבח ואלעד צרויה.

הדיון בהארכת מעצרם של שני החשודים הנוספים, עמרם כהן וליאור גרינברג, אמור להיערך בהמשך השבוע, שכן מלכתחילה מעצרם הוארך עד 16 באפריל.

חגיגה עם שי מוסלי

ההתפתחויות המעניינות השבוע נרשמו בעניינו של דבח, שכלוא בהפרדה משאר החשודים וגם הדיון בהארכת מעצרו התקיים בנפרד מכל השאר.

בימים האחרונים הטיחו בו חוקרי ימ"ר מרכז טענות שונות אשר קשורות בדרך זו או אחרת לרצח הכפול, של סמארה ופרנקו, כך חשפה בבית המשפט הסנגורית שלו, עו"ד שני דרי. למשל, שהחוקרים טוענים כי הוא ביצע מעקב אישי אחרי הנרצח אוהד פרנקו, שהוא נכח בעסק למכירת ציוד מעקבים בילוש וחקירות ברחוב אבן גבירול בתל אביב, שהוא ביקש אקדח מאדם מסוים אשר שמו הוטח בו בחקירה, ואפילו שהוא קיבל משי מוסלי כסף בנוגע לביצוע הרצח. עוד הטיחו בו, שבערב החיסול הכפול, הוא יצא לחגוג את האירוע בהאנגר 11 בתל אביב ואף אמר לבן הברית שלו, שי מוסלי, "בוא נעשה חגיגה".

ביום מעצרו של דבח הוא נלקח לחיפוש בדירת היוקרה במגדלי יו בתל אביב, שם הוא מתגורר, בין היתר בתקופה בה היה בן זוגה של דוגמנית צמרת אשר נפרדה ממנו רק לאחרונה, זמן קצר לאחר שהם ביטלו את נישואיהם. לפי הערכות, חלק מהדברים שהוטחו בפניו נודעו לחוקרים מעדותו של עד המדינה בתיק. דבח מצידו אמר לחוקרים בהקשר זה, כי לא פגש את עד המדינה ולא שוחח איתו פרט למקרה אחד לפני מספר שנים, שבו הם נעצרו יחד במסגרת אותו תיק חקירה.

נציג צוות החקירה ציין לגבי דבח בבית המשפט, כי קיימת נגדו ראיה קונקרטית הקושרת אותו לביצוע הרצח. חיזוק לדברים סיפקה השופטת גרינברג, היא עיינה בחומרי החקירה וקבעה כי התגבשו ראיות ישירות למעורבותו ברצח הכפול. לדבריה, "מסדר הראיות יש בו כדי לבסס חשד סביר מוגבר לעבירות המיוחסות לו, והוא מתאר קשר ישיר עם ביצוע הרצח הכפול המיוחס לו".

דבח, שבחקירתו הקפיד לשמור על זכות השתיקה, התפרץ במהלך הדיון מספר פעמים לעבר החוקר המשטרתי, אבל גם סיפק לשופטת גרסה לגבי חלק מהדברים שהוטחו בו בחקירה. השופטת גרינברג הביעה תמיהות על כך שבחקירה במשטרה דבח בוחר לשמור על זכות השתיקה, אך בבית המשפט הוא מוסר באמצעות הסנגורית שלו אליבי ואף מצליח לשחזר לפרטי פרטים מה עשה ביום הספציפי (יום הרצח הכפול), למרות שהדבר אירע לפני שלוש שנים והוא נחקר עליו רק כעת לראשונה ובהפתעה לכאורה.

מנגד, עו"ד דרי התלוננה במהלך הדיון כי דבח כלוא בצינוק בתחנת רמלה, ללא מים חמים ובתנאים מחפירים, עד כדי כך שהוא פונה לטיפול בבית חולים עקב דלקות בעיניים ועקיצות.

cohen maor tzroya elad 400 283
מאור כהן ואלעד צרויה

לגבי החשוד אלעד צרויה, בדיון נטען כי יש ראיה אובייקטיבית והתקדמות בחקירה. בימים האחרונים הוא נלקח למקום מסוים בראשון לציון, שם החוקרים הטיחו בו: "תזכור טוב טוב את המקום הזה". כמו כן, הראו לו החוקרים תמונות של אנשים שונים ושאלו אותו לגבי היכרות שלו איתם. פרקליטו, עו"ד יאיר מושיוב, דחה את הטענות נגד מרשו.

בדיון בעניינו של מאור כהן, יד ימינו של אביאל וואהל, טען הסנגור עו"ד יצחק איצקביץ, כי גם לו הציגו החוקרים תמונות של אנשים מסוימים ושאלו לגבי היכרותו איתם. כמו כן, הוטח בו כי ב-2 לפברואר 2012, כשבועיים לפני החיסול הכפול, הוא נפגש במקום מסוים בתל אביב עם עד המדינה.

לגבי אביאל וואהל, החשוד ברצח הכפול וברצח של בר כהן, ומיוצג אף הוא על ידי עו"ד איצקוביץ, התברר כי במהלך חקירתו הטיחו בו החוקרים כי היה לו סכסוך עם מוטי חסין – וזה כביכול היה המניע לרצח, אך אין זה אומר שהוא ביצע ישירות את הרצח.

השופטת גרינברג ציינה בדיון בעניינם של השלושה, כי חלה התקדמות בחקירה, והדגישה את הקשר של החשודים וואהל וסרויה לעבירות החמורות.

המשטרה ביקשה להאריך את המעצר של כל החשודים ב–15 ימים, אך בסופו של דבר מעצרם של כולם הוארך בתשעה ימים.

od deri shani 150 od moshayov yair 2
עו"ד שני דרי עו"ד יאיר מושיוב

 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *